2 Haziran 2018 Cumartesi

MÜ’MİN KARDEŞİNİN İHTİYACINI GİDERMEK



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ سَلَمَّ: نَظَرُ الْمُؤْمِنِ إِلَى أَخِيهِ الْمُسْلِمِ حُبًّا لَهُ وَشَوْقًا إِلَيْهِ خَيْرٌ مِنِ اعْتِكَافِ سَنَةٍ فِى مَسْجِدِى هَذَا. (كنز)
رسول الله  أفندمز ( صلى الله عليه وسلم ) بويوردولر      ."  بر مؤمنين مسلمان قردشينه سوكى و شوق إيله باقماسى اونون إيجن شو مسجدمه ( مسجدى نبوى ده ) بر سنه إتكاف يابمقدان داها خيرلى در   ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Bir mü’minin müslüman kardeşine sevgi ve şevk ile bakması onun için şu mescidimde (Mescid-i Nebevî’de) bir sene itikâf yapmaktan daha hayırlıdır.” 
(Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   18  Ramazan  1439  Fazilet Takvimi 

MÜ’MİN KARDEŞİNİN İHTİYACINI GİDERMEK


Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
“Kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyâcını karşılamak için yola çıkarsa Allâhü Teâlâ ayrıldığı yere dönünceye kadar o kimsenin her adımına yetmiş sevap yazar ve yetmiş günâhını siler.”
“Kim mü’min bir kardeşiyle beraber onun ihtiyaçlarını görmek için yürürse Allâhü Teâlâ o kimsenin ayaklarını bütün ayakların kaydığı günde (kıyâmette) sâbit kılar.”
“Müslüman müslümanın kardeşidir; Ona hıyânet etmez, ona yalan söylemez ve ona yardım etmeyip yüz üstü bırakmaz.”
“Allâhü Teâlâ’nın bir takım kulları vardır ki Allâhü Teâlâ onları insanların ihtiyaçlarını gidermeleri için yaratmıştır. İnsanlar ihtiyaçları olduğu vakit onlara koşarlar. Onlar, Allâhü Teâlâ’nın azâbından emîn kullarıdır.”
“Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez ve ona hıyânet etmez. Kim mü’min kardeşinin ihtiyaçlarını gidermeye devam ederse Allâhü Teâlâ da onun ihtiyaçlarını giderir.”
“Amellerin en fazîletlisi, mü’min bir kulu çıplaksa giydirmek, açsa doyurmak veya bir ihtiyâcı varsa ihtiyâcını gidermek sûretiyle onu sevindirmektir.”
MUTFAĞIMIZ: …… KARNIYARIK
Malzemeler: 10 adet patlıcan, 1 kg et, 3 çay bardağı zeytin yağı, 3’er adet soğan, domates, biber, 1,5 çorba kaşığı salça, 1 bağ maydanoz, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı şeker, tuz.
Yapılışı: Patlıcanların sapı 2 cm bırakılarak kesilir ve tamamen soyulur. Patlıcanlar kızartıldıktan sonra fırın tepsisine yerleştirilip karınları genişçe açılır. İçlerine şeker serpilir. Kıyma kavrulduktan sonra soğanı ilave edilir. Bir miktar kavurduktan sonra salçası eklenerek iyice kavrulur. Sarımsak, karabiber, tuz ve yeterince su ilave edilerek özleşene kadar kaynatılır. Sulu kısmı daha sonra kullanılmak üzere süzülür. Süzülen kıymanın içine küçük küp küp doğranmış domates, biber ve maydanoz eklenip karıştırılır. Kıyma harcı patlıcanların içine doldurulur. Süzülen sulu kısımda tepsiye konularak 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Hicrî:   18  Ramazan  1439  Fazilet Takvimi  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder