22 / 06
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَنْ خَرَجَ حَاجًّا فَمَاتَ كُتِبَ لَهُ أَجْرُ الْحَاجِّ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ. (طب)
رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : حجتمك إيجن أوندن جقان بر كمسه ( يولجولق أسناسنده ) أؤلورسه اونه قيامته قدار حج أديورمش كبى ثواب يازلر . "
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: Haccetmek için evinden çıkan bir kimse (yolculuk esnasında) ölürse ona kıyamete kadar haccediyormuş gibi sevap yazılır.”
(Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)
Hicrî: 04 Zilhicce 1444 Fazilet Takvim
HACCA GİDEMEYEN MÜSLÜMAN NE YAPMALI?
Hacca gidemeyen Müslüman, Arefe günü öğle namazı ile ikindi namazı arası, kendini Arafat’ta kabul ederek Allah rızası için 2 rekât namaz kılar. Her rekâtte; 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 Kul yâ eyyühel-kâfirûn, 10 İhlâs-ı şerîf okur.
Namaza şu niyetle başlar: “Yâ Rabbi! Bugün şu saatlerde Arafat’ta milyonlarca Müslümanın ‘Lebbeyk’ diye ilticâ ettiği zamanda, âciz kulun orada bulunamadı. Bu kulunun rûhunu onlarla beraber kılıp, benim ilticâmı da onların ilticâsına ilhâk buyur. Orada aff-ı umûmîye mazhar kıldığın kullarına, beni de ilhâk eyle!..” Allâhü Ekber. Namazdan sonra:
• 70 İstiğfâr-ı şerîf,
• 11 veya 70 adet, “Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve Hayyün lâ yemût, biyedihi’l-hayr ve hüve alâ külli şey’in Kadîr” tevhîdini okur.
• 3 veya 11 yahut 70 adet, “Allâhü ekber, Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd” diyerek tekbîr getirir.
• 100 defa şu tesbihi okur: “Sübhânellezî fi’s-semâi arşühû, Sübhânellezî fi’l-ardı sültânühû, Sübhânellezî fi’l-ardı hukmühû, Sübhânellezî fi’l-cenneti rahmetühû, Sübhânellezî fi’l-kabri kazâühû, Sübhânellezî fi’l-kıyâmeti adlühû, Sübhânellezî fi’l-bahri sebîlühû, Sübhânellezî rafea’s-semâe, Sübhânellezî beseta’l-arda, Sübhânellezî lâ melce’e ve lâ mence’e minhü illâ ileyh.”
Arefe günü öğleden sonra, Hızır aleyhisselâm ile İlyâs aleyhisselâm’ın Arafat’ta buluştuklarında okudukları şu duayı da mümkünse 100 defa okumalıdır: “Bismillâhi mâşâallâhü lâ yasrifü’s-sûe illallâh, Bismillâhi mâşâallâhü lâ yesûku’l-hayra illallâh, Bismillâhi mâşâallâhü lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l-azîm.”
Bundan sonra dua edilir.
(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
Hicrî: 04 Zilhicce 1444 Fazilet Takvim
SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder