27 Mart 2023 Pazartesi

KUR’ÂN-I KERÎM’İ OKUMANIN FAZİLETİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ الَّذِي لَيْسَ فِي جَوْفِهِ شَيْءٌ مِنَ الْقُرْآنِ كَالْبَيْتِ الْخَرِبِ. (ت)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  قلبمده قرآن كريم ، دن بر شى بولنمايان كمسه ، حراب اولمش أو كبيدر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  Kalbinde Kur’ân-ı Kerîm’den bir şey bulunmayan kimse, harap olmuş ev gibidir.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:  05  Ramazan    1444  Fazilet Takvim

 

KUR’ÂN-I KERÎM’İ OKUMANIN FAZİLETİ

 

Mübarek üç aylarda, husûsiyle Ramazân-ı şerîf ayında ibadete, zikre ve Kur’ân-ı Kerîm okumaya devam etmelidir. Çünkü kişi, nasıl yaşarsa o hâl üzere ölür.

Fâtır Sûresi’nin 29. âyet-i celîlesinde şöyle buyurulmuştur -meâlen-: “Muhakkak o kimseler ki Allâh’ın kitabını dâimâ okurlar ve namazı dosdoğru kılarlar ve bizim, kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden, gizli ve açık infâkta (harcamada) bulunurlar. İşte onlar, asla zarar etmeyecek bir kazanç umarlar.”

Peygamberimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:

“…Allâh’ın evlerinden (mescitlerden) birinde toplanıp, Allâh’ın kitabını okuyup aralarında onu birbirlerine anlatan topluluğu, melekler kuşatırlar. Onların üzerlerine sekînet (huzur) iner ve rahmet, onları kaplar. Allâhü Teâlâ, indindeki (melek)lerine onları anar.”

Ümmetimin en faziletli ibadeti, Kur’ân-ı Kerîm okumaktır.”

Kim, Allâh’ın kitabından (Kur’ân-ı Kerîm’den) bir âyet dinlerse onun için kat kat sevap yazılır. Kim de bir âyet okursa, kıyamet günü onun için nur olur.”

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurmuştur ki: “Muhakkak şu Kur’ân-ı Kerîm, Allâhü Teâlâ’nın ziyafeti (mesâbesinde)dir. O hâlde onun ziyafetinden gücünüz yettiğince istifade ediniz. Muhakkak ki bu Kur’ân-ı Kerîm, Hak Teâlâ’nın sapasağlam bir ipi ve apaçık bir nurudur. Fayda ve şifâ kaynağıdır. Kendisine sarılanı koruyucudur. Ona tâbi olan kimseyi kurtarıcıdır. Kur’ân-ı Kerîm’in mucizeleri tükenmez, tekrar tekrar okumakla eskimez. Bu Kur’ân-ı Kerîm’i okuyun. Çünkü Allâhü Teâlâ, size her harfine karşılık on hasene (ecir, mükâfat) verecektir. Ama şunu bilin ki ben size ‘elif lâm mîm’ bir harftir, demiyorum. Lâkin ‘elif’ bir harftir, ‘lâm’ bir harftir, ‘mîm’ bir harftir.”

Allâh’ım, okuduğumuz Kur’ân-ı Kerîm’in her bir harfinden ayrı bir tat, her kelimesinden bir keramet, her âyet-i kerîmesinden ilâhî inâyet ve her sûre-i celîlesinden bir saadet bahşeyleyerek okuduğumuz her cüzün ecrini ihsan eyleyerek bizi rızıklandır. Âmîn.

Hicrî:     05 Ramazan  1444  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder