18 Mart 2023 Cumartesi

HAYRA VESİLE OLAN, ONU İŞLEYEN GİBİDİR


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : خَيْرُكُمْ مَنْ يُرْجَى خَيْرُهُ وَيُؤْمَنُ شَرُّهُ وَشَرَّكُمْ مَنْ لَا يُرْجَى خَيْرُهُ وَلَا يُؤْمَنُ شَرُّهُ. (ت)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر :  سزين أك خيرلينز ، كندسندن خير و إيليك اومولان و شرندن ده أمين اولونان كمسه دير . أك شرلينز ده كندسندن خير اومولمايان و شرندن ده أمين اولنمايان كمسه در . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:  Sizin en hayırlınız, kendisinden hayır ve iyilik umulan ve şerrinden de emin olunan kimsedir. En şerliniz de kendisinden hayır umulmayan ve şerrinden de emin olunmayan kimsedir.”

(Sünen-i Tirmizî)

Hicrî:  26  Şaban    1444  Fazilet Takvim

 

HAYRA VESİLE OLAN, ONU İŞLEYEN GİBİDİR

 

Bir zât, Resûlullah (s.a.v.) Efendimize geldi, eşyalarını üzerine yükleyip gazâya gidebileceği bir binek istedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Şu anda yanımda, seni üzerine bindirebileceğim bir şey bulunmuyor. Lâkin sana binek verebilecek, Ensâr’dan bir gence delâlet edeyim. Onu, falanoğullarının kabristanı civarında bulursun. Arkadaşlarıyla (harbe hazırlık için) orada ok talimi yapıyorlar, onun sana verebileceği bir devesi vardır.” buyurdular.

O zât, tarif buyurulan yere gitti; genci, arkadaşlarıyla ok atma talimi yaparken buldu. Gence, “Resûlullah Efendimiz, beni sana gönderdi.” deyip hâdiseyi anlattı. O, “Kendisinden başka ilah olmayan Allah hakkı için, bunu sana Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) söyledi, değil mi?” diye iki defa Peygamber Efendimizin mübarek kelâmlarını tekrarlattı. Sonra ona bir deve verdi.

Deveyi alan zât tekrar Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’in huzuruna geldi, gençten deveyi aldığını haber verdi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: “Haydi, yoluna git. Muhakkak hayra delâlet eden (vesîle olan), onu işleyen gibidir.” (İmam Muhammed, Kitâbü’l-Âsâr)

 

ŞÂBAN-I ŞERÎF AYININ 27. GECESİNDE KILINACAK NAMAZ

 

Şâbân-ı şerîf ayının 27. gecesi (bu akşam), akşam namazı ile yatsı namazı arasında iki rekât teşekkür namazı kılınır. Namazda Fâtiha-i Şerîfe’den sonra, istenilen herhangi bir sûre okunur. Namaza, “Yâ Rabbi! Beni Resûl-i Zîşân Efendimizin ayının sonuna yaklaştırdın. Resûlullah Efendimizi (s.a.v.) ve mübarek ayını bana hem şefaatçi ve hem de şâhit eyle.” diye niyet edilip tekbir alınır.

Namazdan sonra;

70 defa istiğfâr-ı şerîf: “Estağfirullâhe’l-azîm ve etûbü ileyk.”

100 defa da: “Allâhümme salli alâ rûh-i Muhammedin fi’l-ervâh ve salli alâ cesed-i Muhammedin fi’l-ecsâd ve salli alâ kabr-i Muhammedin fi’l-kubûr” salevât-ı şerîfesini okuyup “Yâ Rabbi! Senin huzûr-ı sırr-ı ehadiyyetine ilticâ ediyorum” denir.

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Hicrî:     26 Şaban  1444  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder