13 Ağustos 2021 Cuma

EŞ-ŞEYH MUHAMMED NÛRU’L-BEDVÂNÎ (K.S.)

 


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : خَيْرُ الذِّكْرِ الْخَفِىُّ وَخَيْرُ الرِّزْقِ مَا يَكْفِى. (حم)

رسول الله  ( )  بيوردولر  :  أمتمين أك شرفليلرى . قرآن كريمى اوقويوب ، أزبرليب اونونله عمل أدن و كجلرى عبادت أدنلردر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: Zikrin en hayırlısı, hafî (gizli) olandır. Rızkın en hayırlısı ise, kâfî (miktarda) olandır.”

(Müsned-i Ahmed bin Hanbel)

Hicrî:   05   Muharrem    1443    Fazilet Takvim

 

EŞ-ŞEYH MUHAMMED NÛRU’L-BEDVÂNÎ (K.S.)

 

Silsile-i Sâdât’ın yirmi altıncı halkası olan Muhammed Nûru’l-Bedvânî (k.s.) Hazretleri, seyyid olup zâhirî ve bâtınî ilimler hususunda zamanında tek idi. Şeyh Seyfüddîn Ârif (k.s.) Hazretlerine intisâb etmiş, senelerce onun hizmetinde bulunmuş, ondan tasavvuf ilmini öğrenmiş ve onun manevi terbiyesi ile seyr ü sülûkünü  tamamlamıştır.

Muhammed Bedvânî Hazretleri, takva ve verâ sahibi bir zât idi. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) sünnetine sımsıkı sarılır; sünnete sarılmaya, onun âdâbı ve ahlâkıyla edeplenmeye, onun yolundan gitmeye çok ehemmiyet verir, içindekilerle amel etmek için siyer ve ahlâk kitaplarını yanından hiç ayırmazdı.

İnsanların kendisini övmesi ve yermesi karşısında kendisinde hiçbir değişiklik olmazdı. Dâima Allâhü Teâlâ’nın takdirine razı ve teslim olurdu.

Yediklerinin helâl olması için son derece ihtiyatlı hareket ederdi. Hattâ ekmeğini kendi elleriyle yapıp pişirirdi. Kazançlarında şüphe zulmeti bulunan kimselerin yemeklerinden asla yemezdi.

Şemsüddîn Habîbullah Hazretleri, Muhammed Nûru’l-Bedvânî Hazretlerini hatırladığı zaman talebelerine, ağlayarak şöyle derdi:

Zamanın ileri gelenleri, Muhammed Bedvânî Hazretlerini gelip ziyaret etmedikleri için çok üzülüyorum. Şayet onlar ziyaret edip görselerdi, Allâhü Teâlâ böyle bir zâtı yarattığı için, kudret-i ilâhîyyeye olan imanları, yakîn derecesine ulaşırdı.”

Muhammed Bedvânî Hazretleri, 11 Zilkâde 1135 (M. 1723) senesinde âhirete irtihâl ettiler. Kabr-i şerîfleri, Hindistan’ın Delhi şehrindedir.

Hicrî:   05  Muharrem    1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder