11 Ağustos 2021 Çarşamba

KUR’ÂN-I KERÎM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ

  

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : أَشْرَافُ أُمَّتِي حَمَلَةُ الْقُرْآنِ وَأَصْحَابُ اللَّيْلِ. (هب)

رسول الله  ( ﷺ )  بيوردولر  :  أمتمين أك شرفليلرى . قرآن كريمى اوقويوب ، أزبرليب اونونله عمل أدن و كجلرى عبادت أدنلردر . "

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: Ümmetimin en şereflileri, Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup, ezberleyip onunla amel eden ve geceleri ibadet edenlerdir.”

 (Beyhakî, Şuabü’l-Îman)

Hicrî:   03   Muharrem    1443    Fazilet Takvim

 

KUR’ÂN-I KERÎM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ

 

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular ki: “Kur’ân-ı Kerîm hikmettir. Kim Kur’ân-ı Kerîm’i genç yaşta öğrenirse, Kur’ân-ı Kerîm o kimsenin etine ve kanına karışır. Dikkat edin! Muhakkak cehennem ateşi, Kur’ân-ı Kerîm’e kap olmuş olan kalbe ve haramından sakınan, helâlini helâl sayan, hikmetlerine iman eden, müteşâbihlerini -Ehl-i Sünnet’e uymayan şekilde- tevilden kaçınan ve onda bidat ihdâs etmeyen bedene temâs etmez.”

Hikmet ehli zâtlar da şöyle söylemişlerdir: “Kur’ân-ı Kerîm ve ilim verilen kimse, kendini iyi tanımalı ve dünyaya meyletmiş kimselere aslâ tevâzu göstermemeli, boyun eğmemelidir. Çünkü ona verilen şey, dünya ehline verilen şeylerin tamamından daha kıymetlidir. Zira Allâhü Teâlâ, Nisâ Sûresi’nin 77. âyet-i kerîmesinde dünya malının zevk ve faydalarının az ve gelip geçici olduğunu bildirmiş, ilmi ve hikmeti ise Bakara Sûresi’nin 269. âyet-i kerîmesinde ‘hayr-ı kesîr/birçok hayır’ diye vasıflandırmıştır.”

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.), Uhud Harbi’nde şehit düşen İslâm askerlerinin ikişerli, üçerli olarak bir kabre defnedilmelerini, lâkin Kur’ân-ı Kerîm’i en iyi bilenlerini hayatta iken imâmete lâyık gördükleri gibi kabirde de (kıble tarafından) en öne defnedilmelerini emretmişlerdir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bir gün Ashâbına: “Hanginiz her gün Bathâ ve Akîk vadilerine gidip de herhangi bir günâha ve akrabaları arasında mücadeleye bulaşmadan iki büyük deveye sahip olmak ister?” diye sordular. Onlar; “Hepimiz isteriz, yâ Resûlallah” dediler. Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz (s.a.v.): “Her birinizin her sabah Kitâbullah’tan iki âyet öğrenmek için mescide gitmesi, onun için iki, üç veya daha fazla deveden hayırlıdır.” buyurdular.

Hicrî:   03  Muharrem    1443    Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder