8 Kasım 2017 Çarşamba

ALLÂH’IN VARLIĞINA DELİL



قَالَ اللهُ تَعَالَى: وَمَا بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللهِ ثُمَّ إِذَا مَسَّكُمُ الضُّرُّ فَإِلَيْهِ تَجْأَرُونَ. (سورة النحل, ٥٣ )
الله تعالى بيوردى ( مئآلا ) ."   هم سزده نعمت نامنه هر نه وارسه هب الله دان در ، صكره سزه كَدَرْ دوقونديغى زمان ده هب اونه فرياد أدرسنز ."

Allâhü Teâlâ buyurdu (meâlen): “Hem sizde nimet namına her ne varsa hep Allah’tandır, sonra size keder dokunduğu zaman da hep ona feryad edersiniz.” 
(Nahl sûresi, âyet 53)
Hicrî:   19 Safer  1439  Fazilet Takvimi 

ALLÂH’IN VARLIĞINA DELİL


Bir adam İmam Cafer-i Sâdık Hazretlerine gelerek “Allâhü Teâlâ'nın varlığına delilin nedir?” dedi. Cafer-i Sâdık Hazretleri o adama:
“Sen hiç gemiye bindin mi?” diye sordu.
Adam “Evet, bindim.” dedi.
“Peki, şiddetli bir fırtınaya tutulup boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldın mı?”
“Evet.”
“Peki, gemiden ve pusuladan ümidini kestin mi?” “Evet.”
“Peki, tam bu sırada aklına seni kurtaracak birinin olduğu geldi mi?”
“Evet.”
“Evet, işte o zât Allah'tır. Âyet-i kerîmede (meâlen) “Ve size denizde boğulma korkusu gelse taptığınız şeyleri unutup ancak Allâhü Teâlâ’dan kurtuluş istersiniz...” (İsrâ sûresi, âyet 67), “... Sonra size bir zarar dokunduğu zaman da hep ona feryad edersiniz.” (Nahl sûresi, âyet 53) buyurulmuştur. (Rebîu'l-Ebrâr)

MUTFAĞIMIZ: PATLICAN
KÖZ KEBABI

Malzemeler: 1 kg. kuzu eti, 5 adet patlıcan, 3 adet domates, 3 adet yeşilbiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 demet maydanoz.
Hazırlanışı: Mangalda veya ocakta közlenmiş patlıcanların kabukları soyulur. İnce doğranmış yeşilbiberler tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Soyulmuş ve rendelenmiş domatesler ilave edilir. Tuz ve pul biber konulur ve domatesler eriyinceye kadar kaynatılır. Közlenmiş patlıcanlar soyulup ince ince doğrandıktan sonra ilave edilir ve karıştırılır.
Daha önceden kuşbaşı doğrayıp terbiyelediğimiz etler mangalda veya tavada pişirilir, bu sosun üzerine ilave edilir. Üzerine maydanoz serpilip ikram edilir.
Hicrî:   19 Safer  1439  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder