19 Kasım 2017 Pazar

NAMAZ TÂDİL-İ ERKÂN İLE TAMAM OLUR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَوَّلُ مَا يُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ صَلَاتُهُ فَإِنْ كَانَ اَتَمَّهَا كُتِبَتْ لَهُ تَامَّةً وَإِنْ لَمْ يَكُنْ اَتَمَّهَا قَالَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ هَلْ تَجِدُونَ لِعَبْدِي مِنْ تَطَوُّعٍ. (مجمع)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر   ."   قولون إلك حسابه جكله جكى شى نمازدر . شايت قول نمازنى تام يابمش سه ، نماز ( نيك ثوابى ) اونه تام يازلر .  تام يابمامش سه الله تعالى شويله بويورور . قولومون ( دفترنده ) نافله نماز بولابليورمسونوز ؟ ." ( فرضلرى اونونله تماملانر .)
Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kulun ilk hesaba çekileceği şey namazıdır. Şâyet kul namazını tam yapmışsa, namazı(nın sevâbı) ona tam yazılır. Tam yapmamışsa Allâhü Teâlâ şöyle buyurur: Kulumun (defterinde) nâfile namaz bulabiliyor musunuz?” (Farzları onunla tamamlanır.
(Hadîs-i Şerîf, Mecmau’z-Zevâid)
Hicrî:   01  Rebîulevvel  1439  Fazilet Takvimi 

NAMAZ TÂDİL-İ ERKÂN İLE TAMAM OLUR


İmam-ı Rabbânî Müceddid-i Elf-i Sânî Hazretleri buyurdular:
“. Bu dünya amel işleme yeridir. Ceza ve mükâfat yeri de âhiret olunca dünyada sâlih ameller işlemeye gayret etmek lazımdır.
Amellerin en faziletlisi ve ibâdetlerin en güzeli, namaz kılmaktır. Zira namaz dinin direği ve müminin mi'râcıdır Rükünlerini, şartlarını, sünnet ve âdâbını lâyıkıyla yerine getirebilmek için edâsına/îfâsına son derece ehemmiyet vermek ve ihtiyatlı olmak lazımdır. Yine tum'ânînet (rüku ve secde gibi rükunlarda azaların sâkin ve hareketsiz olması) ve tadil-i erkâna riayette de ziyade mübalağa ederek kâmil bir şekilde namazı muhafaza etmek lazımdır. İnsanların birçoğu tuma'nînet ve tadil-i erkâna riayet etmeyerek namazlarını zayi etmişlerdir. Bu kimseler hakkında azab ve şiddetli tehditler bildiren birçok hadîs-i şerîf vardır. Çünkü namaz tam ve kâmil olursa kurtuluş için büyük ümid müyesser olur. Zira din bu takdirde kâim olur, mi'râca çıkmak bu şekilde tamam olur.” (Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, c. 2/m.20)

REBÎULEVVEL AYI

Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyâyı şereflendirdikleri aydır.
Bu ayın 12'sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır.
Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salevâtlar okunmalıdır.) (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

REBÎULEVVEL AYI İCTİM‘I, RU’YET VE BAŞLANGICI

Hicrî Kamerî 1439 yılı Rebîulevvel ayı ictimâ‘ı 18 Kasım Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.42'dir.
Ru'yet saati 19 Kasım Pazar günü Türkiye saati ile 04.30'dur.
Hilâl'in görüldüğü yerler: Avustralya Kıtası, Büyük Okyanus, Çin, Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, Vietnam, Tayland, Papua Yeni Gine, Endonezya, Malezya, Filipinler, Güney Kore.
Hilâl: Türkiye, Almanya, Avusturya, Mısır, Fas, Cezayir Tunus ve Arap yarımadasından görülemeyecektir.
Hilâl'in görüldüğü günü takip eden 19 Kasım Pazar günü de Rebîulevvel ayının 1. günüdür.
Hicrî:   01  Rebîulevvel  1439  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder