27 Kasım 2017 Pazartesi

İKİ MÜSLÜMAN ARASINI BOZMAK AMELLERİ YOK EDER



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: خَيْرُكُمْ مَنْ لَمْ يَتْرُكْ آخِرَتَهُ لِدُنْيَاهُ وَلَا دُنْيَاهُ لِآخِرَتِهِ وَلَمْ يَكُنْ كَلًّا عَلَى النَّاسِ. (كنز)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر   ."   سزيك أك خيرلنز ، دنياسى إيجن آخرتنى ، آخرتى إيجن ده دنياسنى ترك أتمين و باشقه سينه يوك اولمايان كمسه در ."
Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Sizin en hayırlınız; dünyâsı için âhiretini, âhireti için de dünyâsını terk etmeyen ve başkasına yük olmayan kimsedir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   09  Rebîulevvel  1439  Fazilet Takvimi 

İKİ MÜSLÜMAN ARASINI BOZMAK AMELLERİ YOK EDER


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Dikkat edin! Size (nafile) oruç tutmaktan, namaz kılmaktan, sadaka vermekten daha faziletli bir şeyi haber vereyim mi?” Ashâb,
‘Evet, yâ Resûlallâh' dediler. Bunun üzerine Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
“Dargın olan iki müslümanı barıştırmaktır. İki müslümanın arasını bozmak ise muhakkak o tıraş eder. Saçı tıraş eder demiyorum. Muhakkak ki dîni tıraş eder (sâlih amellerin ve yapılan hayırların sevaplarını yok eder).” (S. Tirmizi)

HAZRET-İ KA’B’IN CEVABI

Abdullah bin Ömer'den (r. anhümâ) rivâyet olundu:
Bir Yemenli, Ka'bü'l-Ahbâr'a (r.a.) dedi ki:
“Filan Yahudî âlimi beni sana gönderdi. Sana şu sözleri söylememi emretti:
“Ey Ka'b, sen bizler arasında hürmet gören, sözü dinlenen kıymetli bir kimse değil mi idin? Seni bizim dinimizden Muhammed Aleyhisselâm'ın ümmetine ne şey soktu?”
Ka'b (r.a.), adama “Onun yanına dönecek misin?” diye sordu. Adam “Evet” deyince:
“Öyle ise ona vardığında kaçmaması için elbisesinin bir ucundan sıkıca tut, sonra ona şunu söyle: Ka'b sana şöyle demektedir:
‘Mûsâ Aleyhisselâm'a denizi yaran, içinde her şeyin ilmi olan Tevrât'ı veren Allah için soruyorum: Sen elindeki ilâhî kitablarda Muhammed ümmetinin şu üç fırkadan ibâret olduğunu okumadın mı:
O ümmetin üçte biri hesapsız cennete girer,
Üçte biri pek kolay bir hesabdan sonra cennete girer, Kalan üçte biri ise Peygamberleri Ahmed Aleyhisselâm'ın şefaati ile girer.'
O sana mecburen ‘Evet' diyecektir. Sonra ona:
‘Sen Kâ'b'ı bu üç sınıftan dilediğine koy' dersin” dedi.
(Hayâtü'l-Hayevân)
Hicrî:   09  Rebîulevvel  1439  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder