10 Ağustos 2014 Pazar

RESÛLULLÂH'IN (S.A.V.) BİR MUCİZESİ



Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: 
"Emanete riayet etmek, rızkı, hıyanet ise fakirliği celb eder; getirir.
(Kenzü'l-Ummal)
Hicrî: 12   Şevval  1435   •Fazilet Takvim

RESÛLULLÂH'IN (S.A.V.) BİR MUCİZESİ


Câbir bin Abdullah (r.a.) anlatıyor: "Hendek harbinde, hendek kazarken üç gün bir şey yememiştik. Resûlullâh (s.a.v.) de karnına, açlıktan taş bağlamıştı.
"Yâ Resûlallâh! İzin veriniz de, evime kadar gidip geleyim?" dedim. Hanımıma, "Resûlullâh'da (s.a.v.) öyle bir açlık gördüm ki, dayanılabilir bir hal değildir. Yanında, yiyecek bir şey var mı?"
dedim. "Vallahi, şu oğlaktan ve bir miktar arpadan başka bir şey yok!" dedi.
Oğlağı kestim. Hanımım da, arpayı el değirmeninde öğütüp un yaptı. Eti, çömleğe koyduk. Hamur mayalandı. Et çömleği tandıra konulup pişmeye başladıktan sonra Resûlullâh'ın (s.a.v.) yanına döndüm. Evden ayrılırken hanımım: "Sakın, beni, Resulullâh'a ve yanındakilere karşı utandırma!" dedi. Resûlullâh'ın (s.a.v.) yanına dönünce; "Yâ Resûlallâh! Benim azıcık yemeğim var. Yanına bir veya iki kişi al da, yemeğe gidelim?" dedim. Yemeğin ne kadardır? diye sordu. Bir miktar arpadan ekmek yapıldığını ve bir oğlak kesildiğini haber verdim. Resûlullah, "Hem çok, hem de güzel yemektir. Hanımına söyle, ben gelinceye kadar, tandırdan ne et çömleğini, ne de ekmeği çıkarsın!" buyurdu. Orada bulunan Muhacirlere ve Ensâr'a, "Ey Hendek halkı! Kalkınız, Câbir'in ziyafetine gideceğiz" diye seslendi. Hepsi kalktılar.
Resûlullâh (s.a.v.), "Birbirinizi sıkıştırmadan içeri giriniz!" buyurdu. Onar onar ayrıldılar. Resûlullâh (s.a.v.), ete ve ekmeğe bereketle dua ettikten sonra, hanımıma, "Bir ekmekçi kadın çağır da, seninle birlikte ekmek yapsın. Çömleğinizden de, kepçe kepçe al. Sakın, çömleği tandırdan ayırma!" buyurdu.
Resûlullâh (s.a.v.), tandırdan ekmeği ve eti çıkarıp parçaladı ve - davetliler yeyip doyuncaya kadar- üzerine et koyarak ashabına verdi. Bir hayli yemek arttı. Resûlullâh (s.a.v.), hanımıma: "Bu kalanı da, hem kendin yersin, hem de, hediye edersin. Çünkü bütün halk, açlık çekiyor!" buyurdular.
Vallahi, gelenler, bin kişi oldukları ve hepsi de, yeyip doydukları halde, yemek hiç eksilmedi. Ondan, biz de yedik, komşularımıza da hediye ettik!"
Hicrî: 12   Şevval  1435   •Fazilet Takvim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder