24 Ağustos 2014 Pazar

BORÇ HUZURU KAÇIRIR



Hadîs-i Şerîf:
 "Bir kul Allâhü Teâlâ'nın hoşlanmadığı (razı olmadığı) hususlarda borçlanmadığı müddetçe, Allâhü Teâlâ borcunu ödeyinceye kadar (rahmetiyle) onun yanındadır." 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)
Hicrî: 23   Şevval  1435   •Fazilet Takvim

PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) HÜRMETİNE


Mekke'de şiddetli bir kıtlık oldu. Kureyşliler Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) amcası Ebû Tâlib'e gelip
"Ey Ebû Tâlib! Gel Allâhü Teâlâ'dan yağmur dileyelim. Ümit ederiz ki yağmur yağdırır." dediler. Sonra Ebû Tâlib yanında çok güzel yüzlü bir çocuk ile çıktı. Bu çocuk Peygamber Efendimiz (s.a.v.) idi. Ebû Tâlib onun elini tuttu, arkasını Kâbe duvarına dayadı. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) parmağını kaldırdığı gibi gökyüzünde bir parça bulut bile yok iken her tarafta bulutlar çıkıp yağmurlar yağdı, dereler dolup seller aktı.
Ebû Tâlib bu hadiseyi Hz Muhammed Mustafa'nın peygamber olduğunuda söyleyerek büyük bir fesahat ve belağat ile anlatmıştır.


BORÇ HUZURU KAÇIRIR

Bir lüzum görülmedikçe borç almamalıdır. Alınan borç paralar çok kere lüzumsuz yere sarf edilir ve birçok zararlara katlanmak lâzım gelir. Borç huzuru, rahatı kaçırır, hürriyeti ihlâl eder. Borç verecek bir halde bulunanlar da ellerinden gelen yardımı muhtaçlardan esirgememeli, sırf Hak rızası için karz-i hasen (faizsiz ödünç vermek) suretiyle borç verip mükâfatını Allâhü Teâlâ'dan beklemelidir. Yerinde verilen bir borç para, sadakadan faziletlidir. Borç alacaklar da emin olmalı, sözünde durup, ilk fırsatta borçlarını vermeye kararlı bulunmalıdırlar. Peygamber Efendimiz (s.a.v.):
"Mîrac gecesi cennetin bir kapısında, 'Sadaka vermenin bire on misli sevabı, borç vermenin ise bire on sekiz (misli) sevâbı vardır.' diye yazılmış olduğunu gördüm." buyurmuştur.
Borçlu, borcundan fazla nisab miktarı mala sahib olmayan kimse veya kendisinin de başkasında malı varsa da, alması mümkün olmayan kimsedir.
Böyle borçlu olan kimseye zekât vermek, borcu olmayan fakire vermekten daha faziletlidir.
Hicrî: 23   Şevval  1435   •Fazilet Takvim




1 yorum:

  1. MERHABALAR SSK PROBLEMİNİZİ KREDİ SKORUNUZU YADA KREDİ KART KULLANMİYORSUNUZ DİYE KREDİ ALAMİORSANIZ COZUM BİZDE FİNANSAL FİRMAMIZ VE DESTEGİMİZLE YANINIZDAYIZ HEMDE 2 SAAT İÇİNDE KREDİNİZ HAZIR HALE GETİRİYORUZ TÜRKİYENİN NERESİNDE OLURSANIZ OLUN ÜSTELİK TC KİMLİK NUMARANIZA KREDİNİZ TANIMLATILIR SİZ KİMLİGİNİZLE OLDUGUNUZ İLDEN KULLANIRSINIZ DOSYA MASRAF UCRETİ SADECE PESİN ALINIR KREDİ KOMİSYON UCRETİ KREDİDEN SONRA TAHSİL EDİLİR BİZ BU İSİ GERCEKTEN YAPAN FİRMAYIZ BURDAKİ SAHTEKARLARA YEM OLMAMAK VE BİZİMLE CALISMAK İSTEYEN GERCEK MUSTERİLERE YARDIMCI OLMAKTAYIZ GEREKSİZ KİSİLER ARAMASINLAR BURDAKI SAHTEKARLAR GİBİ MAİLDEN ULASINDA DEMİYORUZ CEP TELEFONUMUZDAN 7 / 24 ARAYABİLİRSİNİZ BORCSUZ VE MUTLU GÜNLER DİLERİZ İSTANBUL ANKARA İZMİR HAFTA SONUDA KREDİ KULLANDIRIMI YAPİLMAKTADIR DİGER İLLER SADECE HAFTA İCİ MİNİMUM CIKARILAN KREDİ TUTARI 15.000 MAXİMUM TUTAR 100.000TL’DİR DAHA ALTI BİR TUTAR YADA ÜST CIKARILMAMAKTADIR. KREDİNİZİ KULLANMAK İCİN HEMEN : 0543 441 94 08 OZGUR BEYLE GORUSUN…. İLETİŞİM : 0543 441 94 08

    YanıtlaSil