10 Ağustos 2014 Pazar

ABDEST VE NAMAZ



Hadîs-i Şerîf
 "Sizden biri, abdest alır ve abdestini eksiksiz olarak tamamlar ve sonra 'Eşhedü en lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh' derse kendisine sekiz cennetin kapıları açılır, dilediği kapıdan cennete girer.
(Hadîs-i Şerîf, Müsned- i Ahmed)
Hicrî: 3   Şevval  1435   •Fazilet Takvim

ABDEST VE NAMAZ


Bir sahabî Resûlullah'a (s.a.v.) geldi ve:
"Ey Allâh'ın Resûlü! Şayet ben Allâh'tan başka ilah olmadığına, senin Allâh'ın resûlü olduğuna şehadet edersem; beş vakit namazı kılarsam; zekâtı verirsem; ramazan orucunu tutup gecelerini (teravih namazı kılarak) ihya edersem ne buyurursunuz, kimlerden olurum? dedi. Resûlullah (s.a.v):
"Kim bu hal üzere ölürse sıddîklardan ve şehitlerden olur." buyurdu. (Sahîh-i İbn-i Huzeyme)
Ebû Müslim'den rivayet edilmiştir.
Ebû Ümâme mescitte idi; yanına gittim ve şöyle dedim: Ey Ebû Ümâme! Senin Resûlullah'ın (s.a.v) şöyle buyurduğunu işittiğini duydum:
"Bir kimse güzelce abdest alsa; ellerini (dirseklerle beraber) yıkasa, yüzünü yıkasa, başını ve kulaklarını meshetse, ayaklarını yıkasa ve sonra farz bir namazı kılmak üzere ayağa kalksa, Allâhü Teâlâ o gün ayaklarının gittiği, ellerinin tuttuğu, kulaklarının işittiği, gözlerinin baktığı ve içinden geçirdiği kötülükleri bağışlar." Bu hadîs-i şerîf i rivayet eden Ebû Ümâme (r.a.) şöyle demiştir: Bu hadîs-i şerîf i Resûlullah'tan (s.a.v.) defalarca dinledim.
Bir kış mevsiminde Resûlullah (s.a.v) dışarı çıktı; yapraklar dökülmeye başlamıştı. Bir ağacın dalını eline alıp:
"Şu yapraklar dökülmeye başladı." buyurdu. Sonra:
"Ey Ebû Zer!" buyurdu.
"Buyurun, yâ Resûlallah!" dedim.
"Müslüman bir kul, Allâh'ın rızasını dileyerek namazını kıldığı zaman, günahları şu ağacın yaprakları gibi dökülür." buyurdu.


NÜKTE:....... En Zor Ve Kolay Şey
Bir âlime, "Dünyada en güç şey ile en kolay şey nedir?" diye sormuşlar:
"En güç şey insanın kendisini bilmesi,
En kolay şey de halka nasihat vermesidir!" demiş...
Hicrî: 3   Şevval  1435   •Fazilet Takvim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder