10 Ağustos 2014 Pazar

NİYETİN SEVABI



Hadîs-i Şerîf:
 "Cenâb-ı Hakk'a, kulların en sevimlisi, takvâ ehli olup da kendisini gizleyenlerdir."
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü 'l-Ummâl)
Hicrî: 9   Şevval  1435   •Fazilet Takvim

NİYETİN SEVABI


İnsanların işledikleri ameli, Hafaza melekleri yazmaya memurdurlar. Lakin onlar niyete vâkıf olamazlar. Yaptığımız ameller melekler divanında, niyetlerimiz ise Allâh'ın divanındadır. Hadîs-i Kudsî'de;
"Ey Hafaza meleklerim! Sizler kullarımın amellerini yazmaya memursunuz. Ben ise onların nefsindekini pek iyi bilir ve muhafaza ederim" buyuruldu.
Amellerin sevabı cennette verilir. Niyetin sevabı ise Cenâb-ı Hakk'a yakınlık dereceleriyle verilir.
"Niyeti olmayanın ameli yoktur. Hasenesi (hayırlı amelleri) olmayan da sevabını alamaz."


SAĞLIK:..... D VİTAMİNİ

D Vitamini, kalsiyumun böbrekten atılmasını azaltıp bağırsaklardan kana geçerek kemiğin ve adelelerin kuvvetlenmesini sağlar. Düşme riskinin azalması, meme ve kolon kanserini önleme, kan basıncında azalma gibi mühim tesirleri de mevcuttur.
Güneş en büyük D vitamini kaynağıdır. Yumurta sarısı, karaciğer, yağlı balıklar, balık yağı, kakao, tereyağı, süt gibi bazı gıdalarda bulunur.
D vitamini eksikliği yetişkinlerde: Sırt, kalça, ayak ve bazan da kaburga ağrılarına yol açar. İleri yaşlarda kemiklerde eğrilik ve çarpıklıklar ortaya çıkabilir.
Kalsiyumun azalmasından adele kasılmaları, kramplar olur, kemik ve adele zayışığından merdiven inip çıkmakta zorlanır, yorgunluk hissederler, kemiklerde kırıklar ortaya çıkar.
Yaşlılarda ise muvazene; denge kaybına, adele gücünde azalmaya yol açtığı için düşme artar ve kemiklerde kırıklar olur. Yürüme, hareket etme kabiliyeti azalır. Hafıza kaybı olabilir, enfeksiyon riski artabilir ve sık hastalanabilirler.
D Vitaminin fazla olmasından da kusma, ishal, halsizlik, huzursuzluk, kabızlık, iştahsızlık, ağız kuruluğu, vücutta susuzluk, çok su içme ve çok idrara çıkma, böbrek taşları ve böbrek koliği meydana gelebilir.
Hicrî: 9   Şevval  1435   •Fazilet Takvim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder