28 Eylül 2017 Perşembe

ALLAH’TAN KORKANDAN HER ŞEY KORKAR”



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ بَكَى مِنْ خَشْيَةِ اللهِ غَفَرَ اللهُ لَهُ. (كنز)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر   ."   الله قورقوسون دان آغلايان كمسي الله تعالى باغشلر ."

Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Allah korkusundan ağlayan kimseyi Allâhü Teâlâ bağışlar.” 
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   07 Muharrem 1439  Fazilet Takvimi 

“ALLAH’TAN KORKANDAN HER ŞEY KORKAR”


Tâbiînin büyüklerinden Hasan-ı Basrî Hazretleri, Irak valisi Ömer bin Hübeyre'ye şöyle nasîhat etti:
“Ey Ömer bin Hübeyre! Eğer sen Allâhü Teâlâ'dan korkarsan, o seni korktuğun her kimseden korur. Korktuğun kimseler ise seni Allâhü Teâlâ'dan aslâ koruyamazlar.
Ey Ömer! Ben bu ümmetin en büyükleri olan Ashâb-ı Kirâm Efendilerimizden nicelerine yetiştim. Vallâhi dünyâ bütün varlığı ile kendilerine yöneldiği halde onlar dünyâdan kaçıyorlardı. Hâlbuki siz dünyâyı, dünyanın onları istediği gibi istiyorsunuz, dünyâ da onların kendisinden kaçtığı gibi sizden kaçıyor.
Ey Ömer! Ben seni Allâhü Teâlâ'nın seni korkuttuğu bir makâm (kıyâmet günü Cenâb-ı Hakk'ın huzurunda hesâb vermek için duracağın gün) ile korkutuyorum! O günü aslâ hatırından çıkarma!
Ey Ömer! Eğer sen Allâhü Teâlâ'ya itâat edersen, seni insanların şerlerinden muhâfaza eder. Eğer sen Allâhü Teâlâ'ya isyânda insanlarla birlikte olursan, Cenâb-ı Hak seni insanlara havâle eder, onlar ise sana asla acımazlar." (Nahvü’l-Kulûb, İmâm Kuşeyrî)

MUTFAĞIMIZ: Aşure

Malzemeler: 1 kg döğme buğday, 2 kg şeker, yarım kg nohut, yarım kg kuru fasulye, yarım kg kuru üzüm, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı ince doğranmış kuru incir, 1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı, 3 tane ince doğranmış elma, 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı nar, biraz tarçın, 1 su bardağı fındık, 1 paket çam fıstığı, 1 paket kuş üzümü.
Yapılışı: Buğday akşamdan pişirilir. Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır suları süzülür. Bütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılır, aşurenin kıvamına göre su ilâve edilir.
Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılır ve bal rengine gelinceye kadar pişirildikten sonra aşure bekletilmeden kâselere boşaltılıp üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süslenir.
Bu malzemeden takriben 40-50 kişilik aşure çıkar.
Hicrî:   07 Muharrem 1439  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder