22 Şubat 2016 Pazartesi

ÖMER BİN ABDÜLAZÎZ'İN BİR HUTBESİNDEN



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَلَا يَا رُبَّ نَفْسٍ طَاعِمَةٍ نَاعِمَةٍ فِي الدُّنْيَا جَائِعَةٌ عَارِيَةٌ يَوْمَ الْقِيَامَةِ. (فيض)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم  بيوردلر :" دقت أديك ! دنياده ( لزتلى ) ييه جكلر و  ( قيمتلى ) كيه جكلر إجنده ياشايان  ( فقط آخرت عمللرندن غافل ) نيجه كمسلر واردركى قيامت كونونده آج و جبلاقدر ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Dikkat edin! Dünyada (lezzetli) yiyecekler ve (kıymetli) giyecekler içinde yaşayan (fakat âhiret amellerinden gâfil) nice kimseler vardır ki kıyâmet gününde aç ve çıplaktırlar.” 
(Hadîs-i Şerîf, Feyzu’l-Kadîr)
Hicrî: 11  Cemaz,yelevvel  1437  Fazilet Takvimi  

ÖMER BİN ABDÜLAZÎZ'İN BİR HUTBESİNDEN


Ömer bin Abdülazîz (rah.) bir hutbesinde dedi ki:
“Ey insanlar! Bâtınınızı (kalbinizi) ıslah ederseniz zâhiriniz de düzgün olur.
Âhiretiniz için amel işleyiniz, dünyalık ihtiyaçlarınız da görülür.
Biliniz ki Âdem aleyhisselamdan kendisine kadar bütün dedeleri ölmüş bir adamın kendisi de muhakkak ölecektir. Vesselâmü aleyküm.”
“Münâkaşa ve mücâdeleden, öfke ve hırsdan korunan kurtulmuştur.”
“Ey insanlar! Rızkı helâlinden arayınız. Muhakkak birinizin rızkı dağ başında yahut yerin dibinde olsa yine gelir onu bulur.”
“Söylediği sözü amelinden sayan (yani konuştuklarından hesaba çekileceğine inanan) kişi az konuşur.” (Târihu’l-Hulefâ, İmam Suyûtî)

MUTFAĞIMIZ: Kuru Üzümlü Kurabiye

Malzemeler
• 250 gr. tereyağı 
• 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılır)
• 2 su bardağı kuru üzüm
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu ve vanilya 
• 1 adet limon 
• 5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Bir kabın içinde tereyağı, yumurta ve toz şeker karıştırıcı (mikser) ile çırpılır. Daha sonra vanilya, kuru üzüm ve limon kabuğu rendesi eklenip kaşıkla karıştırılır, un ve kabartma tozu da ilâve edilip yoğrulur. İyice yumuşayan hamur 4-5 parçaya ayrılır, yapışmaması için altına un serpilir, her parça hamur merdâne ile açılır ve açılan hamur rulo şeklinde sarılıp buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Çıkarılınca bir yumurtanın sarısı ile 1 çay kaşığı zeytinyağı karıştırılıp üzerine sürülür. Birer parmak ara ile kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hicrî: 11  Cemaz,yelevvel  1437  Fazilet Takvimi  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder