7 Şubat 2016 Pazar

İSLAM’IN ŞARTLARINA RİÂYET EDEN CENNETE GİRER





قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ شَهِدَ الْفَجْرَ وَالْعِشَاءَ فِي جَمَاعَةٍ كَانَتْ لَهُ بَرَاءَتَانِ: بَرَاءَةٌ مِنَ النِّفَاقِ وَبَرَاءَةٌ مِنَ الشِّرْكِ. (حنيفة)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم  بيوردلر :  "كم صباح و ياطسى نمازنى جماعتله قلارسه ، إيكى برآتى اولور :  برى نفاقتان برائت ، برىده شركدن برائت ."         
Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kim sabah ve yatsı namazını cemâatle kılarsa, iki berâeti olur: Biri nifaktan berâet, biri de şirkten berâet.” 
(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ebû Hanîfe)
Hicrî: 25  Rebîulâhir  1437  Fazilet Takvimi  

İSLAM’IN ŞARTLARINA RİÂYET EDEN CENNETE GİRER


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Allâhü Teâlâ’ya ibâdetlerinizde ihlâslı olun, beş vakit namazınızı kılın, mallarınızın zekâtını gönül hoşluğu ile verin, Ramazan orucunu tutun, Beytullâh’ı haccedin. (Böyle yaparsanız) Rabbiniz’in cennetine girersiniz.” 
Namaz, bedenle yapılan en fazîletli ibâdettir. Namazın kemâliyle edâsı ancak bütün âdâbına riâyet etmekle mümkün olur. Bunlar da şeytanın vesvesesine kulak vermemek, âzâların huşû içinde olması, rukünleri sükûnetle; ağır ağır yapmak, her rukünde okunması gerekenleri tam okumak, (tahiyyatta kelime-i) şehâdeti (Eşhedü enlâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh) okurken dikkatli ve kalbi uyanık bulunmaktır.
Sabah namazının ilk olarak Âdem (a.s.)’a, öğle namazının Dâvud (a.s.)’a, ikindi namazının Süleyman (a.s.)’a, akşam namazının Yâkup (a.s.)’a, yatsı namazının da Yûnus (a.s.)’a farz kılındığı hadis-i şerifte haber verilmiştir. Cebrâîl (a.s.) Mi’raç’tan sonra iki gün gelip birinci günde beş vakit namazları ilk vaktinde, ikinci günde de son vaktinde Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e kıldırdıktan sonra “Yâ Muhammed, bu vakitler senin ve senden önceki ümmetlerin namaz vaktidir” buyurdu.
Bu hadîs-i şerîfte bedeni temizleyen namaz ibâdetinden sonra malı temizleyip çoğaltan, insanı cimrilik kirinden arındıran, zekât ibâdeti beyan buyuruldu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kendisinden isteyeni başkasına havâle etmeyip bizzat verdiği gibi mümkünse zekâtı kendi eliyle vermelidir.
Ramazan orucunu, şartlarına, erkân ve âdâbına riâyet ederek tutmalı, sahuru son vaktinde, iftarı da acele edip hemen ilk vaktinde yapmalı, haramlardan koruyarak bütün âzâlarına da oruç tutturmalıdır.
Beytullah’ı (Kâbe’yi) de erkân ve âdâbına uyarak, hükümlerini tam yerine getirerek sünnet üzere haccetmelidir.
Bu ibâdetleri yukarıda bildirildiği sûrette yerine getirirseniz kurtuluş yolunu, hidâyeti ve ihlâsı ihsan eden Rabb’inizin cennetine girersiniz. (Feyzu’l-Kadîr)
Hicrî: 25  Rebîulâhir  1437  Fazilet Takvimi  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder