قَالَ
رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ مِنْ خَيْرِ النَّاسِ
رَجُلًا عَمِلَ فِي سَبِيلِ اللهِ عَلَى ظَهْرِ فَرَسِهِ أَوْ عَلَى ظَهْرِ
بَعِيرِهِ أَوْ عَلَى قَدَمِهِ حَتَّى يَأْتِيَهُ الْمَوْتُ. (ن)
رسول الله أفندمز ( صلى الله عليه وسلم ) بويوردولر :"
محقق
إنسانلريك أك خيرلسى . اؤلنجيه قدار آطنين صرطنده ويا دوه سنين صرطنده ويا آياقلرى
اؤزرنده ( بنكلى ويا يايا اولرق ) الله يولنده جالشان در ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Muhakkak insanların en hayırlısı, ölünceye kadar atının sırtında veya devesinin sırtında veya ayakları üzerinde (binekli veya yaya olarak) Allah yolunda çalışandır.”
(Sünen-i Nesâî)
(Sünen-i Nesâî)
Hicrî: 27 Zilhicce 1439 Fazilet
Takvimi
AMELLER NİYETLERE GÖREDİR
Selmân-ı Fârisî Hazretleri “Bir sinekten dolayı bir kişi cennete, bir kişi de cehenneme girmiştir.” buyurdular. Bunu duyanlar “Bu nasıl olur?” diye sordular. Selmân-ı Fârisî Hazretleri, “Sizden önceki zamanlarda yaşayan iki kişi putperest bir topluluğa rastladılar. Putlarına kurban vermeyen hiç kimsenin oradan geçmesine izin vermiyorlardı.
Birisine, putlarımız için kurban ver, dediler. O da yanımda hiçbir şeyim yok, dedi. Bir sinek de olsa kurban ver, dediler. O da, bir sineği putlar için kurban etti ve oradan geçti. İşte bu kişi cehenneme girer.
Diğerine de kurban vermesini söylediler. O da, ben Allâhü Teâlâ’dan başka hiç kimse için kurban kesemem dedi. Böyle dediği için onu öldürdüler. Bu kişi de cennete girer.” buyurdular. (Ebû Nuaym, Hilyetü’l-Evliyâ)
HİKMETLİ BAZI SÖZLER
• Yarın kıyâmet gününde iki kimse çok pişman olacak. Birincisi; elinde ilim öğrenebilme imkânı, fırsatı olup da ilim öğrenmeyen kimse. İkincisi de ilim öğrenen, öğrendiği ilmiyle başkaları istifade eden; ama kendisi, o başkaları kadar istifade edemeyen kimsedir. Bu iki kimse âhirette en çok pişmanlığı yaşayacaklardır.
• Bizim; mahşer gününde, sıratta ve hatta cennette bile şefâate ihtiyacımız var. Çünkü cennetin alt derecelerinde bulunanların da, bir üst dereceye çıkmasında şefâate ihtiyâcı var. Şefâate inananlar buna nâil olurlar.
• Niyetleri sahîh hâle getirmek mâneviyat ile olur, nûr-i ilâhînin kalbe inmesi ile olur. Yoksa sözle, ‘Benim niyetim sahîh’ demekle olmaz.
• Edep, riâyet edildiğinde ne kadar güzelse, riâyetsizlik de o kadar tehlikeli olur.
• Okumanın zevkine, kitap sizinle konuşmaya başladığında varırsınız.
• Târih tekerrürden ibârettir, bilmeyenler için.
Hicrî: 27 Zilhicce 1439 Fazilet
Takvimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder