24 Ekim 2016 Pazartesi

ŞİRKE DÜŞMEYEN, KAN DÖKMEYEN CENNETE GİRER



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَثْبَتُكُمْ عَلَى الصِّرَاطِ أَشَدُّكُمْ حُبًّا لِأَهْلِ بَيْتي وَأَصْحَابِي. (الجامع الصغير)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."         صراط اؤزرنده  ( آياغى قيمايب ) أك ثابت اولاننز ، أهل بيتمى و أصحابمى أك جوق سونينزدر ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Sırat üzerinde (ayağı kaymayıp) en sâbit olanınız, ehl-i beytimi ve ashâbımı en çok seveninizdir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr)
Hicrî:   23  Muharrem   1438  Fazilet Takvimi 

ŞİRKE DÜŞMEYEN, KAN DÖKMEYEN CENNETE GİRER


Ashâb-ı kiramdan Ukbe bin Âmir el-Cühenî (r.a.) namaz kılmak için Mescid-i Aksâ’ya geldi. Orada bulunanlar kalkıp yanına geldiler.
“Niçin geldiniz?” diye sordu.
“Resûlullah Efendimiz’in (s.a.v.) sohbetinde bulunduğunuzdan size selam vermek ve sizinle beraber olmak için geldik” dediler.
“Gelin, namaz kılın.” dedi. Onlar da Ukbe (r.a.) ile beraber namaz kıldılar. Selam verince şöyle buyurdu:
“Ben Resûlullah’ın (s.a.v.)  şöyle buyurduğunu işittim: ‘Allâhü Teâlâ’ya hiçbir şeyi şirk koşmadan ve haram bir kan dökmeden (haksız yere birini öldürmeden) Allâhü Teâlâ’ya kavuşan kimse muhakkak cennet kapılarından hangisinden dilerse oradan cennete girer.” (Müsned-i Ahmed)

Ashâb-ı Bedir:……EYÂS BİN BÜKEYR (R.A.)

Eyâs bin Bükeyr radıyallâhü anh hazretleri, Muhâcirlerden ve Adiyy oğullarındandır. Bedir, Uhud, Hendek ve diğer gazâlarda hazır bulunmuştur.
Hazret-i Eyâs, ilk Müslümanlardan ve ilk muhâcirlerdendir. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v) Dâru’l-Erkâm’da iken Müslüman olmuştu.
Bedir gazâsına üç kardeşi: Hâlid, Âkıl ve Âmir hazretleriyle birlikte katılmıştır. Bedir gazâsında dört kardeş birlikte onlardan başka iştirak eden yoktur. Kardeşlerinden Âkıl Bedir’de, Hâlid Recî‘ vakasında, Âmir Yemâme harbinde şehîd olmuşlardır. Dört kardeş hep birlikte hicret etmişler ve Ensâr’dan Rifâa bin Abdülmünzir’in evinde müsâfir olmuşlardı.
Hazret-i Eyâs Mısır’ın fethinde de bulunmuştur. Hicretin 34’ncü senesinde vefât etmiştir. Radıyallâhü anhüm.
Hicrî:   23  Muharrem   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder