20 Ekim 2016 Perşembe

ŞEHÎDLİĞİN FAZÎLETİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَا أَحَدٌ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ يُحِبُّ أَنْ يَرْجِعَ إِلَى الدُّنْيَا وَلَهُ مَا عَلَى الْأَرْضِ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا الشَّهِيدُ يَتَمَنَّى أَنْ يَرْجِعَ إِلَى الدُّنْيَا فَيُقْتَلَ عَشْرَ مَرَّاتٍ لِمَا يَرَى مِنَ الْكَرَامَةِ. (ق)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."      جنته كيرن هجبر كمسه ، يريوزونده كى هر شى كنديسنه وريله جك اولسه بله دنيايه كرى دونمي آرضو أتمز . ساده جه شهيد - كوردوغو إكرام سببيله – تكرار دنيايه دونمي و اون دفعه شهيد اولماي إستر ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisine verilecek olsa bile dünyaya geri dönmeyi arzu etmez. Sadece şehit, -gördüğü ikram sebebiyle- tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister.” 
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)
Hicrî:   17  Muharrem   1438  Fazilet Takvimi 

ŞEHÎDLİĞİN FAZÎLETİ


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
Şehîdin kanının ilk damlasıyla günahları bağışlanır, iki huri ile evlendirilir. Akrabasından yetmiş kişiye şefâat hakkı verilir. Murâbıt, ribât mahallinde öldüğünde hayatta iken mutad olarak yaptığı amellerinin sevabı kıyâmete kadar yazılmaya devam eder. Rızkı kendisine gelmeye devam eder, onunla ferahlanır. Yetmiş huriyle evlendirilir ve ona: ‘Hesap bitinceye kadar dur ve şefâat et’ denilir.” (Taberani, M. Sağîr)
[Ribât: Hudut boylarında din düşmanlarına karşı nöbet beklemektir. Bu kişiye de murâbıt denilir. Hakîki ribât ise insanın en büyük düşmanı olan nefs-i emmâresi ile cihâd etmesidir. Nefsi ve cismi Allâhü Teâlâ’nın tâatinde hapsetmenin de ribât olduğu hadîs-i şerîflerde bildirilmiştir. (Delîlü’l-Fâlihîn)]
Cennete ilk girecek üç sınıf ve cehenneme ilk olarak girecek üç sınıf bana gösterildi. Cennete ilk girecek üç kimse:
Şehit, Rabbine ibâdetini güzel yapan ve efendisine nasihat eden köle, çoluk çocuk sahibi olup harama gitmeyen, fakir olmasına rağmen kimseden bir şey istemeyen ve bu sebeple görenin kendisini zengin sandığı kimsedir.
Cehenneme girecek üç kimse ise:  Zâlim hükümdar, mal ve servet sahibi olup onun hakkını (zekât ve sadaka) vermeyen kimse, kibirli fakir. (Müsned-i Ahmed)
 Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.), Uhud günü şehîd olan Mus‘ab bin Umeyr’in (r.a.) başında durdu. -Mus‘ab (r.a.), o gün Resûlullâh’ın sancakdârı idi- Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Ahzâb Sûresi’nin 23. âyetini okudular ki meâli şudur:
“Mü’minlerden bir kısım erler vardır ki Allah’a verdikleri ahidde sadık oldular: Kimi adağını ödedi, kimi de gözetiyor ve hiç bir suretle değiştirmediler.”
Sonra buyurdular ki:
“Muhakkak Resûlullâh, kıyâmet gününde sizin şehit olduğunuza Allâh katında şâhitlik edecektir.”
Hicrî:   17  Muharrem   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder