25 Ekim 2015 Pazar

GAFLETLE YAPILAN DUÂ KABUL OLUNMAZ




قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اُدْعُوا اللهَ وَأَنْتُمْ مُوقِنُونَ بِالْإِجَابَةِ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللهَ لَا يَسْتَجِيبُ دُعَاءً مِنْ قَلْبٍ غَافِلٍ لَاهٍ. (ت)
" الله تعالىيه قبول اولوناجغنه إناناراق دعا ادينز بلنزكى الله تعالى غافل و كنديسندن باشقه شيله مشغول بر قلب ايله يابلان دعايى قبول اتمز ."
Allâhü Teâlâ’ya, kabul olunacağına inanarak duâ ediniz. Biliniz ki Allâhü Teâlâ, gâfil ve kendisinden başka şeyle meşgul bir kalb ile yapılan duâyı kabul etmez.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
Hicrî: 26  Zilhicce 1436   Fazilet Takvimi

GAFLETLE YAPILAN DUÂ KABUL OLUNMAZ


Hz. Mûsâ (a.s.) Allâhü Teâlâ’ya duâ eden ve yalvaran birine rastlamıştı.
“Allâh’ım, şayet bu adamın ihtiyacını gidermek benim elimde olsaydı ihtiyacını giderirdim.” dedi. Allâhü Teâlâ Hz. Mûsâ’ya (a.s.) şöyle vahyetti:
“Yâ Mûsâ! Ben ona karşı senden daha merhametliyim. Fakat kalbinde benden başkası olan kimsenin duâsını kabul etmem. Bu kulumun koyunları var. Bana duâ ederken koyunlarını düşünüyor.”
Hz. Mûsâ (a.s.), bunu o adama haber verdi. O da inanarak ve yalvararak Allâhü Teâlâya duâ etti. Allâhü Teâlâ da onun bu duâsını kabul etti. (Risâle-i Kuşeyriyye)

NAMAZLARDA KIRAATLER

Namazda ve namaz dışında sesli olarak Kur’ân-ı Kerîm okunurken sesi ve kıraati süslemek güzel görülmüştür. Nitekim bir hadîs-i şerîfte:
“Kur’ân-ı Mübîni seslerinizle bezeyiniz (süsleyiniz)” buyurulmuştur.
Ancak burada şunlara dikkat edilmelidir:
Kelimelerin mânası değişmemeli, kelimelerin aslı bozulmamalı, harfler uzatılarak bir harf, iki harf gibi okunmamalı. Mesela: “Rabbenâ” kelimesinde “râ” harfi uzatılarak okunursa kelime üvey baba manasında olur ve mâna değiştiği için namaz bozulur. Bu gibi hatalardan kaçınmak lâzımdır.

MUTFAĞIMIZ: Zeytinyağlı Barbunya (5-6 kişilik)

Malzemeler: Yarım kilo barbunya, 1 kuru soğan, 1 havuç, 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası, 5 diş sarımsak, 1 çay bardağı Zeytinyağı, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı şeker, bir tutam maydanoz, tuz.
Yapılışı: Barbunyalar 5-10 dakika haşlanır ve süzülür. Tencereye zeytinyağı konulur. Sırasıyla soğan, sarımsak ve havuc kavurulur, üzerine salça konur ve biraz daha kavurulur. Barbunya, tuz, şeker ve sıcak suyu da ekleyip 20 dk. kadar pişirilir. İstenirse üzerine maydanoz doğranır, soğuk olarak yenilir.

Hicrî: 26  Zilhicce 1436   Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder