21 Haziran 2015 Pazar

KUR’ÂN-I KERÎM OKUNAN EVE MELEKLER GELİR




قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:   إِذَا خَتَمَ الْعَبْدُ الْقُرْآنَ صَلّٰى عَلَيْهِ عِنْدَ خَتْمِهِ سِتُّونَ اَلْفَ مَلَكٍ. (كنز)
"قول ، قرآنى كريمى اوقويوب حتم أتتكى زمان آلطمش بيك ملك اونه إستغفار أدر ."
Kul, Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup hatmettiği zaman, altmış bin melek ona istiğfar eder.” 
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî: 4 Ramazan  1436   Fazilet Takvimi 

KUR’ÂN-I KERÎM OKUMANIN FAZİLETİ


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Yâ Muâz! Mesud ve bahtiyar kimseler gibi yaşamak, şehitler gibi ölmek, mahşer gününde kurtuluşa ermek, korkudan emin olmak, zulmetler gününde nur, şiddetli sıcak günde gölge, susuzluk çekilen günde suya kanmak, amellerin hafif geldiği günde mîzanın ağır gelmesini ve dalâlet gününde hidayet isteyen Kur’ân-ı Kerîm’i öğrensin ve okusun. Zira Kur’ân-ı Kerîm’i öğrenip okumak Rahmân olan Allâhü Teâlâ’yı zikretmektir. Kur’ân-ı Kerîm’i öğrenip okumak şeytandan muhafaza eder, mizanda ağır gelir.”
“Bir evde Kur’ân-ı Kerîm okunduğu zaman oraya melekler gelir, şeytanlar oradan uzaklaşır. Orası ev halkına geniş olur, hayrı çok şerri az olur. İçinde Kur’ân-ı Kerîm okunmayan eve şeytanlar gelir, melekler oradan uzaklaşırlar. Orası ev halkına dar gelir; hayrı az, şerri çok olur.”
“Namazda okunan Kur’ân-ı Kerîm namazın dışında okunandan daha hayırlıdır.
Namazın dışında okunan Kur’ân-ı Kerîm diğer zikirlerden daha hayırlıdır.
Zikir sadakadan, sadaka oruçtan daha hayırlıdır.
Oruç, cehenneme karşı koruyan bir kalkandır...”
“Ezbere veya bakarak Kur’ân-ı Kerîm’i hatmeden kimse için Allâhü Teâlâ cennette bir ağaç diktirir. (O ağaç o kadar büyüktür ki) Yavru bir karga o ağacın bir yaprağından kalkıp uçsa o yaprağın tamamını kat edemeden yaşlanır.”
“Kur’ân-ı Kerîm okuyan kimse için kabul edilmiş bir dua vardır. Sahibi dilerse onun dünyada iken verilmesini ister, dilerse de ahirette verilir.”
“Kur’ân-ı Kerîm’i öğrenip ezberleyenler ve onunla amel edenler Allâhü Teâlâ’nın evliyâsıdır. Onlara düşman olan Allâhü Teâlâ’ya düşman olmuş olur. Onlara dost olan Allâhü Teâlâ’ya dost olmuş olur.”
“Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup onu ezberleyen, helâl kıldığı şeyleri helal kabul eden, haram kıldıklarını da haram kabul eden kimseyi Allâhü Teâlâ cennete koyar, ailesinden cehennemi hak etmiş on kişi hakkındaki şefaatini de kabul eder.”
Hicrî: 4 Ramazan  1436   Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder