16 Mayıs 2017 Salı

HZ. OSMAN’A MUSHAF’TAKİ SIRANIN SORULMASI



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: تَفْتَرِقُ أُمَّتِي عَلَى بِضْعٍ وَسَبْعِينَ فِرْقَةً أَعْظَمُهَا فِتْنَةً عَلَى أُمَّتِي قَوْمٌ يَقِيسُونَ الْأُمُورَ بِرَأْيِهِمْ فَيُحِلُّونَ الْحَرَامَ وَيُحَرِّمُونَ الْحَلَالَ. (ك)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     اؤمتم يتمش كوسور فرقيه آيرله جقدر . بونلردان أؤمتم إيجن أك بيوك فتنه ، دينى حكملرده كندى كوروشو ايله قياس و إجتهاد أده رك حلالى حرام ، حرامى حلالصايانلردر ."
Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Ümmetim yetmiş küsur fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan ümmetim için en büyük fitne, dînî hükümlerde kendi görüşü ile kıyas ve içtihat ederek helâli haram, haramı helâl sayanlardır.” 
(Hadîs-i Şerîf, Hâkim, el-Müstedrek)
Hicrî:   20  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 

HZ. OSMAN’A MUSHAF’TAKİ SIRANIN SORULMASI


Hazret-i Osman bin Affân (radıyallâhü anh), Kur'ân-ı Kerîm'in yazılması ile meşgul iken, bir Cuma günü, Cuma namazını kıldıktan sonra, mübârek ellerini kaldırıp duâ ederken, bir adam geldi.
“Ey Osman, ey vahiy kâtibi! Fazîleti bakımından İhlâs Sûresi'ni Tebbet Sûresi'nden sonra yazmak lâyık değildir. Akla da hoş gelmez.” dedi ve bunun hikmetini öğrenmek istedi.
Hazret-i Osman (radıyallâhü anh), adamın tereddüdünü kaldırmak için kerâmet gösterdi, eliyle onun gözlerini meshetti ve:
“Bak, Levh-i Mahfûz'u görürsün” dedi.
O da bakıp Levh-i Mahfûz'u gördü. Orada sûreler Hazret-i Osman'ın mushafındaki tertib üzereydi.
Adam bu kerâmeti görünce, Hazret-i Osman'ın hizmetinden ayrılmayıp, tâat ve ibâdet ile meşgul oldu. (Menâkıbı Çâryâr-ı Güzîn)

HAYIZLI VE NİFASLI KADINA SEKİZ ŞEY HARAMDIR

1- Namaz kılmak, tilâvet ve şükür secdesi yapmak,
2- Oruç tutmak,
3- Kur'ân niyetiyle bir âyet bile olsa Kur'ân-ı Kerîm okumak.
Duâ ve senâ niyetiyle olursa caizdir. Mesela Fâtiha-i şerîfeyi duâ maksadıyla okuyabilir.
4- Kur'ân-ı Kerîm'e -bir âyet veya yarım âyet bile olsun- el sürmek, dokunmak, üzerinde âyet-i kerîme yazılı bir levhayı, kâğıdı tutmak,
5- Bir zaruret olmadığı halde bir mescide, bir cami-i şerife girmek veya içinden geçmek,
6- Kâbe-i Muazzama'yı tavaf etmek,
7- Kocasıyla zevciyyet muamelesinde bulunmak ve
8- Kocasının, hayızlı ve nifaslı eşinin göbeğinden diz kapakları altına kadar olan kısmına dokunması haramdır.
Hicrî:   20  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder