3 Mayıs 2017 Çarşamba

SALEVÂT-I ŞERÎFEYE DEVAM EDEN ŞEFÂATE KAVUŞUR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ صَلَّى عَلَيَّ حِينَ يُصْبِحُ عَشْرًا وَحِينَ يُمْسِي عَشْرًا أَدْرَكَتْهُ شَفَاعَتِي. (طب)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     كيم بانه صباح اون و آقشام اون صلوات اوقورسه ( حصوصى ) شفاعتم اونه اولاشر ."
Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kim bana sabah on ve akşam on salevât okursa (husûsi) şefâatim ona ulaşır.” 
(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)
Hicrî:   07  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 

SALEVÂT-I ŞERÎFEYE DEVAM EDEN ŞEFÂATE KAVUŞUR


Her zaman ve bilhassa cuma günü ve geceleri, çok salevât getirmek, Peygamber Efendimizin (sallallâhü aleyhi ve sellem) şefâatini, cennette komşuluğunu ve dostluğunu kazandırır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
• “Kıyâmet gününde insanların bana en yakını, bana en çok salevât getirendir.”
• “Her cuma günü bana çok salevât okuyunuz. Çünkü ümmetimin salevâtı bana cuma günü arz olunur. Derecesi, mertebesi bana en yakın olan, bana en çok salevât okuyandır.”
• “Cuma günü bana çok salevât okuyunuz. Çünkü melekler buna şâhitlik eder. Bana salevât getiren kimsenin salevâtı -salevât getirir getirmez- muhakkak bana arz olunur.”
• “Allâhü Teâlâ muhakkak bana selâm eden kimsenin selâmını bana bildirir ve ben de ona selâm ederim.”
Bir müslüman, ne zaman Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ismi zikredilse veya Peygamber Efendimiz'i (s.a.v.) hatırlasa selâm ile beraber salevât getirir, ‘Aleyhi'ssalâtü ve's-selâm' der. Nasıl ki Allah ismini işiten kimsenin Sübhânallâh, Tebârekallâh veya Teâlâ diyerek tâzim (hürmet) etmesi lâzım ise, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ismi zikredildiği zaman salevât getirmek de vâcibtir.
İmâm Tahâvî'ye göre, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ismi her anıldığında salevât getirmek icab eder.
İmâm-ı Kerhî'ye (r.h.) göre, bir kimsenin ömründe bir defa salevât getirmesi vâcibtir.
Bazı âlimler, bir mecliste bir defa salevât getirilmesi kâfîdir, demişlerdir.
Peygamber Efendimizle (s.a.v.) beraber diğer peygamberlere de salevât getirilir. Ancak Peygamber Efendimiz (s.a.v.) diğer peygamberlerden önce zikredilir. (İslam Ahlâkı ve Âdâbı, Fazilet Neşriyat)
Kısa bir salevât-ı şerîfe: ‘Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed.
Hicrî:   07  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder