21 Mayıs 2017 Pazar

BAZI MÜHİM TAVSİYELER



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَحَبُّ الأَعْمَالِ إِلَى اللهِ عَزَّ وَجَلَّ مَنْ أَطْعَمَ مِسْكِينًا مِنْ جُوعٍ أَوْ دَفَعَ عَنْهُ مَغْرَمًا أَوْ كَشَفَ عَنْهُ كَرْبًا. (طب)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     مسكنى آجلقدان دويوران ، اوندان بر صقنطي بر طراف أدن ويا اونون بر اؤزونتوسونى ( و كده رنى ) كيدرن كمسنيك بو يابتقلرى الله تعالى يه أك سوملى اولان عمللردر ."
Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Miskini açlıktan doyuran, ondan bir sıkıntıyı bertaraf eden veya onun bir üzüntüsünü (ve kederini) gideren kimsenin bu yaptıkları Allâhü Teâlâ’ya en sevimli olan amellerdir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)
Hicrî:   25  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 

BAZI MÜHİM TAVSİYELER


Abdullah bin Abbas (radıyallâhu anhümâ) Hazretlerine bir adam gelip “Bana tavsiyede bulun.” dedi.
Abdullah bin Abbas (radıyallâhu anhümâ) buyurdular ki:
“Sana şu altı şeyi tavsiye ediyorum:
1- Allâhü Teâlâ'nın kefil olduğu şeylerde (mesela rızıkta) Allâhü Teâlâ'nın kefâletine yakînen kalbin ile inan.
2- Farz namazları vaktinde kıl.
3- Daima Allâhü Teâlâ'yı zikirle meşgul ol.
4- Şeytana uyma. Muhakkak şeytan insanlara hased eder.
5- Devamlı dünyayı mamur etmekle uğraşma, âhiretini harab edersin.
6- Dâima Müslümanlara nasihatte bulun.”
Ebu'l-Leys Semerkandî Hazretleri buyurdular:
Müslüman'ın Müslüman kardeşine nasihatte bulunması ve onlara karşı merhametli olması lazımdır. Zira bu, saâdetin bir alâmetidir.
(Tenbîhü'l-Gâfilîn)

İKİNCİ BÂYEZÎD HAN’IN HASSÂSİYETİ

Osmanlı Pâdişâhı İkinci Bâyezîd Han (Saltanatı: 1481-1512), adâletli, âlim ve ilmiyle amel eden bir padişahtı. Takvâ sahibi olup nefsiyle ve din düşmanlarıyla hep cihâd ederdi. Hayır işlerine çok hevesli idi. Nice yerlerde medreseler, camiler, köprü ve geçitler inşâ ettirdi.
Sultan Bâyezîd Han, çıktığı gazâlarda elbisesi üzerine toplanan tozları biriktirip saklardı. Eceli yaklaşınca bu tozlarla bir kerpiç yapılmasını ve vefât edip kabre konulurken o kerpicin sağ yanağı altına konulmasını vasiyet etti. Vasiyeti yerine getirildi. Bunu Resûlullah Efendimizin (sallallâhü aleyhi vesellem) “Kimin ayakları Allah yolunda tozlanırsa Allâhü Teâlâ o kimseyi cehenneme haram kılar” hadîs-i şerifinin müjdesine kavuşmak için yapmıştı.
Padişahlığı otuz bir seneden birkaç gün noksan olup 62 yaşında vefât etti. Rahmetullâhi aleyh. (Târîh-i Selâtîn-i Âl-i Osman, Karamânî)
Hicrî:   25  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder