1 Mayıs 2017 Pazartesi

ALLÂHÜ TEÂLÂ’YI ZİKİR EN BÜYÜK VE EN FAZİLETLİ TÂATTİR”



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لِكُلِّ شَيْءٍ صِقَالَةٌ وَصِقَالَةُ الْقُلُوبِ ذِكْرُ اللهِ. (فيض)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     هر شيئك جلاسى واردر قلبلريك جلاسى ده اللهى ذكر أتمكدر ."
  Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Her şeyin bir cilası vardır. Kalplerin cilâsı da Allâh’ı zikretmektir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Feyzu’l-Kadîr)
Hicrî:   06  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 

“ALLÂHÜ TEÂLÂ’YI ZİKİR EN BÜYÜK VE EN FAZİLETLİ TÂATTİR” (Ankebut Sûresi, âyet 45)


Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
“Gâfiller arasında Allâhü Teâlâ'yı zikreden, kuru otlar arasındaki yeşil ağaç gibidir.”
“Dikkat edin! Size amellerinizin en hayırlısını, Rabbiniz katında en temiz olanını, derecelerinizi en çok artıranını, altın ve gümüş infâk etmenizden (sadaka olarak vermenizden), düşmanla karşılaşıp birbirinizin boynunu vurmanızdan daha hayırlısını haber vereyim mi?” Ashâb-ı Kirâm:
“Evet, ya Resûlallah, o nedir?” dediler:
“Devamlı Allâhü Teâlâ'yı zikretmektir” buyurdular. Peygamber Efendimize “En faziletli amel nedir?” diye sordular. Buyurdu ki:
“Lisânın Allâhü Teâlâ’nın zikrinden bir an bile ayrılmadığı halde ölmendir.”
“Sabah akşam Allâhü Teâlâ'yı zikretmek Allah yolunda kılıçlar kırmaktan ve cömertçe mal vermekten hayırlıdır.”
Hasan-ı Basrî (rh): “Allâhü Teâlâ’yı zikredenlerden başka herkes dünyadan susamış olarak çıkar.” demiştir.
Muâz bin Cebel (r.a.) buyurdu: “Cennet ehli, dünyada Allâhü Teâlâ’yı zikretmeden geçen saatlerden başka hiçbir şeye pişman olmazlar.”
Her türlü âfetten korunmak için Allâhü Teâlâ'yı zikre devam etmek lazımdır. Zira Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurmuşlardır ki:
“Sizlere Allâhü Teâlâ’yı zikretmeyi emrediyorum. Çünkü Allâhü Teâlâ’yı zikreden kimse, peşine düşman düşen ve bir kaleye sığınarak düşmanından kurtulan adam gibidir. Bunun gibi kul kendisini şeytandan ancak Allâhü Teâlâ’yı zikirle koruyabilir.”
Âlimler zikrin yüzden fazla dünya ve âhiret faydalarını saymışlardır. Bazıları şunlardır:
Allâhü Teâlâ'yı zikredeni rahmet kaplar, melekler kuşatır sadrı inşirâh bulur (göğsü genişler), kalbi kasvetten (katılaşmaktan) kurtulur, yüzü nurlanır. Allâhü Teâlâ'yı zikir rızık bolluğuna sebeptir. Bunlar gibi maddî, mânevî nice faydaları vardır
Hicrî:   06  Şaban   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder