8 Mayıs 2015 Cuma

CUMA NAMAZINDAN SONRA İHLÂS SÛRESİNİ OKUMANIN FAZİLETİ




قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: ... وَمَنْ قَرَأَهَا أَلْفَ مَرَّةٍ لَمْ يَمُتْ حَتَّى يَرَى مَقْعَدَهُ مِنَ الْجَنَّةِ. (كنز)
"إحلاص سوره سنى بين دفعه اوقويان كمسه جنتته كى يرنى كورمدن اؤلمز ."
İhlâs sûresini bin defa okuyan kimse, cennetteki yerini görmeden ölmez…” 
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî: 19 Recep  1436   Fazilet Takvimi  

İHLÂS SÛRESİNİ OKUMANIN FAZİLETİ


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Kim Cuma namazından sonra Kul hüvallâhü ehad, Kul eûzü birabbi’l-felak, Kul eûzü birabbinnâs sûrelerini okursa sonraki Cuma’ya kadar Allâhü Teâlâ onu kötülüklerden muhâfaza eder.”
“Kim Kul hüvallâhü ehad sûresini evine girerken okursa o ev halkından ve komşularından fakirlik gider.” (Taberânî, Kebîr)
“Kim Kul hüvallâhü ehad sûresini elli defa okursa Allâhü Teâlâ onun elli senelik günahını bağışlar.”
“Kim Kul hüvallâhü ehad sûresini bin defa okursa muhakkak kendini Allâhü Teâlâ’dan satın almış olur.” Yani Allâhü Teâlâ onu Cehennem’den âzât eder.
“Kim ölüm hastalığında Kul hüvallâhü ehad sûresini okursa kabirde suâl görmez, kabir sıkıntılarından emîn olur, kıyâmet gününde melekler elleriyle sırâtı geçirir, cennete götürünceye kadar onu taşırlar.” (Taberânî, Evsat)
“Kim farz namazların arkasından on defa Kul hüvallâhü ehad sûresini okursa Allâhü Teâlâ rızâsını ve mağfiretini ona vâcib kılar.”
“Kim Kul hüvallâhü ehad sûresini on bir defa okursa onun için cennette bir köşk yapılır.” buyurdular. Hazret-i Ömer (r.a.): “Öyleyse biz onu çok okuruz, Yâ Resûlallâh” dedi.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v) de: “Onu ne kadar çok okusanız iyi yapmış olursunuz” buyurdular. (Müsned-i Ahmed)
“Kim Kul hüvallâhü ehad sûresini bir defa okursa Kur’ân-ı Kerîm’in üçte birini okumuş gibidir. Kim onu iki kere okursa Kur’ân-ı Kerîm’in üçte ikisini okumuş gibidir. Kim de onu üç defa okursa Kur’ân-ı Kerîm’in tamamını okumuş gibi olur.”
İbn-i Süreyc’e Resûlullâh Efendimiz (s.a.v)’in:
“Kul hüvallâhü ehad (sûresi), Kur’ân’ın üçte birine muadil (denk)dir” hadisinin tefsiri soruldu. Şöyle buyurdu:
“Muhakkak Kur’ân-ı Kerîm’in üçte birinde hükümler, üçte birinde va’d ve vaîd (müjde ve korkutma), üçte birinde de (Allâhü Teâlâ’nın) isimleri ve sıfatları indirilmiştir. İhlâs sûresinde ise -Kur’ân’ın üçte biri olan- Allâhü Teâlâ’nın isimleri ve sıfatları vardır.

Hicrî: 19 Recep  1436   Fazilet Takvimi  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder