2 Mayıs 2014 Cuma

İHLÂS SÛRESİNİ OKUMANIN FAZİLETİ



Hadîs-i Şerîf:
 "İnsanlara hayırlı şeyleri öğrettiği halde kendisini unutan âlim, insanları aydınlattığı halde kendini yakan bir mum gibidir."
(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu 'cemü 'l-Kebîr)

Hicrî:3 Recep 1435   •Fazilet Takvim


İHLÂS SÛRESİNİ OKUMANIN FAZİLETİ

Enes bin Mâlik (r.a.) Hazretleri anlattı:
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ile Tebûk'te birlikte idik. Güneş daha önce hiç görmediğimiz kadar aydınlık, nurlu ve parlak doğdu. Resûlullâh Efendimize (s.a.v.) Cebrâîl aleyhisselâm geldiğinde: "Ey Cebrâil! Güneş öyle aydınlık, nurlu ve parlak doğdu ki bundan önce böyle parlak doğduğunu görmemiş idik.Bunun sebebi nedir?" buyurdu. Cebrâîl aleyhisselâm:
"Muâviye bin Muâviye (r.a.) bugün Medîne'de vefât etti, ondandır." dedi.
Ebû Ümâme (r.a.) Hazretleri buyurdu:
Biz Tebûk'te iken Hazret-i Cebrâîl, Resûlullâh'a (s.a.v.) geldi ve: "Yâ Muhammed -aleyhisselâm- Muâviye bin Muâviye (r.a.) vefât etti. Namazına sen de hazır ol" dedi.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) geldi, Cebrâîl aleyhisselâm da yetmiş bin melekle indi. Sonra sağ kanadını dağlar üzerine koydu, dağlar alçaldı, sol kanadını da yer üzerine koydu, Mekke ve Medîne görünür oldu.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.), Cebrâîl aleyhisselâm ve melekler namazını kıldılar. Sonra Resûlullâh (s.a.v.):
"Yâ Cebrâîl! Muâviye (r.a.) bu mertebeye ne ile kavuştu?" dedi. Cebrâîl aleyhisselâm:
"Kul hüvallâhü ehad'ı sevmek ve onu ayakta, otururken, bineğindeyken, yürürken ve her hal üzere okumakla" buyurdu.

MUTFAĞIMIZ:..... Fırında Yumurtalı Ekmek


Malzemeler: 3 adet yumurta, 100 gr peynir veya lor, 10 dilim bayat ekmek, 3 adet yeşil biber, 1 adet domates, 3 yemek kaşığı tereyağı. Hazırlanışı: Üzerine tereyağı sürülen bayat ekmek dilimleri pişirme kâğıdı serilen tepsinin üzerine dizilir.

Peynir bir kabın içinde ezilir, ayrı bir kapta yumurtalar çırpılıp ilave edilir, yemeklik doğranmış domates ve biberler ile tuz, toz biber ve kekik vb. baharatlar da katılır, ekmeklerin üzerine sürülür ve 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hicrî:3 Recep 1435   •Fazilet Takvim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder