11 Mart 2015 Çarşamba

MELEKLERE İMÂN



اَسْتَعِيذُ بِاللهِ : كِرَامًا كَاتِبِينَ, يَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ. (سورة الانفطار, 11-12)
" كرامن كاتبين ( يوكسك مرتبه لى يازجى ملكلر وار )  هر نه يابارسانز بليورلر ( إي وكوتو هر شىء عمل دفترينزه يازارلر وشاهدلك أدرلر .) "
Kirâmen kâtibîn (yüksek mertebeli yazıcı Melekler var) her ne yaparsanız biliyorlar (iyi ve kötü her şeyi amel defterlerinize yazarlar ve şahitlik ederler.)” 
(İnfitâr Sûresi, âyet 11-12)
Hicrî: 20 Cemâziyelevvel 1436   Fazilet Takvimi  

MELEKLERE İMÂN


İmanın ikinci şartı: Ve melâiketihî: Allâhü Teâlâ’nın meleklerine inandım, demektir.
Melekler yemezler, içmezler. Onlarda erkeklik dişilik olmaz ve günah işlemezler. Hak Teâlâ’nın emri her ne ise dâima yerine getirirler. Hak Teâlâ her birini bir hizmet için yaratmıştır. Sayılarını ancak Allâhü Teâlâ bilir.
Meleklerin içinde mukarreb; makâmı yüksek olup Allâhü Teâlâ’ya yakın olanları ve peygamberleri vardır. Bütün meleklerin üstünü ve peygamberleri Cebrâil, Azrâil, İsrâfil ve Mikâil aleyhimüsselamdır.

KİRÂMEN KÂTİBÎN MELEKLERİ

Kirâmen kâtibîn, herkese tayin olunan iki melektir. Biri o kimsenin sağ tarafında hayırlı amellerini ve biri sol tarafında kötü amellerini yazarlar. Bu kimse oturduğu vakit biri sağına ve biri soluna oturur. Yürüdüğü vakit biri önünde ve biri arkasında gider. Yattığı vakit biri baş tarafında ve biri ayak ucunda dikilir. Kirâmen kâtibîn melekleri ancak cinsî yakınlık veya helâda biraz uzak dururlar. Diğer vakitlerde asla kulun yanından uzaklaşmazlar. O kimsenin ömrünün sonuna kadar hayır ve şerlerini yazarlar.
Kul bir günah işleyince sol tarafındaki melek yazmak ister. Lâkin sağ tarafındaki melek; belki pişman olur, tevbe ve istiğfar eder de Cenâb-ı Hak affeder diye altı saat kadar geciktirir. İşte bu müddet içinde tevbe ederse affolunur. Tevbe etmezse defterine yazarlar.
Bir kimse vefat edip kabre konunca amellerini yazan bu melekler:
“Yâ Rabbi, memur olduğumuz bu kulunun hayır ve şerrini ziyadesiz ve noksansız yazdık. Şimdi onun ruhunu kabz buyurdun. Artık bize izin ver, semaya çıkalım.” derler.
Allâhü Teâlâ:
“Gökler meleklerle doludur. Siz yerde tesbîh ve tehlîl edin; ‘Sübhânallâh’ ve ‘Lâ ilâhe illallah’ diyerek zikrediniz ve hâsıl olan sevabı o mümin kulum için yazınız” buyurur.
Hicrî: 20 Cemâziyelevvel 1436   Fazilet Takvimi  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder