5 Ocak 2015 Pazartesi

ÜMMET-İ MUHAMMED’İN ALÂMETİ




قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: 
 لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ اَحَدٌ اِلَّا بِجَوَازِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ، هٰذَا كِتَابٌ مِنَ اللهِ لِفُلَانِ بْنِ فُلَانٍ، اَدْخِلُوهُ جَنَّةً عَالِيَةً قُطُوفُهَا دَانِيَةً. (طب)
" هج كمسه ألنده بسم الله الرحمن الرحيم بوالله طرافندان , فالان اوغلى فالانه وريلن يازيدر . اونى ميوه لرى آشاغى يه سارقان يوكسك جنته قويون !  ( عباره سى يازلى )  براءت بولنمادان جنته كره مز " 
( حديث شريف طبراني ألمعجم الكبير )
Hiç kimse elinde ‘Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. Bu Allah tarafından, falan oğlu falana verilen yazıdır. Onu meyveleri aşağıya sarkan yüksek cennete koyun!’ (ibâresi yazılı) berât bulunmadan cennete giremez.”
 (Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)
Hicrî: 14 Rebîulevvel 1436   Fazilet Takvimi

ÜMMET-İ MUHAMMED’İN ALÂMETİ


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Ben kıyâmet günü secdeye izin verileceklerin birincisiyim. İzin verilip secdeden başını kaldıracakların da birincisiyim. Başımı kaldırıp önüme, arkama, sağıma, soluma bakarım, bakınca bütün ümmetlerin arasında ümmetimi tanırım.”
‘Yâ Resûlallâh! Nuh aleyhisselamdan ümmetine kadar bütün ümmetler arasından ümmetini nasıl tanırsın?’ denildi. Buyurdular ki:
“Abdest eserinden (nûrundan) alınları, elleri ve ayakları parıldar ve bu, başka hiçbir ümmette olmaz. Kitapları sağlarından verilir, onunla tanırım. Yüzlerinde secde eserinden alâmetleri vardır, onunla tanırım. Önlerinden, sağlarından ve sollarından koşan nurlarıyla tanırım.” (Müsned-i Ahmed)


BESMELENİN FAZİLETİ

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
• “Ümmetimden bir topluluk kıyâmet günü ‘Bismillahi’r-Rahmâni’r-Rahîm’ diyerek gelirler de sevapları günahlarından ağır gelir. Diğer ümmetler hayret eder ve:
‘Sübhânallâh! Ümmet-i Muhammed’in hasenâtını; sevaplarını ağırlaştıran şey nedir?’ derler.
Peygamberleri şöyle buyurur: ‘Bu, sözlerine Allâhü Teâlâ’nın üç ismiyle başlamalarındandır. Eğer bu üç isim mîzânın bir kefesine, gökler, yerler ve onlarda olan her şey diğer kefesine konulsa o isimler ağır gelirdi. O üç isim: Besmele (Allah, Rahmân ve Rahîm)’dir. Ümmet-i Muhammed, Besmele ile belâdan, her hastalıktan, şeytandan, yere batmaktan, üstlerine taş yağmasından, boğulmaktan emin kılındılar. Bundan dolayı onu dâimâ okur ve onunla Zülcelâl ve’l-ikrâm olan Allâh’a yaklaşırlar.”
Allâhü Teâlâ, Îsâ aleyhisselâma şöyle vahyetti:
Ey Îsâ, sana hangi âyeti indirdim, bilir misin?
Hayır, Yâ Rabbi!
Sana emân âyetini indirdim ki o, Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm’dir. Onu gece gündüz, hareket hâlinde, dururken, otururken, ayağa kalktığında, yerken, içerken ve her hâlinde oku... (Hâdimî, Risâle-i Besmele)
Hicrî: 14 Rebîulevvel 1436   Fazilet Takvimi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder