7 Aralık 2016 Çarşamba

KUR’AN OKUMANIN FAZİLETİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: عَالِمٌ يُنْتَفَعُ بِهِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ عَابِدٍ. (فر)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."      كندسندن إستفاده أديلن بر عالم ، ( علمسز ) عبادتله مشغول اولان بيك كشدن خيرليدر ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kendisinden istifâde edilen bir âlim, (ilimsiz) ibâdetle meşgul olan bin kişiden hayırlıdır.” 
 (Hadîs-i Şerîf, Deylemî, Müsnedü’l-Firdevs)
Hicrî:    06 Rebîulevvel   1438  Fazilet Takvim   

KUR’AN OKUMANIN FAZİLETİ


Tâbiîn’den Müverrık el-Iclî İbn-i Ömer radıyallâhü anhümânın talebelerinden ve rivâyetine güvenilen muhaddislerden âbid ve zâhid bir zât idi. Kuteybe bin Müslim zamanında Horasan’a gidip Semerkand’ın fethinde bulundu. H. 105 senesinde vefât etti.
Müfessirlerden Cüveyr (rah.) anlattı: Müverrık el-Iclî’nin (r.a.) vefâtı yaklaştığında yanında idik. Ruhunun çıktığını zannedip yüzünü örttük. Bu sırada çok parlak bir nur başı tarafından çıkıp yükseldi. Sonra bir başka nur ayakları ucundan çıkıp yükseldi. Sonra göğsünden bir nur çıktı ve yükseldi.
Bir vakit sonra yüzünü açtı ve: “Bir şey gördünüz mü” dedi.
Biz: “Evet” dedik.
Dedi ki: “Ben her gece Secde ve Tebâreke Sûrelerini okurdum. Başımdan çıkan nur ilk on dört âyetin nuru idi. Ayak tarafımdan çıkan, son on dört âyetin nuru idi. Göğsümden çıkan ise secde âyetinin nuru idi. Bana şefâat etmek üzere yükseldiler. Tebâreke sûresi beni korumak üzere kaldı” dedikten sonra vefât etti -rahmetullâhi aleyh-. (Hâdimî, Eyyühelveled şerhi)

MUTFAĞIMIZ: 
Kerevizli Patates Salatası
Malzemeler:
4 adet patates
4 adet taze soğan
1 adet kereviz (yapraklı)
Yarım demet maydanoz
5-6 yaprak marul-kıvırcık
Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 kaşık sirke
1 Adet limon 
Tuz, kırmızıbiber, kekik.
Yapılışı: Patatesler kabukları ile haşlandıktan sonra soyulur ve küçük küçük dilimlenir. Taze soğan, kereviz ve kıvırcık ince ince doğranır; limon, sirke ve zeytinyağı konularak karıştırılıp patateslerin üzerine dökülür. Kararınca tuz, kırmızıbiber ve kekik serpilip hafifçe karıştırılır. Üzerine maydanoz serpilip ikram edilir. 
Hicrî:    06 Rebîulevvel   1438  Fazilet Takvim   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder