19 Eylül 2016 Pazartesi

ALLAH YOLUNDA HİZMETİN MÜKÂFÂTI



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ مِنْ خَيْرِ النَّاسِ رَجُلًا عَمِلَ فِي سَبِيلِ اللهِ عَلَى ظَهْرِ فَرَسِهِ أَوْ عَلَى ظَهْرِ بَعِيرِهِ أَوْ عَلَى قَدَمِهِ حَتَّى يَأْتِيَهُ الْمَوْتُ. (ن)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."    محقق إنسانلريك خيرلسى ، اؤلونجيه قدار آطنين صرطنده ويا دوه سنيك صرطنده ويا آياقلارى اؤزرنده  ( بنكلى ويا يايه اولراق ) الله يولنده جالشاندر ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Muhakkak insanların en hayırlısı, ölünceye kadar atının sırtında veya devesinin sırtında veya ayakları üzerinde (binekli veya yaya olarak) Allah yolunda çalışandır.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Hicrî:   11  Zilhıcce   1437  Fazilet Takvimi 

ALLAH YOLUNDA HİZMETİN MÜKÂFÂTI


Resûlullâh’ın (s.a.v.) Ashâb’ından biri, tatlı ve güzel bir su pınarının bulunduğu bir vâdîden geçti. Pınarın güzelliğine hayran kaldı ve:
‘Keşke insanlardan ayrılsam da bu vâdîde ikâmet etsem! Fakat Resûlullâh bana izin vermeden ben aslâ böyle bir şey yapamam.’ dedi ve niyetini Resûlullâh’a (s.a.v.) arzetti.
Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu:
“Böyle bir şey yapma. Muhakkak sizden birinizin Allah yolunda bulunması evinde yetmiş sene namaz kılmasından daha fazîletlidir. Allah’ın sizi bağışlamasını ve cennete koymasını istemez misiniz? Allah yolunda cihâd ediniz. Kim bir deve sağımı kadar Allah yolunda cihâd ederse, cennet ona vâcib olur.” (Sünen-i Tirmizî)

AZ BİR AMELİN KAZANDIRACAĞI MÜKÂFAT

Silsile-i Sâdât’ın yedinci halkası olan Ebû Ali Fârmedî (k.s.) hazretlerinin üstazı İmam Ebu’l-Kâsım el-Kuşeyrî (k.s.) bir gün hamama girmişti. Ebû Ali Fârmedî (k.s.), üstazı istemeden onun ihtiyaç duyduğu birkaç kova sıcak suyu hamama götürdü. Üstazı hamamdan çıkıp namaz kıldıktan sonra,
‘Suyu kim getirdi?’ diye sordu. Ebû Ali Fârmedî (k.s.), acaba edebe aykırı bir şey mi yaptım düşüncesiyle sükût etti. Şeyhi üç defa sorunca,
‘Ben getirdim, efendim’ diye cevap verdi. Üstâzı,
“Ey Ebû Ali, sen Ebu’l-Kâsım’ın yetmiş senede elde edemediğini bir kova su ile elde ettin.” buyurdu. (Silsile-i Sâdât-ı Nakşibendiyye, Fazilet Neşriyat)

BİLMECELER:

Ben varmadan o varır, her şeyden çok yol alır? (Ses)
Elsiz ayaksız kuyu kazar? (Damla)
Canı var, kanı yok, yolda gider, izi yok?
(Karınca)
Hicrî:   11  Zilhıcce   1437  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder