9 Eylül 2015 Çarşamba

PEYGAMBERİMİZİN SA’D BİN EBÎ VAKKAS’I ZİYARETİ



قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلتَّاجِرُ الصَّدُوقُ الْأَمِينُ مَعَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ. (ت(
" كنديسينه كوونلن و دوغرولقتان آصلا آيرلمايان تجار ، ( قيامت كونى ) بيغمبرلر و شهدلرله برابر در ."
“Kendisine güvenilen ve doğruluktan asla ayrılmayan tüccâr, (kıyâmet günü) peygamberler, sıddîklar ve şehîdlerle beraberdir.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

Daha fazlası için: http://www.fazilettakvimi.com/tr/2015/9/3.html
Kendisine güvenilen ve doğruluktan asla ayrılmayan tüccâr, (kıyâmet günü) peygamberler, sıddîklar ve şehîdlerle beraberdir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
Hicrî: 19  Zilkâde 1436   Fazilet Takvimi 

PEYGAMBERİMİZİN SA’D BİN EBÎ VAKKAS’I ZİYARETİ


Sa’d bin Ebî Vakkas (r.a.), Veda haccında Peygamberimiz (s.a.v.) ile birlikte bulunuyordu. Ağır bir hastalığa tutuldu, öleceğini zannetti. Peygamberimiz (s.a.v.) onu ziyaret etti. Sa’d (r.a.), Peygamberimiz’i görünce ağladı ve:
“Yâ Resûlallah! Arkadaşlarım buradan gidecekler de, ben hicret edip çıkmış olduğum bir yurtta ölüp onlardan geride mi kalacağım?” dedi. Peygamberimiz (s.a.v.):
“Hayır! Sen geride kalmayacaksın! Allâh’ın rızasını umduğun, dereceni arttıracak ve yükseltecek birtakım ameller işleyeceksin! Umarım ki sen, ölmeyip, çok yaşayacaksın! Müslümanlara yararın, başkalarına ise zararın dokunacaktır!” buyurdu ve “Allâh’ım! Sa’d’a şifa ver ve onun hicretini tamamla! Allâh’ım! Ashabımın hicretlerini tamamla! Onları izleri sıra geri çevirme!” diyerek yalvardı.
Sa’d bin Ebî Vakkas (r.a.): “Yâ Rasûlallâh! Hastalığım, gördüğünüz gibi çok ağır! Benim pek çok servetim var. Bir kızımdan başka vârisim de yoktur. Servetimin hepsini sadaka vereyim, yoksullara dağıtayım mı?” diye sordu. Peygamberimiz (s.a.v.): “Hayır!” buyurdu. Sa’d (r.a.): “Üçte ikisini tasadduk edeyim mi?” diye sordu. Peygamberimiz (s.a.v.): “Hayır!” buyurdu. Sa’d (r.a.): “Üçte birini?” diye sordu. Peygamberimiz (s.a.v.): “Üçte bir! Eh, üçte bir de epeyce şeydir! Senin vârislerini zengin bırakman, onları aç bırakıp halka avuç açtırmandan hayırlıdır! Muhakkak ki, sen Allâh’ın hoşnutluğunu arayarak vereceğin bir sadaka ile de ecir ve sevaba erersin. Servetinden harcadığın şey senin için sadaka olur. Aileni geçindirmen, senin için sadaka olur. Ev halkını geçindirmen, senin için sadaka olur. Hatta hanımına verdiğin bir lokmada bile sana ecir vardır” buyurdu.
Peygamberimiz (s.a.v.) tabib Hâris bin Kelede’ye (r.a.): “Sa’d’ı hurmalarla tedavi et! Vallâhi, ben onun bunlarla iyileşeceğini umuyorum!” buyurdu. Hâris (r.a.) acve hurmalarını sütle karıştırıp pişirdi, tereyağı ile bollaştırdıktan sonra Sa’d’a (r.a.) içirince hemen hastalığından kurtuluverdi.
Sa’d bin Ebî Vakkas (r.a.), hicretin 55. yılına kadar yaşadı. Her yıl servetinin zekâtını verirdi. Vefat ettiği zaman 250.000 dirhem mîras bırakmıştı.
Hicrî: 19  Zilkâde 1436   Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder