9 Eylül 2015 Çarşamba

AMELLERİN EN HAYIRLISI ALLÂH’I ZİKİRDİR



قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَثَلُ الَّذِي يَذْكُرُ رَبَّهُ وَالَّذِي لَا يَذْكُرُ رَبَّهُ مَثَلُ الْحَيِّ وَالْمَيِّتِ. (ق)‏
"ربنى ذكره دن كمسه ايله ذكرتمين كمسنيك حالى ديرى ايله اؤلونون حالنه بنزر ."
“Rabbini zikreden kimse ile zikretmeyen kimsenin hâli, diri ile ölünün hâline benzer.” (Hadîs-i Şerîf, Müttefekun Aleyh; Sahîh-i Buhârî ve Müslim)

Daha fazlası için: http://www.fazilettakvimi.com/tr/2015/9/1.html
Rabbini zikreden kimse ile zikretmeyen kimsenin hâli, diri ile ölünün hâline benzer.” 
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun Aleyh; Sahîh-i Buhârî ve Müslim)
Hicrî: 17 Zilkâde 1436   Fazilet Takvimi 

AMELLERİN EN HAYIRLISI ALLÂH’I ZİKİRDİR


Allâhü Teâlâ buyuruyor ki:
“Beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim (Bana layık surette anayım, inayet ve yardımımı devam ettireyim).” (Bakara s., âyet 152);
“Allâhü Teâlâ’yı zikretmek (tâatler içinde en fazîletli ve) en büyüktür.” (Ankebût s., âyet 45);
“Rabbiniz buyurdu: Bana duâ edin; yalvarın ki, size karşılık vereyim (duânızı kabul edeyim).” (Mü’min s., âyet 60).
“…Bilmiş olun ki kalpler, ancak Allâh’ı zikirle mutmain olur, yatışır.” (Ra’d s., âyet 28)
Allâh’ı hakkı ile zikredenin kötü hallerini Allâhü Teâlâ iyiye çevirir. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.):
“Dikkat edin! Size amellerinizin en hayırlısını, Rabbiniz katında en temiz olanını, derecelerinizi en çok artıranını, altın ve gümüş infâk etmenizden; sadaka vermenizden, düşmanla karşılaşıp birbirinizin boynunu vurmanızdan daha hayırlısını haber vereyim mi?” buyurdular. Ashâb-ı Kirâm: “Ya Resûlallâh, o nedir?” dediler;
“Allâhü Teâlâ’yı zikretmektir” buyurdular.
Resûlullâh Efendimiz’in (s.a.v.) Necid taraflarına gönderdiği bir müfreze, kısa zamanda birçok ganimetle geri dönmüştü. Bir adam: ‘Kısa zamanda böyle ganimetle dönen bir müfreze görmedim’ deyince; Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.):
“Size bunlardan daha kısa zamanda daha kazançlı bir topluluğu haber veriyorum. Onlar, sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra güneş doğuncaya kadar Allâhü Teâlâ’yı zikrederek otururlar. İşte onlar, en fazla ganimeti en kısa zamanda kazananlardır” buyurdular.
Bir hadîs-i şerîfte buyuruldu: “Allâhü Teâlâ’yı zikretmek için oturan her topluluğu muhakkak melekler kuşatır, rahmet onları kaplar, üzerlerine sekînet iner, Allâhü Teâlâ onları katındakilere bildirir.” (Sahîh-i Müslim)
Azîz Mahmûd Hüdâî (ks.) şöyle demiştir: Bir adam batıdan doğuya doğru mal infâk ederek (sadaka ve zekât vererek) yola düşse, bir başkası da doğudan batıya doğru Allah yolunda kılıçla cihad ederek; çarpışarak gelse, Allâhü Teâlâ’yı zikretmek her ikisinden de üstündür. (Azîz Mahmûd Hüdâî, Hulâsatu’l-Ahbâr)
Hicrî: 17 Zilkâde 1436   Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder