قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَا يَنْجُسُ. (ق)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر " مؤمن آصلا بس اولماز ."
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر " مؤمن آصلا بس اولماز ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Mü’min asla pis olmaz.”
(Hadîs-i Şerîf, Buhârî ve Müslim)
Hicrî: 15 Zilhicce 1436 Fazilet
Takvimi
“BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR”
Tâbiînden Abdülhamîd bin Mahmûd (rahimehullâh) rivâyet etti:
İbn-i Abbâs radıyallâhü anhümâ hazretlerinin yanında idik. Bir adam geldi ve şöyle dedi:
“Hac için yola çıkmıştık. Safâh denilen yere geldiğimizde bir arkadaşımız vefât etti. Ona bir kabir kazdık. Siyah bir yılan bütün kabri kaplamıştı. Sonra başka bir kabir açtık, orada da bir siyah yılan kabrin tamamını kaplamıştı. Üçüncü defa bir kabir daha açtık, yine bir karayılan bütün lahdi sarmıştı. Ne buyurursunuz, diye sormaya geldik.”
İbn-i Abbâs hazretleri:
“İşte bu, o adamın işlediği amelidir. Gidiniz ve onu açtığınız her hangi bir kabre defnediniz. Vallahi, bütün yeryüzünü kazsanız her yeri böyle bulursunuz” buyurdu.
Adamı açtıkları kabirlerden birine defnettikten sonra ölünün hanımına: “Merhûm ne yapardı” diye sorduk.
“O gıda maddeleri satardı. Her gün ailesinin ihtiyacı kadarını alır; yerine arpa sapı karıştırırdı.” dedi. Onun bundan dolayı azap olduğunu anladık. (Beyhakî, Şuabü’l-îmân)
MUTFAĞIMIZ: Et Kavurması (5 kişilik)
Malzemeler: Yarım kg. kuşbaşı et, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, tuz.
Kavurmanın yumuşak olması için yeni kesilmiş et, bir gün dinlendirildikten sonra kullanılmalıdır.
Yapılışı: Bir müddet ısıtılan tavaya iç yağı, kuyruk yağı (veya 2 kaşık zeytinyağı) konulur. Yağ biraz eridikten sonra et tavaya konulur ve etler yaklaşık 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırılarak pişirilir. Sonra ocağın altı kısılır. Biraz kekik, kimyon, karabiber ve pul biber eklenir. Kısık ateşte suyunu salana kadar ara ara karıştırılır. Suyunu salınca 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirilir, tuz atılır. Et istediğiniz kıvamda pişmemişse hususiyle dana eti daha geç pişeceğinden içerisine 1 bardak sıcak su ekleyip biraz daha pişirilebilir. Pilav üzerine konularak ikram edilir.
Hicrî: 15 Zilhicce 1436 Fazilet
Takvimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder