31 Ekim 2014 Cuma

RESÛLULLÂHIN ÂL'İ KİMLERDİR



Hadîs-i Şerîf:
 "Ümmetimin en hayırlıları benim içinde bulunduğum asır; Ashâbımın asrıdır. Sonra, Tâbiîn, sonra da Tebe-i Tâbiîn(asrı)dir... " 
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)
Hicrî: 6  Muharrem  1435   •Fazilet Takvimi

RESÛLULLÂHIN ÂL'İ KİMLERDİR


İmâm Fahrüddin Râzî merhûm tefsirinde buyurdu ki: Muhammed aleyhisselâmın Al'i: Bütün işlerinde Resûlullâh aleyhisselâma uyanlardır.
Al'in başında Ehl-i Beyt, sonra Ashâb-ı Kirâm aleyhimürrıdvân gelir.
Al-i Muhammed, hem Resûlullâh'ın Ehl-i Beytinin sevgisini ve hem de Ashâb-ı Kirâm sevgisini kendisinde toplayan Ehl-i Sünnet ve'l- cemâattir.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
"Ehl-i beytim Nûh aleyhisselâmın gemisi gibidir, kim ona binerse kurtulur."
"Ashâbım yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz."
Biz bugün teklîf (: Allâh'ın emir ve yasakları) denizindeyiz. Nefsin şüphe ve şehvet dalgaları çarpmaktadır. Denizde giden kimse iki şeye muhtaçtır: birisi sağlam bir gemi, ikincisi de yolunu bulacağı parlak yıldızlardır. Bir kişi böyle sağlam gemiye binip de gözlerini de o parlak yıldızlara çevirirse selâmetle menziline gideceği kuvvetle umulur.
İşte böylece Ehl-i Sünnet de Ehl-i beyt gemisine binmiş, gözlerini de Ashâb yıldızlarına çevirmiş, dünya ve âhirette Allâhü Teâlâ'dan selâmet ve saâdet ümid etmektedirler.
Resûlullâh'ın Alini: Ashâbını ve Ehl-i Beytini sevmek, onlara hayır dua etmek büyük mertebedir. Bundan dolayı namazda teşehhüdden sonra salevatlar okunmaktadır.

MUTFAĞIMIZ: 

Tencerede Palamut Buğulama (5 kişilik)
Malzemeler:
1 veya 2 adet yuvarlak dilimlenmiş palamut, 2'şer adet patates ve kuru soğan, 1 adet limon, 5 diş sarımsak, 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı, yeteri kadar tuz, pul biber, karabiber ve defne yaprağı.
Yapılışı:
Geniş tabanlı tencere yağlanır, halka doğranan soğanlar ve onun üzerine palamutlar dizilir, tuz, pul biber, karabiber serpilir. Yine halka doğranılan patatesler ile sarımsak ve limonlar dizilir. Tuz, varsa defne yaprağı konulur. Arzuya göre 1 çay bardağı su ve 2 kaşık üzüm sirkesi konulabilir.
Kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirilir. Üzerine maydanoz yaprakları konur.
Hicrî: 6  Muharrem  1435   •Fazilet Takvimi



"SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder