Hadîs-i Şerîf:
"Muhakkak ki
ahmak cehaleti sebebiyle fâcirin günahından daha büyüğünü işler."
(Hadîs-i Şerîf, îhyâü
Ulûmiddîn)
Hicrî:28 Cemâziyelevvel 1435 •Fazilet
Takvim
EHL-İ BEYTE
HÜRMET
Bir gün Zeyd bin Sâbit (r.a.) bineğine binerken
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) amcası Abbâs'ın (r.a.) oğlu Abdullah hayvanın
üzengisinden tutmak için yaklaştı.
Bunun üzerine Zeyd b. Sâbit (r.a.); 'Bırak, ey
Resûlullah'ın amcasının oğlu!' dedi. İbn-i Abbas (r.a.) da;
'Biz büyüklerimize/âlimlerimize böyle davranmakla
emrolunduk.' dedi. Zeyd bin Sâbit (r.a.) da, elini uzat buyurdu. O da uzatınca
elini öptü ve
'Biz de Resûlullâh'ın (s.a.v.) ehl-i beytine böyle
davranmakla emrolunduk.' dedi.
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) Ehl-i Beytine hürmet
Resûlullâh'a (s.a.v.) hürmet, onlara saygısızlık Resûlullâh'a (s.a.v.)
saygısızlıktır.
TARİHÎ İTİRAFLAR
1729'da Osmanlı hizmetine giren ve ilk topçu mektebini kuran Fransız asker Comte de Bonneval, Ahmed adını almış ve Humbaracı Ahmed Paşa ünvanı ile meşhur olmuştur. Dedi ki: "Osmanlıları seviyorum... Onlar, cennetten bir köşe olan bu eşsiz memlekete yakışan, eşsiz insanlar. Yaradılışlarında semavî bir azamet, gönül alışlarında ise melekler gibi bir mahviyet var. Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum... "
MUTFAĞIMIZ: KABAK TATLISI (5 kişilik)
Malzemeler: Yarım kg. bal kabağı, 1,5 su bardağı
şeker, 2 adet karanfil, 5 gr. vanilya, 100 gr. ceviz içi, 100 gr. beyaz tahin.
Hazırlık: Soyulmuş olan kabaklar bir tavaya konulur, üzerine şeker, karanfil ve
vanilya ilave edilir. Akşamdan sabaha kadar bekletilir. Pişirme: Önce tencere
kapalı olarak pişirilir. Sonra kapağı açıp kabakların üzeri köpükleninceye
kadar pişirilir ve tencerenin kapağı açık soğumaya bırakılır. Arzu edilirse
tepsiye dizilerek fırına verilir. Biraz kızardıktan sonra çıkarılır. Üzerine
tahin ve ceviz vb. konulabilir..
Hicrî:28 Cemâziyelevvel 1435 •Fazilet
Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder