29 Mart 2014 Cumartesi

EHL-İ BEYTE HÜRMET




Hadîs-i Şerîf:
"Muhakkak ki ahmak cehaleti sebebiyle fâcirin günahından daha büyüğünü işler."
(Hadîs-i Şerîf, îhyâü Ulûmiddîn)
Hicrî:28 Cemâziyelevvel 1435   •Fazilet Takvim

EHL-İ BEYTE HÜRMET

Bir gün Zeyd bin Sâbit (r.a.) bineğine binerken Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) amcası Abbâs'ın (r.a.) oğlu Abdullah hayvanın üzengisinden tutmak için yaklaştı.
Bunun üzerine Zeyd b. Sâbit (r.a.); 'Bırak, ey Resûlullah'ın amcasının oğlu!' dedi. İbn-i Abbas (r.a.) da;
'Biz büyüklerimize/âlimlerimize böyle davranmakla emrolunduk.' dedi. Zeyd bin Sâbit (r.a.) da, elini uzat buyurdu. O da uzatınca elini öptü ve
'Biz de Resûlullâh'ın (s.a.v.) ehl-i beytine böyle davranmakla emrolunduk.' dedi.
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) Ehl-i Beytine hürmet Resûlullâh'a (s.a.v.) hürmet, onlara saygısızlık Resûlullâh'a (s.a.v.) saygısızlıktır.

TARİHÎ İTİRAFLAR 

1729'da Osmanlı hizmetine giren ve ilk topçu mektebini kuran Fransız asker Comte de Bonneval, Ahmed adını almış ve Humbaracı Ahmed Paşa ünvanı ile meşhur olmuştur. Dedi ki: "Osmanlıları seviyorum... Onlar, cennetten bir köşe olan bu eşsiz memlekete yakışan, eşsiz insanlar. Yaradılışlarında semavî bir azamet, gönül alışlarında ise melekler gibi bir mahviyet var. Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum... "

MUTFAĞIMIZ:        KABAK TATLISI (5 kişilik)
Malzemeler: Yarım kg. bal kabağı, 1,5 su bardağı şeker, 2 adet karanfil, 5 gr. vanilya, 100 gr. ceviz içi, 100 gr. beyaz tahin. Hazırlık: Soyulmuş olan kabaklar bir tavaya konulur, üzerine şeker, karanfil ve vanilya ilave edilir. Akşamdan sabaha kadar bekletilir. Pişirme: Önce tencere kapalı olarak pişirilir. Sonra kapağı açıp kabakların üzeri köpükleninceye kadar pişirilir ve tencerenin kapağı açık soğumaya bırakılır. Arzu edilirse tepsiye dizilerek fırına verilir. Biraz kızardıktan sonra çıkarılır. Üzerine tahin ve ceviz vb. konulabilir..
Hicrî:28 Cemâziyelevvel 1435   •Fazilet Takvim




"SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder