12 Temmuz 2012 Perşembe

Sure'i ihlas'ın fazileti'ni biliyormusunuz?












İhlâs Sûresinin Fazileti






Câbir bin Abdullah (ra) anlatıyor:

Resûlüllah (sav) şöyle buyurdu: “Kim her gün elli defa İhlâs sûresini okursa, kıyâmet gününde kabrinden şöyle çağrılır: ‘Kalk, ey Allâh'ı öven kişi, cennete gir!” (Taberânî, Mu‘cemü's-Sağîr, 2/781)



KUR'ÂN-I KERİM'İN HER GÜN NE KADAR OKUMALI

Ebu'l-Fârûk Süleyman Hilmi Silistrevî (ks) hazretleri de, Kur‘ân-ı Kerim ve İhlâs-ı Şerif'le alâkalı olarak buyurmuşlardır ki:

“Her gün hakk-ı Kur‘ân  200 âyettir; elli İhlâs-ı Şerif okunursa, Kur‘ân-ı Kerim'in hakkı ödenmiş olur Buna riâyet eden, bu vesîle ile dünyada hiç bir sıkıntı görmez, rızkı da geniş olur”



Bilindiği gibi Allah Teâlâ'nın takdir ettiği bir zamanda kıyâmet kopacak! Bütün canlılar ölecek, her şey helâk olacak Yine Allâh'ın takdir ve tâyin buyurduğu bir müddet toprak altında bekledikten sonra, yeniden diriliş meydana gelecek Bu diriliş esnasından herkes niyetine göre ve öldüğü hâl üzere dirilecek Durumuna göre çağrılacak Kâfir ve isyankârlar korkunç seslerle ve azap tehditleriyle çağrılırken, Allâh'ın sevgili kulları, salih amel sahibi müminler hoş bir sesle ve cennet müjdesi ile çağrılacaklar

Hadîs-i şerifte, İhlâs sûresini çok okuyanların kabirlerinden, “Kalk, ey Allâh'ı öven kişi, cennete gir” diye müjde ile çağrılacakları bildirilmektedir Mahşerde kimin nasıl dirileceği hususu ise, başka hadîs-i şeriflerde beyan olunmaktadır







KUR’ÂN’IN ÜÇTE BİRİNE MUÂDİL BİR SÛRE

Hadis kitaplarımızın, “Kitâbü’t-Tefsîr” veya “Fedâilü’l-Kur’an” ismi altındaki kısımlarında, muhtelif âyet ve sûrelerin faziletleri ile alâkalı pek çok rivâyetler vardır Bu bâblardaki hadislerde nüzûl sebepleri, bazı kelime ve ifadelerin açıklaması, âyet veya sûrelerin fazileti dile getirilip Müslümanlar’ın dikkatlerine arz edilir

Ubeyy bin Ka‘b, Ömer bin Hattâb, Ebû Mes‘ûd el-Ensarî, Simâk, Enes bin Mâlik ve Ebû Eyyûbi’l-Ensârî (radıyallâhü anhüm) tarafından rivâyet edilen bir hadîs-i şerifte Peygamberimiz (sav) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: “Herhangi bir akşam İhlâs sûresini okuyan, o gece Kur’ân’ın üçte birini okumuş olur” (Tirmizî, Sünen, Fedâilü’l-Kur’ân, 2)


http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/img/daneshnameh_up/4/45/tohid.jpg


Buhârî’nin (rh) Ebû Saîdi’l-Hudrî’den (ra), Müslim’in (rh) Ebudderdâ’dan (ra) rivâyet ettiklerine göre Resûlüllah Efendimiz(sav):

— Kur’ân’ın üçte birini bir gecede okumak size güç gelir mi? diye sordu  Ashâb-ı kirâm:

— Buna hangimizin gücü yetebilir, yâ Resûlellah? dediler  

Resûlüllah (sav) Efendimiz:

— İhlâs sûresi (Kul hüvellâhü ehad) Kur’ân’ın üçte birine denktir, buyurdu  

 

Müslim’de yer alan Ebû Hüreyre’nin (ra) rivâyetinde ise, Resûlüllah Efendimiz (sav), kendilerine Kur’ân’ın üçte birini okuyacağını bildirerek ashâbını toplar İhlâs sûresini okur ve hücre-i saâdetine girer Bir süre sonra çıkar ve:

—“Size Kur’ân’ın üçte birini okuyacağım demiştim Dikkat ediniz! Bu sûre, Kur’ân’ın üçte birine muâdildir” buyurur 

 

Ashâb-ı kiramdan Muâviye bin Muâviye el-Müzenî (ra) Medine’de vefât etmişti O sırada Tebük’te bulunan Resûlüllah Efendimize (sav) Cebrâil (as) haber verdi ve cenâze namazını kılmayı isteyip istemediğini sordu Resûlüllah Efendimizin (sav) “Evet” cevabı üzerine, Müzenî’nin (ra) cenâzesi Resûlüllah’ın önüne getirildi Resûlüllah Efendimiz, arkasında her biri 70 bin melekten teşekkül eden iki safla birlikte cenaze namazını kıldı  Sonra Resûlüllah Efendimiz (sav) , merhûmun bu mazhariyete nasıl ulaştığını sordu  Cebrâil (as):

— İhlâs sûresini sevmesi; otururken, (yanları üzerine) yatarken, yürürken, dururken her hâl ü kârde onu okuması sayesinde! cevabını verdi (Aliyyü’l-Karî, Mirkâtü’l-Mefâtîh, 2, 355)



1-) Ey Muhammed! Allah-ın nasıl bir varlık olduğunu bize açıkla diyen Kureyş-e deki: O Allah birdir tektir, eşi ortağı yoktur.

2-) Allah Samed-dir. Her yaratığın muhtaç olduğu eksiksiz bir varlıktır.

3-) Kendisi doğurmamıştır ve hiç kimse tarafından doğulmamıştır. Çünkü o ezeli ve ebedidir ve her noksanlıktan münezzehtir.

4-) Hiçbir şey ona denk değildir.




Hazreti Aişe (r.a.) şöyle anlatıyor. Fahri Kainat efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:
Ey Aişe! Geceleri şu dört şeyi yapmadan sakın yatma.

1-) Kur-anı hatmetmeden.

2-) Kıyamet günü Peygamberlerin şefaatine erişmeden.

3-) Müslümanların gönlünü almadan.

4-) Hac etmeden.




Hazreti peygamber (s.a.v.) bu sözleri söyledikten sonra namaza durdu. Bende yatağın üzerinde namazını bitirene kadar şaşkınlık içinde otura kaldım. 

Namazını bitirdikten sonra sordum, ey Allah-ın Resul-ü anam babam sana feda olsun, ben söylediğiniz o dört şeyi şuanda yapamadım, nasıl yapabileceğimi söyler misiniz?

Bunun üzerine H.z Peygamber (s.a.v) gülümseyerek bana şunları söyledi.
 

Ey Aişe İhlâs suresini üç defa okudunuz mu Kuran'ı Kerim-i baştan sona hatmetmişçesine sevap kazanırsın. 

Bana ve benden önceki Peygamberlere salât ve selam getirdiniz mi, Kıyamet günü şefaatimize erişirsin. 

Bütün müminlere dua ve istiğfar ettin mi, onların gönlünü almış ve hoşnutluğunu kazanmış olursun. 

Sübhanallahi Velhamdulillahi Vela İlahe İllallahu Vallahu Ekber, dediğin zamanda hac etmiş gibi sevap kazanırsın.






İhlâs-ı Şerif Hatimlerinin Ehemmiyeti

Alâ bin Muhammed Sakafî (r.a.)’den;
“Biz Resûl-i Ekrem (s.a.v.) ile birlikte Tebuk’ta bulunuyorduk. Bir sabah güneş, hiç o zamana kadar görmediğimiz bir parlaklık ve aydınlıkta doğdu. Daha sonra Cebrâil (a.s.) indi.
Allah Resulü ona:
- “Neden bu sabah güneş, şimdiye kadar görmediğimiz ışıklar ve nurlar saçıyor?” diye sordu.
Cebrâil (a.s.) şu cevabı verdi:
- “Bu sabah, Muâviye el-Leysî (r.a.) vefat etti. Ve Cenâb-ı Hakk, onun cenaze namazını kılmaları için gökten 70 bin melek gönderdi. Gördüğünüz ışıklar, güneşin değil, o meleklerin nurlarıdır.”
Allah Resulü Cebrâil (a.s.)’e tekrar sordu:
- “Muâviye el-Leysî, hangi ameliyle bu lutfa ermiştir?”
Cebrâil (a.s.) şu cevabı verdi:
- “O, İhlâs sûresini çok okurdu… Gece-gündüz, dururken-yürürken, otururken-ayakta iken hep bu sûreyi okurdu… Bu sebeple o büyük lutfa ermiştir.” (İbn-i Sâ’d)


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة 

Başka bir hadislerinde Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor.
Her gün sabah namazından sonra on defa İhlâs suresini okuyan bir kimseye şeytan ne kadar çalışıp çapalasa da hiçbir günah işletemez.


Diğer bir hadis ise şöyledir. Cennet-e Havleb adında bir ağaç vardır, bu ağacın meyveleri elmadan büyük, nardan küçük, baldan tatlı, sütten beyaz ve kaymaktan da kaygandır. Orada bulunanlardan Hazreti Ebu Bekir (r.a.) sordu ey Allah-ın Resul-u! Bu ağacın meyvelerinden acaba kimler yiyecektir?
Allah Resul-u şöyle cevap verir. Adımı duyduğunda bana salât ve selam getirenler.

 



Peygamber  Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor. İhlâs suresini bir defa okuyan, Kur-anı Kerim-in üçte birini, iki defa okuyan üçte ikisini, üç defa okuyan da tamamını baştan sona okumuşçasına sevap kazanır, on defa okuyana ise Allah cennette bir köşk inşa ettirir.


 

Başka hadis-i Şerif ise şöyledir. İhlâs suresini farz namazlarında okuyan kimsenin Allah gerek kendinin, gerek ana babasının ufak tefek günahlarını affeder ve aynı zamanda adını kötüler listesinden atarak iyiler listesine yazar.
Hazreti Peygamber (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyuruyor.


Malik oğlu Enes (r.a.) anlatıyor. Efendimiz (s.a.v.) ile birlikte Tebuk savaşında bulunuyorduk, bir sabah güneş öylesine bembeyaz doğdu ki yeryüzüne dağılan ışıklarının aydınlığı her tarafı parlatıyordu. Böyle bir güneş o zamana kadar görülmemişti.


 

Medine ile aramızda aşağı yukarı tam bir aylık mesafe vardı, bir ara baktım ki güneş hafiften kararmaya başladı, şaştım kaldım, sebebini sevgili Peygamberimize sordum, oda bana şöyle anlattı, Cebrail a.s. bana biraz önce geldi ve şunlar anlattı. Ya Muhammed bu gün Medine-de Kurra oğlu Muaviye vefat etmiştir. Bu adam öyle bir zattır ki gece gündüz durmadan İhlâs suresini okurdu, yatarken, kalkarken, yürürken, otururken her an bu sureyi dilinden düşürmezdi, işte onun için Allah meleklerine onun cenaze namazını kılmalarını emretti. Bu karanlık gökyüzünden yere inen melek dalgalarının güneş ışınlarını kapatmalarından ileri geliyor.

Bana Cebrail (a.s.) sende kılmak ister misin? Cenaze namazını diye sordu, bende kılarım deyince yeryüzünü avucunun içine alarak Medine-yi buraya getirdi. Böylece Kurra oğlu Muaviye-nin cenaze namazını kıldım, buyurdu 




Hazreti peygamber Efendimiz (s.a.v)
Başka bir hadis-i Şerifte ise
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor.
Bir gün Hazreti Peygamber s.a.v. Medine kapısında otururken bir adamın cenazesi geçer oradan. Sevgili Peygamberimiz cenazeyi görünce cemaate bu adam borçlumuydu? Diye sorar cemaatte evet ya Resulallah birine dört lira borcunu ödemeden öldü diye cevap verirler. 


Bunun üzerine hazreti Peygamber (s.a.v.) cemaate namazını siz kılın, ben borçlu olup ta ödemeden ölen birinin namazını kılamam der. Bu sözlerin ardından Cebrail (a.s.) gelerek ey Allah-ın elçisi yüce Allah sana şunları iletmemi istedi. Ey Muhammed Ben Cebrail-i o ölünün kılığına büründürerek alacaklısına gönderdim o da borcunu ödedi. Kalk ve cenaze namazını kıl onun cenaze namazını kılanların Allah ufak tefek günahlarını bağışlayacaktır.

Cebrail (a.s) sordum Ey Cebrail bu adamın bu derece üstünlüğü nereden geliyor dedim Cebrail şöyle cevap verdi. Ölen zat sağlığın da her gün günde yüz defa İhlâs suresini okuyordu zira bu sure Allah-ı yüceltir ve onun sıfatlarını dile getirir.




İhlas suresini yani "Kulhüvallahü ehad" okumak çok faziletlidir
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(İhlas suresini okumak, Kur'an-ı kerimin üçte birini okumaya denktir
)
 [Müslim, Buhari]

(On "İhlas" okuyana Cennette bir köşk verilir
) [İ  Ahmed]

(Namazlardan sonra on "İhlas" okuyan Allahü teâlânın rızasına ve mağfiretine kavuşur

Neccar]

(Yatağa sağ yanı üzerine yatıp yüz "İhlas" okuyan Cennete girer

[Tirmizi]

(Sabah namazından sonra oniki "İhlas" okuyan, Kur'an-ı kerimi dört defa hatmetmiş gibi sevaba kavuşur
)
[Beyhaki]
(Sabah namazından sonra onbir İhlas okuyana, Cennette bir burç verilir
) [Harâiti]

(Sabah-akşam üç kere "İhlas" ile "Muavvizeteyn"i okumak, bela ve sıkıntılardan korur

[Tirmizi]

(Evine girerken "İhlas" okuyan yoksulluk görmez

[T Kurtubi]
(İhlas okuyana Cennet vacip olur

[Nesai]

(Kim evinden sefere çıkarken onbir "İhlas" okursa, seferden dönünceye kadar Allahü teâlâ, onun evini muhafaza eder

 Neccar]

(Arefe günü, [her birine Besmele çekerek] bin "İhlas" okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur

[Ebuşşeyh]

(Cuma namazından sonra, yedi kere "İhlas" ve "Muavvizeteyn" okuyan, bir hafta kazadan, beladan ve kötü işlerden korunur

[İbni Sünni]

 
Kulhüvallahü ehad okumak çok faziletlidir
 Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kulhüvallahü ehad okuyan, Kur'an-ı kerimin üçte birini okumuş olur
) [Tirmizi]
(Elli defa "İhlas" suresini okuyanın elli yıllık günahı affolur

[Darimi]

Yasin-i şerifi okumak da çok sevaptır
 Hadis-i şerifte, (Bir defa Yasin okuyan, on defa Kur'an-ı kerimi okumuş sevabına kavuşur) buyuruldu  
(Tirmizi)

Üç defa İhlas suresini okuyan, Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur
 Bir defa Yasin-i şerif okuyan da on defa Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur  Kur'an-ı kerimi okuyan da hatim sevabına kavuşur  Hatim sevabı başka, hatmetmiş gibi sevaba kavuşmak başkadır

Bir fakir, (Param olsaydı Allah rızası için şuraya bir cami yaptırırdım) diye samimi olarak niyet etse, Cenab-ı Hak, o kimseye cami yaptırmış gibi sevap verir
 Fakat camiyi bizzat yapan, cami yaptırma sevabına kavuşur  Yani daha fazla sevap alır  Cami yaptırma sevabı ile cami yaptırmış gibi sevaba kavuşmak farklıdır

İhlas suresini üç defa okuyan Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur
 Fakat Kur'an-ı kerimi başta sona kadar okuyan hatim sevabına kavuşur

  Arefe günü okunan 1000 İhlas-ı şerifi okurken, namazlardan sonra okunan 11 İhlas-ı şerifi okurken, ilk başlarken euzü besmele çekilir, sure aralarında ise sadece besmele çekilir.




 نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIYM

1-) Kul HUvAllahu Ehad;
De ki: “O (senin hakikatın olan) Allah EHAD (mutlak tek bir vücud)’dır (varlığın gayrından değil)!”.
2-) Allahus Samed;
“(O) Allah SAMED (Tam, ihtiyaçsız… som, gayrına mutlak kapalı, yani gayrı yok… başlangıçsız-sonrasız daim, mutlak var)’dir”.
3-) Lem yelid ve lem yuled;
“(O) lem yelid (doğurmamış) ve lem yuled (doğurulmamış)’dir (çünkü EHAD-SAMED; gayrı-ikileyeni, ihtiyaçlılık sözkonusu olmayan)”.
4-) Ve lem yekün leHU küfüven ehad;
“Ve O’na hiçbir küfuv (denk, benzer) olmadı (tefekkür, ihata ve idrak edilemez?)”.

 





هذه سورة الحبِّ ؛ فأَحِبَّهَا يُحِبُّك الله ، فعن أنس رضي الله عنه: أن رجلا كان يلزم قراءة {قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ} في الصلاة مع كل سورة وهو يؤم بأصحابه ، فسأله رسول الله صلى الله عليه وسلم عن ذلك فقال : إني أحبها قال
« حُبُّهَا أَدْخَلَكَ الجنَّةَ » 
وذلك لكثرة قراءتها ، وإدمان تلاوتها.
{قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ} أي : قل : إنَّ اللهَ واحدٌ لا شَرِيكَ لَهُ .
{اللَّهُ الصَّمَدُ} أي : هُو - جلَّ وعلا - المقصودُ في الحوائج على الدوام ، يحتاج إِليه الخلق وهو مستغنٍ عن العالمين ، تصمد إليه القلوب ، أي تتجه إليه ونحوه على الدوام .
{لَمْ يَلِدْ} أي : لم يتخذ ولدًا، وليس له أبناء ولا بنات .
{وَلَمْ يُولَدْ} أي : ولم يولد من أبٍ ولا أُم ، فهو الأول الذي ليس قبله شيء .
{كُفُوًا} : مكافئًا ، ومماثلًا ، ونَظِيرًا .
{وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ} أي : وليس له - جل وعلا - مثيلٌ، ولا نظير، ولا شبيه من خلقه، لا في ذاته، ولا في صفاته، ولا في أفعاله .

فقوله {أَحَدٌ} نفيُ النظير والمِثل، وقوله {الصَّمَدُ} إثبات صفات الكمال، وقوله {لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ} نفي للصَّاحبةِ والعِيالِ، {وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ} نفي الشُّركاءِ لذِي الجَلالِ.
لذلك 

الناس بقت غريبة اوى بيعملوا كذا وكذا ليه؟ .. اسألى نفسك انتى ليه!! "

İHLAS-I ŞERİF

قُلْ هُوَ اللهُ اَحَدٌ * اَللهُ الصَّمَدُ *لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ *وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُواً أَحَدٌ
Manası: De ki; O Allah bir, tektir. Sameddir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiçbir şey ona denk ve eş değildir.
İhlas suresi dört ayettir, on kelimedir, kırk yedi harftir
.
Kureyş kafirleri peygamber efendimize gelip şöyle dediler;
- Ya Muhammed Rabbinin sıfatlarını bize anlat bilelim. Bizi nasıl birine çağırıyorsun?
Bunun üzerine ihlas suresi inzal oluyor Rasulullah efendimiz
- İşte bana sorduğunuz Rabbim Allah’ın sıfatları bunlardır. Buyuruyor.
bu surede mübalağalı olarak Hz. Allah’ın tekliği anlatılmıştır. 
(dürretül vaizin 2/1199)
· Hadisi şerif meali:
“Sağlığında besmele-i şerif ile ihlas suresini dilinden düşürmeyen kişi öldüğünde korkmaz. Kabir sıkıntısından kurtulur. Kıyamet gününde melekler onu kanatlarının üzerine alarak sırat köprüsünden geçirip cennete götürürler.”
·
Vakti zamanında erenlerden birinin oğlu vefat etti. Daha o gece rüyasında oğlunu cehennemde azap çekerken bitmiş tükenmiş bir halde gören zatı derin bir üzüntü alır. Ertesi akşam yine görür. Fakat bu defa oğlu cennet köşklerinden birine kurulmuş, neşe içindedir. Merak içinde sorar
- Ey oğlum! Seni dün akşam cehennemde bu akşamda cennette gördüm. Bu nasıl olur? Bunun sebebi nedir?
Babasının bu sorusunu oğlu şu sözler ile cevaplandırır

- Bu gün mezarlığımıza muhterem bir mü’min uğradı. Üç defa ihlas suresini okuduktan sonra sevabını bütün yeryüzü ölülerinin ruhlarına bağışladı. İşte bu sevap ile Allah beni cennete koydu. 
(dürretül vaizin cilt 2 sf 1203)
· Hadisi şerif Ebu Hureyre’den rivayet olundu ki;
Rasulullah ile beraber bir yere gitmiştik. Rasulullah kul hüvallahü ehad sure-i celilesini okuyan bir racül (erkek) gördü “vacip oldu” buyurdular. “ne vacip oldu ya Rasulullah?” diye sordum. “cennet vacip oldu” buyurdu.
· Hazreti Aişe anlatıyor;
Rasulullah bana dedi ki; ya Aişe! Geceleri şu 4 şeyi yapmadan sakın yatma.
1- Kur’an-ı Kerimi hatmetmeden.
2- Kıyamet günü peygamberlerin şefaatine erişmeden
3- Müslümanların gönlünü almadan
4- Hac etmeden.
Rasulullah bunları söyledikten sonra namaza durdu. Bende yatağın üzerinde o namazı bitirinceye kadar hayret içinde oturakaldım. Namazını bitirdikten sonra sordum;
- Ya Rasulullah! Annem babam sana feda olsun. Söylediğiniz şu dört şeyi şu anda yapamadım. Nasıl yapacağımı söyler misiniz
Rasulullah tebessüm ederek buyurdu ki;
- Ya Aişe! İhlası şerifi üç defa okuduğun zaman Kur’an-ı Kerimi baştan sona hatmetmiş sevabı alırsın. Bana ve benden önceki peygamberlere salavat getirdiğin zaman kıyamet günü şefaatimize erişirsin. Bütün mü’minlere istiğfar edince onların gönlünü almış olursun.
“Sübhanellahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber”
Dediğin vakit hac etmiş gibi sevap kazanırsın. 
(dürretül vaizin cilt 2 sf 1202)
· Enes bin Malik hazretleri anlatıyor:

Peygamberimiz ile Tebük gazasında bulunuyorduk. Bir sabah güneş öylesine bembeyaz doğdu ki yeryüzüne yayılan ziyanın aydınlığı her tarafı aydınlatıyordu. Böyle bir güneş o zamana kadar görülmemişti. Medine ile aramızda aşağı yukarı tam bir aylık mesafe vardı. Bir ara baktım ki güneş hakikaten kararmaya başladı. Şaştım kaldım. Sebebini peygambere sordum. Ona da Cebrail as gelerek şunları söyledi.” Bu gün Medine de Muaviye bin Kıra vefat etmiştir. Bu adam öyle bir zat ki; gece gündüz durmadan ihlas suresini okurdu. Yatarken kalkarken yürürken otururken her an bu sureyi dilinden düşürmezdi. Onun için Hz. Allah meleklerine cenaze namazını kılmalarını emretti. Bu karanlık gökyüzünde yere inen melek dalgalarının güneş ışınlarını kapatmalarından ileri gelir.” Yine Rasulullah devam ediyor. “bana Cebrail sende kılmak ister misin?” diye sordu. Bende “kılarım” deyince bütün yeryüzünü avucunun içine alarak Medine’yi buraya getirdi. Böylece Muaviye bin Kıra’nin cenaze namazını kılmak şerefine nail oldum.” Buyurdu. Enes bin Malik diyor ki; gerçekten hadiseye bende şahit oldum. Cebrail as yeryüzünü avcunun içinde sıktı. Muaviye bin Kıra’nin içinde olduğu tabut göründü. Hatta sevgili peygamberimiz saf saf olmuş binlerce meleği rahatça görebiliyordu.
· Hadisi şerif:
مَنْ قَرَأَ قُلْ هُوَ اللهُ اَحَدْ مَعَ التَّسْمِيَةَ غَفَرَ اللهُ لَهُ ذُنُوبَ حَمْسِينَ سَنَةً
Manası: bir kişi sure-i İhlası besmele-i şerif ile okusa Allah teala Hz. O kimsenin elli senelik günahını af eder. (dürretül vaizin 2/1208)
Bundan anlaşıldığına göre İhlası şerifin ecir ve mükâfatını tam olarak alabilmek için evvelinde besmele-i şerifeyi okumak lazımdır.
· Erenlerden bir zat diyor ki; ben bir gece rüyamda Mekke semalarında uçuşan başsız yüz tane güvercin gördüm. Sabah uyandığımda gerçek bir rüya tabircisine rüyayı anlatınca bana şunları söyledi. “kuvvetle tahmin ediyorum ki, siz yüz defa besmelesiz olarak ihlası şerif okumuşsunuz.” Gerçekten de doğru idi. Besmelesiz olarak ihlası epeyce okumuş idim. 
(dürretül vaizin 2/1208)

· Muaz bin Abdullah babasının şöyle dediğini rivayet etti;
Bize namaz kıldırması için yağmurlu ve çok karanlık bir gecede Rasulullah’ı aramaya çıktık. Onu bulduğumuzda “oku!” dedi. Hiçbir şey okumadım. Sonra tekrar “oku!” buyurdu. Yine okumadım. Sonra tekrar “oku!” deyince “ya Rasulullah! Ne okuyayım?” dedim. “akşam sabah üçer defa ‘kul hüvallahü ehad’ ile ‘kul euzü birabbil felak’ ve ‘kul euzü birabbinnas’ surelerini oku. Seni bütün kötülüklere karşı korur.” Buyurdu. Yine sahih rivayetlerde gelmiştir ki peygamber efendimiz yatmadan evvel bu sureleri okuyup ellerine üfleyerek bedenini sıvazlar hatta hastalandığında da aynı şekilde yapardı. (dürretül vaizin 2. Cilt)
· Bir gün peygamberimiz Medine de otururken bir adamın cenazesi geçer. Peygamberimiz cenazeyi görünce cemaate “bu adam borçlu mu idi?” diye sorar. Cemaatte “evet, birine dört dirhem borcunu ödemeden öldü.” Diye cevap verirler. Peygamberimiz cemaate “namazını siz kılın, ben borçlu birinin namazını kılamam!” der. Bu sözlerinin ardından Cebrail as nazil olarak “ya Rasulullah! Allah sana bildirmemi istedi ve buyurdu ki; ‘ya Muhammed! Ben Cebrail'i bir insan kılığına büründürerek alacaklısına gönderdim. O da borcunu ödedi. Kalk ve onun cenaze namazını kıl, çünkü ben onu bağışladım. Unutma ki bu adamın cenaze namazını kılanın Hz. Allah ufak tefek günahlarını af edeceğim’ buyurdu. Cebrail'e sordum; ey Cebrail! Bu adamın bu derece üstünlüğü nereden ileri geliyor? O da bana şöyle cevap verdi;
“ölen zat sağlığında her gün günde yüz defa ihlas suresini okuyordu. Çünkü bu surede Allah’a tazim vardır.” (dürretül vaizin 2/1207)
· Enez bin malik ra’den; Rasulullah ashabından birine “evlendin mi?” buyurdu. O da; “hayır, vallahi ya Rasulullah! Yanımda evlenip mihir verecek bir şey yok” dedi. Rasulullah “kul hüvallahü ehad suresini bilmiyor musun?” buyurdu. Bunu üzerine o sahabi “evet, biliyorum” deyince Rasulullah “o Kur’an’ın üçte biridir.” Buyurdu.
· Yine bir kimse Rasulullah efendimize fakirlikten şikayet etti. Rasulullah efendimiz şöyle buyurdu “evine girdiği zaman İhlas suresini oku” o kimse bunu yapınca rızkı bollaştı. (dürretül vaizin 2/1209)
· Peygamberimiz anlatıyor; “miraç gecesi arşa uğradığımda oranın tam üç yüz atmış manevi sütun üzerine kurulu olduğunu gördüm. İki sütunun arası üç bin yıllık yol sürer. Ayrıca her sütunun altında on iki bin alan vardı. Her alanın genişliği doğu ile batı arasını kaplıyordu. Her bir alana sıralanmış sekiz yüz bin melek durmadan ihlas okuyorlar. Ve her bitirişlerinde de “ey Rabbimiz! Bu sureden elde edilen sevabı yeryüzünde ihlas okuyan müminlere bağışlıyoruz.” Diye dua ediyorlardı.” Bu müjdeyi duyan sahabelerin hayretten donakaldıklarını görünce sevgili peygamberimiz; “ey sahabelerim! Ne o hayret mi ediyorsunuz?” diye sorar. “evet, ya Rasulullah!” diye cevap aldıktan sonra şöyle buyurur; “nefsim yed-i kudretinde olan Allah’a yemin olsun ki;
Kul hüvallahü ehad; Cebrail'in kanatlarında,
Allahüssamed; Mikail’in kanatlarında,
Lem yelid ve lem yüled; Azrail'in kanatlarında,
Ve lem yekün lehü küfüven ehad; İsrafil'in kanatlarında yazılıdır.
İşte bu ihlas suresini okuyan bir mümine Allah teala Tevrat, İncil, Zebur ve Kur’an’ı baştan sona kadar hatmetmişçesine sevap verir. “ sözünün burasında peygamberimiz “ne oldu, hayret mi ettiniz?” diye sahabelerine sorar. “evet, ya Rasulullah! Hayret ettik” derler. “nefsim yed-i kudretinde olan Allah’a yemin olsun ki;
Kul hüvallahü ehad; Ebu Bekrinis Sıddık’ın
Allahüssamed; Ömerül Faruk’un
Lem yelid ve lem yüled; Osmanı Zinnureyn’in
Ve lem yekün lehü küfüven ehad; Ali Sahi’nin alnında yazılıdır. 
Buna göre bir kimse İhlas Suresini okursa Yüce Allah ona Ebu Bekr’in, Ömer’in Osman’ın Ali’nin sevabını ihsan eder.” Buyuruyor. 
(dürretül Vaizin 2/1209)
· Hadisi şerif
“bir kimse, ömründe bir kere ihlas suresini okursa cennetteki yerini görmeden dünyadan çıkmaz. Özellikle beş vakit namazlarında her gün bir kere İhlas suresini okuyan kimse kıyamet günü bütün akrabalarına kabilesine şefaat edecektir ki bunlar cehennem azabını hak edenlerdendir.” 
(dürretül vaizin 2/1207)
· Enes bin Malikten rivayet olundu ki; peygamber efendimiz şöyle buyuruyor,
“İhlas suresini bir kere okuyan, Kur’an’ın üçte birini okumuş gibi olur.
İhlas suresini iki kere okuyan, Kur’an’ın üçte ikisini okumuş gibi olur.
İhlas suresini üç kere okuyan Kur’an’ın tümünü okumuş gibi olur.
İhlas suresini on kere okuyana, yüce Allah cennette bir ev yaptırır ki, kırmızı yakuttandır.” 
(dürretül vaizin 2/1203)
· İbn-i Abbas’tan yapılan bir rivayette peygamber efendimiz şöyle buyuruyor;
“ümmetime, gece gündüz gelecek azaptan endişeliydim. Bu endişem, Cebrail'in bana ihlas suresini getirmesine kadar sürdü. O zaman anladım ki; bunun gelişinden sonra Allah ümmetime azap etmeyecektir. Çünkü ihlas suresi yüce Allah’a bir bağlılıktır.
Buna göre bir kimse ihlas suresini okumaya devam ederse gökten başına iyilik yağar, üzerine sekinet iner, kendisini rahmet sarar.
Bunlardan başka, yüce Allah ihlas suresini okuyana rahmet nazarı ile bakar ki; bir daha da ona azap etmez. Yüce Allah’tan her ne dilerse onu da ihsan eyler.” 
(dürretül vaizin 2/1204)


 

اخواني اخواتي

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

احب ان اقدم لك هذه الأدعيه التي ان شاء الله سوف تفيدك في دنياك واخرتك
والله يوفقنا جميعا ويجعلنا من اصحاب جنته ..
بســــــــــم الله الرحمن الرحيم:
1-
كيف يكون لك بيت في الجنه:
ردد ]] سورة الاخلاص 10 مرات [[
2-
كيف يكون لك كنز في الجنه:
قل ]] لاحول ولا قوة الا بالله [[
3-
كيف تغرس لك نخلة في الجنه:
قل ]] سبحان الله العظيم وبحمده [[
4-
كيف يكون لك في كل كلمة شجرة في الجنه:
قل ]] سبحان الله والحمدلله ولا اله الا الله والله اكبر [[
5-
كيف تغفر لك ذنوبك وان كانت كزبد البحر:
ردد ]] سبحان الله وبحمده 100 مره [[
6-
كيف يكفيك الله مااهمك :
ردد ]] حسبي الله الذي لا اله الا هو عليه توكلت وهو رب العرش العظيم 7 مرات [[
7-
كيف يرضيك الله :
ردد ]] رضيت بالله رباً وبالاسلام ديناً وبمحمد بنياً ورسولاً 3 مرات[[
8-
كيف يغفر لك الله ذنوبك :
ردد ]] استغفر الله العظيم الذي لا اله الا هو الحي القيوم وأتوب اليه 3 مرات [[
9-
كيف تكسب الف حسنه وتحط عنك الف سيئه :
ردد ]] سبحان الله 100 مره [[
10-
كيف تكسب مثل عرش الرحمن حسنات :
ردد ]] سبحان الله وبحمده زنة عرشه [[
11-
كيف تكسب عن كل مسلم ومسلمه ومؤمن ومؤمنه حسنه:
قل ]] الهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات [[
12-
كيف تكسب اجر عدد الخلق وثقل العرش ورضاء الله ومدام كلماته تعالى :
ردد ]] سبحان الله وبحمده عدد خلقه ورضى نفسه وزنة عرشه ومداد كلماته 3 مرات [[
13-
كيف تكسب اجر قراءة القران كاملاً:
ردد ]] سورة الاخلاص 3 مرات [[
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
وهذي الدفعه الثانيه تفضلواا اقرؤهااا
اقرء سورة الفاتحه 5 مرات ... تحصل على اكثر من 7000 حسنه..
قراءة سورة الاخلاص 15 مرة تعادل ... قراءة القران كامل خمس مرات ..
قل : لا اله الا الله وحده لا شريك له له الملك وله الحمد وهو على كل شبء قدير 20 مره اجرها ...كعتق 8 رقاب في سبيل الله
تستطيع ان تستغفر الله اكثر من 100 مرة ..فان الاستغفار سبب للمغفرة ودخول الجنه وللمتاع الحسن وزيادة القوة ودفع البلايا وتيسير الامور ونزول المطر والامداد بالاموال والبنين..
تستطيع ان تصلي على النبي صلى الله عليه وسلم 20 مرة ... فيصلي عليك الله مقابلها 200 مرة
تستطيع ان تقول سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم 50 مرة ...فهي ثقيله في الميزان خفيفه على اللسان
تستطيع ان تقول : سبحان الله والحمدلله ولا اله الا الله والله اكبر25 مرة ...فهذه الكلمات هي احب الكلام الى الله سبحانه وتعالى...
اتريد ان تحصل على حسنات عدد المسلمين والمسلمات ...قل :استغفر الله العظيم التواب الرحيم لذنبي وللمسلمين وللمسلمات وللمؤمنين وللمؤمنات الأحياء منهم والأموات الى يوم الدين ..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
وهذا دعاء سيد الاستغفار تفضلواا اقرؤه واحفظوه يااخواني...
اللهم انت ربي لا اله الا انت خلقتني وانا عبدك وانا على عهدك ووعدك ما ستطعت اعوذ بك من شر ما صنعت وأبوء لك بنعمتك علي وأبوء لك بذنبي فاغفر لي فانه لا يغفر الذنوب الا انت.
وفي الختام ان شاء الله انكم تقرؤن هذه الادعيه وتحفظونها وهي لا تاخذ الوقت الكثير وان شاء الله يجعلها الله في ميزان حسناتكم
وفقنا الله لما فيه الخير وارجوا نشرها الى كل من تعرفونهم وتوزيعها بالمساجد والاجر يعم الجميع ..بارك الله لكم في الدنيا والاخرة وجعلنا من اصحاب جناته وشكرا


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


On süre, on şeye mani olur:

سورة الفاتحة ... تمنع غضب الله
1- FATİHA süresi: Allahü Teala’nın gazabını giderir.
سورة يس ... تمنع عطش يوم القيامة
2- YASİN-i ŞERİF süresi: Kıyamet gününde susuzluğu önler.
سورة الدخان ... تمنع أهوال يوم القيامة
3- DÜH.AN süresi: Kıyamet gününün korku ve dehşetini önler.
سورة الواقعة ... تمنع الفقر
4- VAKIA süresi: Fakirliği, yoksulluğu önler.
سورة الملك ... تمنع عذاب القبر
5- MÜLK süresi: Kabir azabını önler.
سورة الكوثر ... تمنع الخصومة
6- KEVSER süresi: Düşmanlardan husümeti önler.
سورة الكافرون ... تمنع الكفر عند الموت
7- KAFİRÜN süresi: ölüm zamanında küfre gitmeyi önler.
سورة الاخلاص ... تمنع النفاق
8- İHLAS süresi: Nifakı önler.
سورة الفلق ... تمنع الحسد
9- FELAK süresi: Hasedcilerin hasedini önler.
سورة الناس ... تمنع الوسواس
10-NAS süresi: Vesveseleri önler.


تعريف الاخلاص

 
الاخلاص لغة: مصدر أخلص يخلص, وهو مأخوذ من مادة (خَ لَ صَ) الدالة على تنقية الشئ وتهذيبه .

والمخلصين: قال ثعلب: الذين أخلصوا العبادة لله تعالى والذين أخلصهم الله عز وجل, فالمخلصون المختارون, والمخلصون: الموحدون وكلمة الاخلاص كلمة التوحيد .

واصطلاحا: قال المناوى: "الاخلاص: تخليص القلب من كل شوب يكدر صفاءه" .
وقيل: الخلاص عن رؤية الأشخاص .
وقيل: تصفية العمل من التهمة والخلل .


 

 
فضل الاخلاص:

الاخلاص: مسك القلب, ينقيه من الحقد والخيانة, "الاخلاص مسك مصون فى القلب, ينبه ريحه على حامله" .

حقيقة الاخلاص:

الاخلاص: خروج الخلق عن معاملة الرب, والنظر الى ثواب الله لا يريد بذلك حب محمدة وكراهة مذمة, لا يمازج عمله رياء, ولا سمعة, ولا اعجاب لأنه خلصه من الأدناس, ومخرج الاخلاص من الرغبة والرهبة لله عز وجل فى أصول العقود قبل العمل, فاذا هيجه للعمل رغبة أو رهبة لله واعترضت عليه الآفة فدفعها بقلبه وكرهها بعمله, فقد أخلص لله عز وجل فى عمله" .

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder