27 Nisan 2017 Perşembe

KABİR AZABI HAKTIR”Bedir zaferinden sonra




عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللّٰهُ عَنْهَا قَالَتْ سَأَلْتُ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَنْ عَذَابِ الْقَبْرِ فَقَالَ نَعَمْ عَذَابُ الْقَبْرِ حَقٌّ. (ن)
حضرتى عائشه دن ( رضى الله عنه ) : " رسول اللهه ( صلى الله عليه وسلم ) قبر عذابنى صوردم . " أوت ، قبر عذابى حقدر ." بيوردولر ."
Hz. Âişe’den (radıyallâhü anhâ): “Resûlullâh’a (sallallâhü aleyhi ve sellem) kabir azabını sordum. “Evet, kabir azabı haktır.” buyurdular
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Hicrî:   27  Recep   1438  Fazilet Takvimi 

“KABİR AZABI HAKTIR”


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Bedir zaferinden sonra düşman ölülerini üç gün hâli üzere bırakmış, sonra gelip Kureyş’in ileri gelenlerinin ölüleri yanında durarak:
“Ey Ebû Cehil İbn-i Hişâm, Ey Ümeyye İbn-i Halef, Ey Utbe İbn-i Rebîa, Ey Şeybe İbn-i Rebia! Rabbinizin vaat ettiği azabı hak buldunuz değil mi? Muhakkak ben Rabbimin bana vaad ettiği zafer ve galibiyeti hak buldum." diye seslenmişti. Hz. Ömer, Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) bu sözlerini işitince:
“Yâ Resûlallah! Bunlar birer leş iken sizin sözlerinizi nasıl işitirler, nasıl cevap verirler." demişti. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:
“Nefsim kudretinde olan Allâhü Teâlâ’ya yemin ederim ki siz benim sözlerimi bunlardan daha fazla işitemezsiniz. Bunlar da sizin gibi işitirler. Fakat cevap veremezler."
Sonra Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) emriyle leşleri sürüklenip Bedr’in kör kuyusuna atıldılar.
Bu hadîs-i şerîf öldükten sonra berzah âleminde yani kabirde bir hayat olduğuna delâlet eder. Azaba müstehak olanların orada azab olunacakları muhakkaktır.
(Tecrîd-i Sarîh Terc.)

MUTFAĞIMIZ: NOHUT SALATASI

Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut, birer adet kırmızı ve yeşilbiber, 1 adet kuru soğan veya 3-4 dal taze soğan, 1 adet domates, çekirdeği çıkarılıp doğranmış siyah zeytin, yarım demet maydanoz ve dereotu, yarım limon, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, tuz, kırmızı pul biber, sumak.
Hicrî:   27  Recep   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder