7 Nisan 2017 Cuma

İHLÂS SÛRESİNİN FAZİLETLERİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ قَرَأَ قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ حَتَّى يَخْتِمَهَا عَشْرَ مَرَّاتٍ بَنَى اللهُ لَهُ قَصْرًا فِي الْجَنَّةِ فَقَالَ عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ إِذَنْ أسْتَكْثِرُ يَا رَسُولَ اللّٰهِ فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ اللهُ أَكْثَرُ وَأَطْيَبُ. (طب)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     هر كيم قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدْ  سوره سنى اون دفعه اوقورسه ، الله ( عَزَّ و جلَّه ) اونون ايجن جنة ده بر كوشك يابار ." بيوردولر . بونون اؤزرينه عُمَرْ بن خَطَّابْ ( رضى الله عنه ) " اؤيليسه بن بونى جوق اوقوياجاغم يا رسول الله " ده دى . رسول الله ( صلى الله عليه وسلم ) ده " الله تعالى ( نيك خيرى ) دها جوق و دها كوزلدر ." بيوردولر ."  

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Her kim ‘Kul hüvellâhü ehad’ sûresini on defa okursa, Allah (azze ve celle) onun için cennette bir köşk yapar.” buyurdular. Bunun üzerine Ömer bin Hattab (r.a.) “Öyleyse ben bunu çok okuyacağım yâ Resûlallah” dedi. Resûlullah (s.a.v.) de “Allâhü Teâlâ(nın hayrı) daha çok ve daha güzeldir.” buyurdular. 
(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)
Hicrî:  Recep   1438  Fazilet Takvimi 

İHLÂS SÛRESİNİN FAZİLETLERİ


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Yedi kat gökler ve yedi kat yer ‘Kul hüvallâhü ehad’ üzerine kurulmuştur (Yani onlar, Allâhü Teâlâ’nın birliğine delâlet için yaratılmışlardır).” 
(Câmiu'l-Kebîr)
“Kul hüvallâhü ehad sûresini okuyan Kur’ân-ı Kerîm’in üçte birini okumuş gibi olur.” (Müsned-i Ahmed ve Nesâî) “Yatağına Fâtiha ve Kul hüvallâhü ehad sûresini okuyup yattığın zaman ölüm hâriç her şeyden emîn olursun.” 
(Bezzâr)
“Kim yatağına geldiğinde üç defa Kul hüvallâhü ehad sûresi ile Muavvizeteyn (Felak ve Nas) sûrelerini okursa; eğer -o gece- vefat ederse şehîd olarak ölür. Yaşarsa günahları bağışlanmış olarak yaşar.”
“Sabah ve akşam Kul hüvallâhü ehad sûresini ve Felak ve Nas sûrelerini üç defa oku, her şeyde sana yeter (her türlü kötülüğü defeder.).” 
(Ebû Dâvûd, Tirmizî)
“Kim bir kabristandan geçer de Kul hüvallâhü ehad sûresini on bir defa okur, sonra sevabını ölülere hediye ederse, okuyana kabristandaki ölüler adedince sevap verilir.”
“Kim her gün elli defa Kul hüvallâhü ehad sûresini okursa kıyâmet gününde ona: “Ey Allâhü Teâlâ’yı medheden kişi, kalk ve cennete gir” denilir.”
“Kim namaz abdesti gibi kâmil abdest alıp Fâtiha ile başlayarak Kul hüvallâhü ehad sûresini yüz defa okursa Allâhü Teâlâ her harf için on hasene (sevap) yazar, on derece yükseltir ve cennette ona on köşk binâ olunur.” 
(Beyhakî, Şuabü'l-Îmân)
“Kim her gün Kul hüvallâhü ehad sûresini iki yüz defa okursa -kul hakkı hâriç- elli senelik günahları bağışlanır.” 
(Tirmizî)
Hicrî:  Recep   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder