7 Nisan 2017 Cuma

DÜNYA’NIN ÂKIBETİ




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: نِعْمَتِ الدَّارُ الدُّنْيَا لِمَنْ تَزَوَّدَ مِنْهَا لِآخِرَتِهِ حَتَّى يُرْضِيَ رَبَّهُ عَزَّ وَجَلَّ وَبِئْسَتِ الدَّارُ لِمَنْ صَدَّتْهُ عَنْ آخِرَتِهِ وَقَصَّرَتْ بِهِ عَنْ رِضَاءِ رَبِّهِ. (ك)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     دنيا إيجرسنده آخرت آزغنى حاضرلايب رابنى راضى أدن كمسه إيجن نه كوزل بر أوْ ، كندسنى آخرتندن اوزاقلشتريب رابى نين رضاسندان محروم براقان كمسه إيجنده نه كوتى بر أودر   ."
Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Dünya, içerisinde âhiret azığını hazırlayıp Rabbini râzı eden kimse için ne güzel bir ev, kendisini âhiretinden uzaklaştırıp Rabbinin rızasından mahrum bırakan kimse için de ne kötü bir evdir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Hâkim, el-Müstedrek)
Hicrî:  Recep   1438  Fazilet Takvimi 

DÜNYA’NIN ÂKIBETİ


Abdullah İbn-i Abbâs (r.a.) buyurdu:
“Kıyâmet gününde dünya, saçının akı karasına karışmış, gözleri korkudan gömgök olmuş, azı dişleri görünen, çirkin yaratılışlı yaşlı bir kadın suretinde getirilir. İnsanları seyreder. İnsanlara:
“Bunu tanıyor musunuz?” diye sorulur. İnsanlar da:
“Biz onu tanımaktan Allâh'a sığınırız.” derler.
“O, uğrunda birbirinizle çarpıştığınız, birbirinizi kestiğiniz, uğrunda birbirinize darılıp küstüğünüz, birbirinize hased ettiğiniz, buğzettiğiniz, birbirinize kibirlenip gururlandığınız dünyadır.” denilir.
Sonra dünya cehenneme atılır. Dünya:
“Yâ Rabbi! Nerede bana tâbi' olanlar, benim yardımcılarım.” deyince Allâhü Teâlâ:
‘Dünyaya tâbi' olanları, onun yardımcılarını da cehenneme atın' buyurur.”
(Şuabü'l-Îman)

SAĞLIĞIMIZ: BAZI PRATİK TAVSİYELER

Petrol mamulü deterjan, koku ve parfümler kullanılmamalı, tabiî olanlar tercih edilmelidir.
Deterjan kullananlar pamuklu eldiven üzerine plastik eldiven giyerek kullanmalı ve bulaşıklar sirkeli veya limonlu su ile iyice durulanmalıdır.
Zeytinyağı ve defne sabunları tercih edilmelidir.
Kumaşları beyazlatmakta kullanılan kanserojen maddelerden dolayı beyaz çamaşırlar satın alındıktan sonra giymeden önce yıkanmalıdır.
Sebzelerin gıda değerlerini kaybetmemesi için mevsiminde dondurulmalı ve buzu çözülünce bekletilmeden pişirilmelidir. Gıdalar bir kere ısıtılmalıdır. Isıtıldıkça faydası azalır. Plastik ve alüminyum kap kullanmamalı, mümkünse toprak, porselen veya cam kullanılmalıdır.
Elektrik ve elektronik cihazlardan mümkün mertebe uzak durulmalıdır. Mesela televizyon uygun uzaklıktan seyredilmelidir.
Keçi peyniri ve çökelek tercih edilmelidir.
Ceviz, fındık ve badem gibi yemişler kabuklu olarak satın alınmalıdır.
Meyvenin posasız suyunu içmek yerine kendisi yenilmelidir.
Hicrî:  Recep   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder