2 Ağustos 2017 Çarşamba

EHL-İ SÜNNET VE CEMÂAT’E TÂBİ OLMANIN LÜZÛMU



قَالَ اللهُ تَعَالَى: إِنَّ اللهَ لَا يَخْفَى عَلَيْهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ. (سورة آل عمران، ٥ )
الله تعالى بويوردى ( مئآلاً ) : " شبهه يوق كى الله تعالى يه نه يرده نه ده كوكده هجبر شى كزلى قالماز ."
Allâhü Teâlâ buyurdu (meâlen): “Şüphe yok ki Allâhü Teâlâ’ya ne yerde ne de gökte hiçbir şey gizli kalmaz.” 
(Âl-i İmrân sûresi, âyet 5)
Hicrî:   10  Zilkâde  1438  Fazilet Takvimi 

EHL-İ SÜNNET VE CEMÂAT’E TÂBİ OLMANIN LÜZÛMU

İmâm-ı Rabbânî Müceddid-i Elf-i Sânî Hazretleri buyurdular:
“Ey saâdete muvaffak kılınmış evladım. Hepimize lazım olan, Ehl-i Sünnet ve'l-Cemâat âlimlerinin, Kitab ve Sünnet'ten lâyık olduğu şekilde anlayarak çıkardıkları hükümlerle îtikâdımızı tashih etmek (düzeltmek)tir. Ehl-i Sünnet büyüklerinin görüşlerine muvâfık olmadığı müddetçe hiç birimizin görüşü muteber değildir. Görmez misin ki, her bid'at ve dalâlet ehli, bâtıl olan hükümlerini kitap ve sünnetten aldığını ve o hükümleri kitap ve sünnetten anladıklarını iddia ederler...” (1/ m. 157)
“Kurtuluş yolu fiillerde, sözlerde, îtikadda ve amelde Ehl-i Sünnet ve’l-Cemâat Mezhebine uymaktır. -Allâhü Sübhânehû onların adedini çoğaltsın- Çünkü kurtuluşa erecek olanlar -bugün birileri bilsin veya bilmesin- ancak bunlardır. Diğerleri ise helâk olacaklardır. (Bu hakîkatı) yarın herkes anlayacak, amma faydası olmayacaktır. Allâh'ım, ölüm bizi uyandırmadan sen bizi uyandır.” (1/ m. 169)
“Îtikad kirliliği -ki bu Ehl-i Sünnet îtikâdına muhalefettir- öldürücü zehirdir, insanı ebedî ölüme ve sonsuz azaba götürür. Amelde meydana gelecek gevşeklik ve tembelliklerin mağfiret olunması ümid edilir. Ancak îtikattaki gevşekliğin mağfiret (bağışlanma) ihtimâli yoktur.” (2/m. 67)
“Ubeydullah Ahrâr (k.s.) Hz.'nin şöyle buyurdu:
“Bütün manevi haller ve vecdler bize verilse de îtikâdımız Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat akîdesi üzere olmasa biz bu hallerin mahrûmiyetten başka bir şey olmadığına inanırız.
Yine, kusur ve noksanlar bizim üzerimizde toplansa, îtikâdımız Ehl-i Sünnet ve'l-Cemâat akîdesi üzere dosdoğru ise, biz bunda bir beis görmeyiz.
Cenab-ı Hak Seyyid-i Beşer (sallallâhü aleyhi ve sellem) Efendimiz hürmetine, bizi ve sizi, Peygamber Efendimizin râzı olduğu Ehl-i Sünnet ve'l-Cemâat'in yolunda sâbit kılsın.”
(Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî, 1/ m. 193)
Hicrî:   10  Zilkâde  1438  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder