7 Haziran 2017 Çarşamba

KURÂN-I KERÎM KIYÂMET GÜNÜNDE ŞEFÂAT EDER



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلْبَيْتُ الَّذِي يُقْرَأُ فِيهِ الْقُرْآنُ يَتَرَائَى لِأَهْلِ السَّمَاءِ كَمَا تَتَرَائَى النُّجُومُ لِأَهْلِ الْأَرْضِ. (هب)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     يلدزلر يريوزوندكيلره نصل بارلق كورونويورسه قرآن كريم اوقونان أو و كوك أهلنه ( ملكلره ) اؤيله بارلق كورونور ."
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Yıldızlar yeryüzündekilere nasıl parlak görünüyorsa Kur’ân-ı Kerîm okunan ev de gök ehline (meleklere) öyle parlak görünür.” 
(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şu‘abü’l-Îmân)
Hicrî:   12  Ramazan   1438  Fazilet Takvimi 

KURÂN-I KERÎM KIYÂMET GÜNÜNDE ŞEFÂAT EDER


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Kur'ân-ı Kerîm'i okuyunuz! Zira o, kıyâmet gününde kendisini okuyanlara şefâatçi olarak gelecektir.”
(S. Müslim)
“Oruç ve Kur'ân-ı Kerîm kıyâmet gününde kula şefâat ederler. Oruç der ki: ‘Yâ Rabbi, ben onu gündüz yemekten, içmekten ve nefsinin arzularından alıkoydum, beni bu kuluna şefâatçi kıl.' Kur'ân-ı Kerîm der ki:
‘Yâ Rabbi, ben bu kulunu gece uykusundan alıkoydum, beni ona şefâatçi kıl...” (Müsned-i Ahmed)
“Muhakkak Kur'ân-ı Kerîm şefâat eder, şefâati de kabûl olunur. Ancak doğruyu beyân eder ve doğruyu tasdîk eder. Kur'ân-ı Kerîm kıyâmet gününde her kime şâhitlik etmezse Allâhü Teâlâ onu yüzüstü cehenneme atar.” (Ebû Avâne) “Kıyâmet gününde Kur'ân-ı Kerîm ile dünyâda iken amel eden; emrettiklerini tutan, yasakladıklarını terkeden Kur'ân ehli gelirler. Bakara ve Âl-i İmrân sûreleri bu kimsenin önüne geçerler; onun Kur'ân ehlinden olduğunu beyân ederek onun için mücâdele ve onu müdâfaa ederler.”
(S. Müslim)
“Bu Kur'ân'ı okuyun. Çünkü Allâhü Teâlâ size her harfine on hasene (ecir, mükâfat) verecektir. Ama şunu bilin ki ben size ‘elif, lâm, mîm' bir harftir, demiyorum. Lâkin ‘elif' bir harftir, ‘lam’ bir harftir, ‘mim' bir harftir.”
(S. Tirmizî)
İmam Suyûtî der ki: “Kur'ân-ı Kerîm'i, Ramazân-ı Şerîf'te okumak diğer zamanlarda okumaktan daha faziletlidir. Zira bu ayda yapılan namaz, zikir, sadaka vesâir bütün nâfile ibâdetler diğer aylarda yapılan bir farza denktir. Bu ayda edâ edilen bir farz, diğer aylarda edâ edilen yetmiş farz gibidir.”
Fakîh ve âlim zâtlardan Muhammed Tetâî Şerhu'r-Risâle'sinde der ki: Kur'ân'ı ezberinden abdestsiz olarak okuyana her harfine on sevap verilir. Abdest ile namaz haricinde okursa her harfine elli sevap verilir. Namaz içinde oturarak okursa her harfine elli sevap, namaz içinde kıyâmda okursa her harfine yüz sevap verilir. Mushaf-ı Şerîf'ten yüzüne bakarak okumak bunların hepsinden daha faziletlidir. Kur'ân-ı Kerîm'i dinleyene her harfi için bir sevap verilir.
(Fezâil-i Şehr-i Ramazan, Üchûrî)
Hicrî:   12  Ramazan   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder