4 Haziran 2017 Pazar

AMELLER MÜKÂFÂTINA GÖRE BEŞ KISIMDIR




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: كُلُّ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ يُضَاعَفُ الْحَسَنَةُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا إِلَى سَبْعِمِائَةِ ضِعْفٍ قَالَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ إِلَّا الصَّوْمَ فَإِنَّهُ لِي وَأَنَا أَجْزِي بِهِ يَدَعُ شَهْوَتَهُ وَطَعَامَهُ مِنْ أَجْلِي. (ن)
رسول الله أفندمز محمد مصطفى ( صلى الله عليه وسلم ) بيوردولر ."     آدم اوغلونون يابتيغى هر عملين ثوابى اون مثلندن يدى يوزه قدار قاطلانر . الله تعالى شويل بيورويور . آنجق اوروج خارج . جونكى اوروج بنم إيجن در و بنم إيجن شهوتنى ، يمسنى إيجمسنى ترك أتديكيندن اونون مكافاتنى آنجق بن وريرم ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Âdemoğlunun yaptığı her amelin sevabı on mislinden yedi yüze kadar katlanır. Allâhü Teâlâ şöyle buyuruyor: Ancak oruç hariç. Çünkü oruç benim içindir ve benim için şehvetini, yemesini içmesini terk ettiğinden onun mükâfatını ancak ben veririm.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Hicrî:   09 Ramazan   1438  Fazilet Takvimi 

AMELLER MÜKÂFÂTINA GÖRE BEŞ KISIMDIR


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
Ameller karşılıklarına göre beş kısımdır.
Karşılığı bir misli olan, vacip kılan, karşılığı on misli olan, karşılığı yedi yüz misli olan ve sevabını Allâhü Teâlâ'dan başkasının bilmediği ameller.
1- Karşılığı bir misli olan amel: Bir kimse bir günah işler onun karşılığında bir günah yazılır. Bir kimse hayırlı bir amel işlemeye niyet eder fakat işleyemezse ona da bir sevap yazılır.
2- Vacip kılan amel: Allâhü Teâlâ'dan başka hiçbir şeye ibadet etmeden; şirk koşmadan Rabbinin huzuruna varan kimseye cennet vacip olur. Allâhü Teâlâ'ya şirk koştuğu halde Rabbinin huzuruna varan kimseye de cehennem vacibtir.
3- Karşılığı on misli olan amel: Kim bir hayır işlerse karşılığı on mislidir.
4- Karşılığı yedi yüz misli olan amel: Allâhü Teâlâ yolunda hizmet eden veya onun yolunda infak eden (malını harcayan) kimseye yedi yüz sevap yazılır.
5- Sevabını Allâhü Teâlâ’dan başkasının bilmediği amel de oruçtur. (Tenbihü'l-Gâfilîn)

MUTFAĞIMIZ: SEBZELİ ET KAVURMASI

Malzemeler: 250 gram kırmızı et, 250 gram mantar, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızıbiber, 4 adet orta boy domates, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, taze kekik, 3 diş sarımsak, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı biber salçası.
Hazırlanışı: Eti kuşbaşı doğrayınız. Mantarları ve biberleri ince ince, kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayınız. Sarımsağı kıyınız. Zeytinyağını ve etleri tencereye koyup, suyunu çekene kadar kavurunuz. Domates dışındaki sebzeleri ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Domatesi, baharatları ve kekiği ilave ederek 1-2 kez karıştırıp; salçası ve suyunu ekleyiniz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.
Hicrî:   09 Ramazan   1438  Fazilet Takvimi 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder