KANSERDEN KORUYAN 34 GIDA
Kanserden koruyan sebzeler, Kanserden koruyan meyveler, Kanserden koruyan gıdalar
Bol miktarda flavon denen yaralı bir madde ihtiva eder. Kanser
oluşumunu ve kanserin ilerlemesini engeller. Özellikle meme, cilt,
akciğer ye karaciğer gibi kanser tiplerinde etkili.
KARPUZ: A ve C vitamini yönünden zengin. İçerdiği yararlı maddeler vücudu kansere karşı koruyup, toksik maddelerden arındırıyor.
KIRMIZI TURP: Akciğer kanseri riskini azaltır, meme kanserinden korur. Bol miktarda turp salatası tüketin.
KIRMIZI BİBER: Zengin bir C vitamini deposu. C vitamini kanser
hücrelerinin büyümesini engeller ve bağışıklık sistemini zararlı
maddelerden korur.
BROKOLİ: C vitamini, betakaroten, lif ve kalsiyum açısından çok zen gin.
Kansere karşı koruyucu maddeler içerir. Özellikle bağırsak, mesane,
meme kanserlerinden korur. Brokoli çoğu içerik maddesini ancak çiğ
yendiğinde barındırıyor. Ancak haftada 2den fazla çiğ brokoli
tüketmeyin çünkü tiroit yetmezliği oluşabilir.
DOMATES: Özellikle hafif pişmiş tüketilmesi prostat problemlerinden
yüzde 40 oranında korur. Domatesin içindeki likopen akciğer, kolon, meme
kanserini de engeller.
SARMISAK: Kanserin yayılmasını durdurur. Selenyum, triptopan gi bi kan
ser hücreleriyle savaşan maddeler içerir. Hem kansere yakalanmaktan
korur hem de kanser tedavisi sırasında kullanılır. Hayvanlar üzerinde
yapılan çalışmalara göre sarımsak mide, meme, bağırsak, yemek borusu,
prostat ve cilt kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve ilerlemesini
engelliyor. Her gün 2-3 diş çiğ sarımsak, 1-2 avuç kuru yemiş
tüketilmeli.
HAVUÇ: Günde 2 bardak havuç suyu içmek, prostat kanserine karşı yüzde 20
koruma sağlıyor. Havucun içinde betakaroten denen çok yararlı bir madde
var. Betakarotenin ağız, yemek borusu ve mide kanserinde de koruyucu
etkisi var.
ANANAS: Ananasın içindeki bromelain maddesi tümör hücre gelişimini
doğrudan durduruyor. Özellikle de akciğer, bağırsak, yumurtalık ve cilt
kanserlerinde tümörlü hücrelerin büyümesini engelliyor.
AY ÇEKİRDEĞİ: Çinko ve selenyumdan zengindir. Çinko vücutta C vitamininin emilmesini sağlar ve şifalı etkisini hızlandırır.
BALIK: Omega 3′ten zengin balıkları seçin, haftada 2 kez somon, uskumru,
sardalya ve mezgit gibi omega 3 yağ asitlerinden zengin balıkları
tüketmek kanserden korur. Balık; meme kanserinde yayılmayı önler,
bağırsak, pankreas ve prostat kanserlerinin büyümesine engel olur.
Ayrıca kalp krizine karşı da korur.
CEVİZ: Omega 3 yağ asitleri içerdiği için kanserden korur. Ayrıca kalp
damar hastalıklarına da iyi gelir. Günde 1 avuç ceviz yiyin.
ÇÖREK OTU: Bağışıklık siteminizi güçlendirmek için günde 1 çorba kaşığı 1
çörek otu yiyin. Çörek otu vücutta mikrop veya tümörle mücadele eden
naturel killer hücrelerinin sayılarının artmasını sağlar. Yararlı
etkilerini gösterebilmesi için çörek otunu öğütüp toz şeklinde tüketin.
FINDIK: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından zengin bir
besindir. Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara
karşı koruyucudur. İçerdiği yağlar doymuştur. Yani sağlığa zararlı
değildir. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterol seviyesini artırarak
kalp hastalığını önler.Ceviz gibi türleri ellagic adı verilen bir tür
asit içerir.Bu asit kanserli hücrelerin kendilerini öldürmeleri anlamına
gelen apoptosis sürecini başlatır.Kanserin ve kalp hastalıklarının
önlenmesinde önemli yer tutan E vitamininden de yüksek miktarda
içerir.Her gün bir avuç yenmesi çok faydalıdır.
İNCİR: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardımcı
olur ve modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak
önerilmektedir.
ISPANAK: Kansere, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona karşı çok etkili bir sebzedir.
KABAK ÇEKİRDEĞİ: E vitamininden zengindir. Kanser hücrelerini engeller ve bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur.
KAYISI: Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan
kaldırarak kansere karşı koruyucu etki sağlar. Lifli olduğu için
bağırsakları koruyucudur.
KETEN TOHUMU: Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserden korur.
Özellikle bağırsak kanserine karşı koruma sağlar, keten tohumu da
öğütüldükten sonra tüketilmeli.
KİMYON: Kimyon, dereotu tohumu ve turunçgillerin kabuğu çok faydalı. Limonen denen kanser savaşçısı bir madde ihtiva eder.
KURU BAKLAGİL: Haftada 2 kez kuru baklagil tüketmek çok önemli.
Mercimek, nohut, kuru fasulye iyi protein ve lif kaynaklarıdır. Kanserin
yayılmasını önleyen antikanser maddeler içerirler. Vücuda zarar veren
maddelerle savaşır, kan dolaşımına yardımcı olurlar.
LAHANA: Meme ve rahim kanserine etkilidir. Vücutta biriken zehirli
maddelerin atılmasını sağlar. Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen
karoten maddesini içerir. Kandaki şeker miktarını düşürür.
PİRİNÇ: E ve B vitaminleri açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı
koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi
vardır.
ŞEFTALİ: Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten
açısından da zengindir.Bir şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %50
sini karşılar.
SOĞAN: Bağışıklık sistemini güçlendirirİçerdiği allicin ve sülfür ile mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etki sağlar.
YEŞİL ÇAY: Her gün yeşil çay içilmeli. Günde iki fincan yeşil çay
tüketiminden sonra kana geçen kanser savaşçısı maddeler, kılcal
damarlarla vücudun her hücresine taşınarak tümörlü hnhavuç suyu içmek,
prostat kansücrelerin büyümesini engeller.
YOĞURT: Her gün yarım kilo yoğurt tüketmek çok önemli. Evde yapılan
probiyotik yoğurdun içindeki bakteriler vücudun en büyük dostu, kanserin
en büyük düşmanıdır. Ayrıca yoğurt uzun yaşamın sırrıdır. Yoğurt
özellikle kolon, mide, akciğer ve meme kanserlerine karşı koruyucudur.
Kadınlarda meme fibrokistlerini de azaltır. Bu nedenle herkesin günde
yarım kilo yoğurt tüketmesi gerekir.
ZERDEÇAL: Köriye karakteristik koyu sarı rengini ve lezzetini verir.
Kanser destek ürünleri içinde en güçlüsüdür. Akciğer, kolon, karaciğer,
mide, meme, yumurtalık, beyin, lösemi gibi pek çok kanserde tümörlü
hücrelerin büyümesini engellediği belirlenmiştir. Kanserin dağılmasını
engelleyerek kanser hücrelerini ölmeye zorlar.
ZEYTİNYAĞI: Kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar. Antioksidan
özelliği olan E vitamini açısından da zengindir. Bu sayede kalp krizi,
felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.
ELMA: Bol miktarda kuarsetin içerir. Kanser tedavisinde, kanserden
korunmada, alerji ve kalp damar hastalıklarında yararlı. Günde en az
kabuklarıyla birlikte 2 elma tüketilmeli.
NAR: Son çalışmalar, narın kanserojen madde verilen farelerin genlerinde
yüzde 30 civarında düzelme sağladığını gösteriyor. İçerdiği bazı
maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri dengeleyen nar, kalp sağlığını
da koruyor. Bu nedenle günde 1 bardak taze sıkılmış nar suyu içilmeli ya
da 2-3 tane nar yemeli.
KARA ÜZÜM: Son 10 yıl içindeki çalışmalar, kara üzümün kanser önleyici
rolüne işaret ediyor. Ayrıca kalp damar hastalıklarından da koruyor.
Çekirdeği ve kabuğuyla birlikte yenmesi gerekiyor. Günde 1-2 bardak
kadar tüketilebilir.
BÖĞÜRTLEN: İçeriğindeki eliagic asit kanserli hücrele rin ölmesini
sağlıyor. Böğürtlen yaprakları da çok faydalı, çay şeklinde
tüketilebilir.
YABANMERSİNİ: Vücudu kanserden koruyan enzimleri aktif hale getirerek
kansere yakalanma riskini azaltıyor. Ayrıca kandaki kolesterol oranını
düşürerek kalp krizinden de koruyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder