13 Nisan 2016 Çarşamba

SİZİN İÇİN BU GÜN DAHA HAYIRLI




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اِنَّ الْفَاقَةَ لِاَصْحَابِى سَعَادَةٌ وَاِنَّ الْغِنَى لِلْمُؤْمِنِ فِى آخِرِ الزَّمَانِ سَعَادَةٌ. (كنز)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم  بيوردلر :قول مؤمن قردشينه ياردمجى اولديغو متدتجه الله تعالى ده او قولونون ياردمجسيدر ."
Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Ashâbım için fakirlik saâdettir. Âhir zamandaki müminler için ise zenginlik saâdettir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Hicrî:   04  Receb  1437  Fazilet Takvimi

SİZİN İÇİN BU GÜN DAHA HAYIRLI


Hz. Aliyyü’l-Murtezâ (k.v.) anlatıyor:
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ile beraber mescidde oturuyorduk. Bu sırada Mus’ab bin Umeyr (r.a.) geldi. Üzerinde eski ve yamalı bir elbise vardı. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) onu görünce, onun Müslüman olmadan önce içinde bulunduğu imkânlar ile şimdiki hâlinden dolayı gözyaşlarını tutamadı.
Sonra Resûlullâh (s.a.v.) Ashâbına şöyle buyurdu:
“Sizden biriniz (zengin olup) sabahleyin bir elbise, akşamleyin başka bir elbise giydiği, önüne bir tabağın konulup öbürünün kaldırıldığı ve Kâbe’nin (örtü ile) örtüldüğü gibi siz de evlerinizi örttüğünüz zaman ne yapardınız, hâliniz nasıl olurdu? Ashâb,
“Yâ Resûlallah! O günkü hâlimiz bu günkünden daha iyi olurdu. Geçim sıkıntımız olmaz ve biz de kendimizi (ilim ve) ibâdete verirdik.” dediler. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:
“Hayır, hiç de sizin zannettiğiniz gibi olmazdı. Siz bugün o günkünden daha hayırlısınız. (Çünkü zengin malı ile meşgul olur; ilim ve ibâdet için vakit ayıramaz.)” (Sünen-i Tirmizî)

MUTFAĞIMIZ: FIRINDA PEYNİRLİ EKMEK

Malzemeler:
Yarım bayat ekmek
1 bardak süt
1 adet yumurta
1 adet domates ve sivri biber
1 dilim kaşar peynir
Hazırlanışı:
Sütün içine yumurta kırılıp karıştırılır, dilimlenip tepsiye dizilen bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peynir serpilir. Domates ve biber dilimlenip ekmeklerin üzerine döşenir. Sıcak fırında 20 dakika pişirerek ikram edilir.
Hicrî:   11  Receb  1437  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder