1 Eylül 2014 Pazartesi

RESÛLULLAH'IN EN BÜYÜK MÛCİZESİ KUR'ÂN-I KERÎM




اِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَاِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
"Şüphe yok ki, o Kur'ân'ı biz indirdik, biz. Ve muhakkak ki, onu koruyacak olan da biziz." 
(Hıcr Sûresi, âyet 9)
Hicrî: 6   Zilkâde  1435   •Fazilet Takvim

RESÛLULLAH'IN EN BÜYÜK MÛCİZESİ KUR'ÂN-I KERÎM


Bütün semavî kitaplar insanlar için birer rahmet, birer mukaddes rehberdir. Bunların hepsine îman ile mükellefiz. Bu kitaplardan herhangi birisini inkâr, hepsini inkâr demektir. Hakikî mü'min, Allâhü Teâlâ'nın bütün kitaplarına inanır ve Hak Teâlâ'nın insanlara son kitabı olan Kur'ân-ı Azîm'e sarılır, onun hükümlerine riayet etmeye çalışır.
Bugün elde bulunan Tevrat, Zebur, İncil nüshalarından hiçbiri Allâhü
Teâlâ'nın Hz. Mûsâ, Hz. Dâvûd, Hz. Isâ aleyhimüsselâma vermiş olduğu kitapların aynı değildir. Ancak Kur'ân-ı Kerîm'i Allâhü Teâlâ muhafaza buyurmaktadır, bir harfi bile değişmemiştir. Kur'ân-ı Kerîm'in bütün âyetleri, nazil olmaya başladığından itibaren bizzat Hazret-i Peygamber (s.a.v.) tarafından ezberlenmiş olduğu gibi, birçok Sahabe-i Kirâm tarafından da ezberlenmiş ve yazılmıştır.
Resûlullah'ın âhirete irtihalinden sonra Hz. Ebûbekir (r.a.) tarafından bütün Ashab-ı Kirâm'ın huzurunda Kur'ân-ı Kerîm'in bir nüshası yazdırılarak muhafaza edilmiştir.
Hz. Osman'ın (r.a.) hilâfeti zamanında da bu nüshadan birçok nüsha yazdırılarak büyük İslâm merkezlerine birer nüsha gönderilmiştir. Bilâhare bütün mushaşar bunlardan aynen yazılagelmiştir. Her asırda yüz binlerce Mushaf-ı Şerif yazılmış, Kur'ân-ı Kerîm'i tamamen hıfzeden yüz binlerce zât yetişmiştir. Bu mazhariyet semavî kitaplar arasında yalnız Kur'ân-ı Mübîn'e mahsustur. Bunda büyük hikmet vardır. Çünkü sair semavî kitaplar, belli birer millete, belli birer zamana mahsus olmak üzere peygamberlere verilmişti. Kur'ân-ı Kerîm ise, bütün insanlık âlemine ve bütün asırlara şamil olmak üzere peygamberimize verilmiştir.
Kur'ân-ı Kerîm'in bir âyeti bile tebdile uğramayıp tamamen mahfuz bir halde bulunması öyle bir hakikattir ki, bunu birtakım insaflı müsteşrikler de tasdik etmektedirler.
Hicrî: 6   Zilkâde  1435   •Fazilet Takvim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder