2 Nisan 2014 Çarşamba

KİM ÖLÜRSE ONUN KIYÂMETİ KOPMUŞTUR"



Hadîs-i Şerîf:
 "İnsanlar, mescitler(in binası, zineti) ile birbirine karşı övünmedikçe kıyâmet kopmaz." 
(Hadîs-i Şerîf, S. Ebû Dâvûd)

Hicrî:1 Cemâziyelâhir 1435   •Fazilet Takvim

"KİM ÖLÜRSE ONUN KIYÂMETİ KOPMUŞTUR"


Ahiret âlemi başlamadan evvel, bütün insanların ve dünyanın başına bir kıyâmet kopacaktır.
İsrafil aleyhisselam Sûr'a üfürecek, bundan çıkacak müthiş bir ses ile bütün hayat sahipleri ölecek, her şey altüst olacaktır. Malumdur ki, ara sıra yer sarsıntıları, su basmaları, yanar dağların patlamaları, yıldırımların düşmesi ve yerlerin çökmesi gibi birtakım hadiseler sebebiyle yeryüzünde korkunç ve büyük felâketler meydana gelmektedir. Bunlardan her biri, Allâhü Teâlâ'nın kudretinin, aza­
metinin bir alametidir. İşte yeryüzünde, göklerde bir umûmi kıyâmetin kopması da, İsrafil aleyhisselamın Sûr'unun korkunç sesi ile olacaktır. Bütün âlemlerdeki düzen ancak Allâhü Teâlâ'nın bir eseridir, onun kudretinin bir alametidir. Allâhü Teâlâ bu nizamı ve intizamı bir an için olsun ortadan herhangi bir sebeple kaldırınca, bütün varlıklar derhal altüst olur, yaratılmışların yaşamasına imkân bulunmaz olur. İşte bu umumî kıyâmettir. Bunun kopacağı zamanı ancak Allâhü Teâlâ bilir.
Resûlullâh sallallâhü aleyhi vesellem Efendimiz "Yeryüzünde Allah Allah denilmeyeceği bir zamana kadar kıyâmet kopmaz."
buyurdular. (Tirmizî)
Yeryüzünde kâmil iman ile Allah Allah diyenler mevcut oldukça yani Allâhü Teâlâ'nın adı zikredildikçe kıyâmet kopmayacaktır. Fakat beşeriyet bütün dinî duygulardan mahrum, Allâhü Teâlâ'yı inkâra cüret edip artık Allâhü Teâlâ'nın mukaddes ismini yâd edecek kimseler kalmadı mı umumî bir kıyâmet kopar, herkes kendi amelinin cezasına kavuşur.
Resûlullâh sallallâhü aleyhi vesellem Efendimiz: "Biriniz öldüğü zaman, kıyâmeti kopmuş demektir. (Öyleyse) Allâhü Teâlâ'ya onu görüyormuşsunuz gibi ibâdet edin ve her an ona istiğfârda bulunun." buyurmaktadır. (Kenzü'l-Ummâl)
Hicrî:1 Cemâziyelâhir 1435   •Fazilet Takvim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder