18 Nisan 2020 Cumartesi

PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V.) BİR HUTBESİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: عَمَلٌ قَلِيلٌ فِي سُنَّةٍ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ فِي بِدْعَةٍ. (هب)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  سنتى سنييه موافق آز عمل ، بدعت إيله يابلان جوق عمل دن دها خيرلى در   ."
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Sünnet-i seniyyeye muvâfık az amel, bid’at ile yapılan çok amelden daha hayırlıdır.” 
(Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
Hicrî:   25   Şaban   1441  Fazilet Takvimi

PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V.) BİR HUTBESİ

Hazret-i Ömer bin Hattab (radıyallâhü anh), Câbiye denilen yerde okuduğu bir hutbesinde şöyle buyurdu:
Benim şu an sizin aranızda ayağa kalktığım (ve hutbe okuduğum) gibi Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) de bir gün bizim aramızda ayağa kalktı ve şöyle buyurdular:
"Ashâbıma, onlardan sonra gelenlere (Tâbiîn’e) ve onlardan sonra gelenlere (Tebe-i Tâbiîn’e) hayırla muâmele etmenizi tavsiye ederim. Artık onlardan sonra yalan ortaya çıkar, yayılır. Hatta bir adam kendisinden yemin etmesi istenilmediği hâlde yemin eder, kendisinden şâhitlik etmesi istenilmediği hâlde şâhitlik eder.
Cennetin içerisinde olmayı arzu eden kimse, Allah’tan korksun ve İslâm cemâatinden ayrılmasın. Zîrâ şeytan, tek başına kalan ile beraberdir; iki kişiye (tek kişiden) daha uzaktır. Hiçbir erkek (mahremi olmayan) bir kadınla baş başa bir mekânda bulunmasın. Çünkü onların üçüncüsü şeytan olur. Yaptığı iyiliği kendisini sevindirip, kötülüğü üzen kimse (hakîkî) mümindir."
(Târîh-i Dımaşk)

MUTFAĞIMIZ..Sebzeli Tavuk Çorbası

Malzemeler: 500 g tavuk, 1’er adet orta boy patates ve kuru soğan,  2’şer adet yeşil biber ve havuç, 1 su bardağı pirinç, 1 çay bardağı un, 1 yemek kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı: Tencerede haşlanan tavuklar, suyun içerisinden çıkarılır ve yıkanan pirinçler, tavuk suyunda haşlanmaya bırakılır. Sebzeler yıkanıp bir araya getirilerek ince ince kıyılır ve kaynayan pirincin içerisine ilave edilir. Ayrı bir tencerede, yağ ve un kavrulup biraz su ilave edilip kaynatılarak sebze tenceresine aktarılır. Kuşbaşı doğranan tavuklar da ilave edilerek kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. Kızarmış tereyağı ile ikram edilebilir.
ATALAR SÖZÜ:
• Bir elinin verdiğini öbür elin duymasın.
• Adamak kolay, ödemek güçtür.
• Çok çalıştım senin için, şimdi oldu benim için.
• Malın bekçisi sadakadır.
Hicrî:   25   Şaban   1441  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder