20 Nisan 2020 Pazartesi

PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V.) İRAN HÜKÜMDARINA MEKTUBU



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:… فَمَنِ اقْتَدَى بِي فَهُوَ مِنِّي وَمَنْ رَغِبَ عَنْ سُنَّتِي فَلَيْسَ مِنِّي. (حم)
رسول الله  أفندمز  ( ﷺ )  بيوردولر   ،:  "  هر كيم بانه تابع اولورسه ( اويارسه ) او بندندر . هر كيم ده بنم سنتمدن يوز جويريرسه بندن دكلدر   ."

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “…Her kim bana tâbi olursa (uyarsa) o bendendir. Her kim de benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir.” 
(Müsned-i Ahmed bin Hanbel)
Hicrî:   27  Şaban   1441  Fazilet Takvimi


PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V.) İRAN HÜKÜMDARINA MEKTUBU

 
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) Hazretleri hükümdarlara gönderdiği mektuplardan birini de Kisrâ (Sasani/İran hükümdarı) Hüsrev Pervîz’e göndermişlerdir. Mektub-ı şerîf:
“Rahman ve Rahîm olan Allâh’ın ismiyle…
Allâh’ın Resûlü Muhammed’den Farsların büyüğü Kisrâ’ya: Selâm; doğru yolu arayan ve bulunca ona uyan, Allâh’a ve Resûlüne îman eden, Allah’tan başka ilah olmadığına, onun bir olduğuna ve ortağı bulunmadığına ve Muhammed’in (s.a.v.), Allâh’ın kulu ve resûlü olduğuna şehâdet edenlere olsun.
Ben seni Allâh’ın dînine dâvet ediyorum. Zîrâ ben, hayatta olan kimselere haber veren ve inkâr edenlere de Allâh’ın azâbının hak olduğunu bildiren Allah tarafından gönderilmiş resûlüm. Müslüman ol ki selâmete eresin; eğer sözümü dinlemezsen bütün Mecûsîlerin günâhı senin boynuna olur.”
Sahîh-i Buhârî’de İbn-i Abbas (r. anhümâ) Hazretlerinden şöyle rivâyet olunmuştur: Resûlullah (s.a.v.) Hazretleri mektub-ı şerîfini Abdullah bin Huzâfe ile Bahreyn hâkimine gönderdi. Bahreyn hâkimi de mektub-ı şerîfi, Kisrâ’ya verdi. Kisrâ okuduğu gibi mektubu yırttı. Bu haber Resûlullah (s.a.v.) Hazretlerine geldiği zaman, “Benim mektubumu yırttığı gibi ömürleri yırtıla” buyurdular.
Denilmiştir ki: Kisrâ, Peygamberimizin mektub-ı şerîflerini okuduğu gibi yırttı. Resûlullah (sallallâhü aleyhi ve sellem) Hazretleri, Kisrâ’ya “Mülkü parçalansın” buyurdu. Neticede Kisrâ’yı, oğlu Şireveyh hançerle vurup helâk eyledi. Ve az zaman içinde nesli tükenip yok oldu.
 
HAYRİYE-İ NÂBİ’DEN
 
Zimmetinde koma bir habbe zekât,
Ver k’ola mâye-i hayr u berekât.
Vermez isen berekâtı kalmaz,
Nimetin sende sebâtı kalmaz.
(Üzerinde bir buğday danesi dahi zekât kalmasın, ver. Ver ki hayır ve bereketin mayası olsun. 
Vermezsen bereket kalmaz, nimet de sende devam etmez, gider.)
Hicrî:   27  Şaban   1441  Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder