20 Eylül 2024 Cuma

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) ZEHİRLENMESİ


 

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : إِنَّ أَفْضَلَ مَا تَدَاوَيْتُمْ بِهِ الْحَجَامَةُ. (م)

رسول الله أفنديمز ( ﷺ ) بيوردولر : سزيك كندسيله تداوى اولديغونوز شيلريك أك خيرلسى حجاماتلردر . "

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:  “Sizin kendisiyle tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacâmattır.”

(Sahîh-i Müslim)

Hicrî:    17  Rebîulevvel  1446  Fazilet Takvim

 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) ZEHİRLENMESİ

 

Hayber Gazâsı’nda Yahûdî bir kadın, bir koyun etine zehir sürerek Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem’e hediye getirmişti.

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri, Ashâb-ı Kirâm’dan bazılarıyla eti yemek için oturdular. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) o etten, ağızlarına bir parça almışlardı ki hemen Ashâb’ına, ‘Durun, yemeyin!’ buyurdular. Eti getiren kadına:

“Bu koyunu zehirledin değil mi?” diye suâl ettiler. Kadın:

“Sana kim haber verdi?” dedi.

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem Hazretlerinin mübarek elinde bir koyun budu vardı. “İşte bu haber verdi.” diye buyurdular. Kadın:

“Evet, zehirledim.” dedi. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri:

“Niçin zehirledin?” diye suâl ettiler. Kadın:

“Eğer hak peygamber isen zehir sana zarar vermez; eğer yalancı isen senden kurtulalım, diye. Şimdi ben de senin hak peygamber olduğuna iman ettim.” dedi.

Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem Hazretleri, zehrin tesirini alması için sırtından, kalbe yakın yerden üç defa hacamat yaptırdılar.

Hacamat yaptırmak husûsiyle sıcak memleketlerde veya sıcak mevsimde olanlar için çok faydalıdır. Hacamatla kan alınınca ya zehir tamamen çıkıp gider veyahut tesiri zayıflar.

Resûlullah sallallâhü aleyhi ve sellem Hazretlerinin mübarek sırtından yapılan hacamattan, zehir tamamen çıkmamıştı. Hak Sübhânehû ve Teâlâ Hazretlerinin takdiri ile bir miktarı kalmıştı. Bu sebeple Hak Teâlâ Hazretleri, şehadet mertebesini de ihsan ederek bütün faziletli mertebelerde Resûlullah (s.a.v.) Efendimizi kemale erdirmiştir.

Hicrî:    17 Rebîulevvel  1446  Fazilet Takvim

 

SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder